Секс на прв состанок или не?

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
??! (facepalm)
А после 30 нема секс??! :eek: Загрижувачки...

Ај сеа пред да се држиш за глава препрочитај го дали напишал дека после 30 нема секс или напишал нешто сосем друго кое ти скроз го изврти зашто така ти одговара.

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
Ај сеа пред да се држиш за глава препрочитај го дали напишал дека после 30 нема секс или напишал нешто сосем друго кое ти скроз го изврти зашто така ти одговара.
Е да де демек од 20-30 сексот е најдобар...не се секирај убаво прочитав и убаво разбрав и ништо не извртив..а после 30 сексот го нема иили ако го има не е добар...тоа ми беше прашањето и поентата...ме разбра така?

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Е да де демек од 20-30 сексот е најдобар...не се секирај убаво прочитав и убаво разбрав и ништо не извртив..а после 30 сексот го нема иили ако го има не е добар...тоа ми беше прашањето и поентата...ме разбра така?

Не. И после јас сум бил негативец и не знам ти што.
Муабетов е дека врз неговото мислење сакаше да се направиш ти паметна, демек којзнае што напишал. Ете така си размислува човекот и така си напишал. Ти барем не би требало да правиш вака како што направи, работата не би требало да ти дозволува. Небитно. Прашај го него околу тоа дали го има и колку е добар ако го има. Јас нити сум женско, нити имам повеќе од 30 за да знам да ти одговорам, а нити пак тоа беше мое мислење.

Michael

Нов член
28 ноември 2013
4
2
3
Извини али денешниве машки ги ценат тие девојки што им даваат после 3месеци... тогаш тие се поштени девојки и со нив можат да планираат нешто посериозно,а девојки што даваат од прв,втор или трет состанок е тогаш служаат само за таа работа... (ова е машки муабет и размислување)

Да, таков е машкиот муабет и размислување, но не кај сите.

Ти навистина сметаш дека мажот повеке би ја ценел доколку ја моли 3 месеци или 5 месеци или 8 месеци ?

Ке ти кажам една вистинска приказна.

Дечко и девојка одат 8 месеци, типот ја моли во тие 8 месеци за во еден момент да и каже дека кога она ке биде спремна тогаш да имаат односи.
Се случува девојката да оди на одмор на море со другарките, таму се запознава со некој локален, се дружат, ваму, таму и оп спијат заедно.

Тој и е нејзе прв, невиноста ја губи со него.
Девојката вљубена до уши, одлучува дека сака да продолжи со него ( бог знае како ке и успее тоа - таа е отидена на одмор на море, па после пак се врака дома )

И сега кажи ми ти мене како ке влијае сето ова во понатамошниот живот нејзин ?

Ке ја нарекуваат к***а? Зошто, затоа што имала секс на прв состанок иако била невина ?

Тоа размислување дека "Понатаму нема да ме погледне" е примитивно, но за жал секаде во светов опфатено.

Договорен состанок, се сексаат и не го гледа повеќе?! Тоа забегува накај социопатија, освен ако сексот не бил толку ужасен што единствен начин за излез било негледање повеќе. Иако не верувам дека и во таков случај би требало да се постапи така...
Има разлика меѓу секс на прв состанок и уан најт стенд.

99/100 мажи воопшто нема да ценат секс на прв дејт, веднаш во умот се појавува прашањето `ами шо ако со сите била ваква`... и потоа паранојата лагано настапува...:kafe
Тоа е реалноста. Подобро е да постои бафер зона меѓу прв дејт и секс.

А за уан најт стенд......пак нешто е нејасно, зошто некој воопшто би се трудел да задоволи некоја која прв пат ја гледа!? Ок, понос и его и тие работи, сепак ми е скроз нелогично. Ако нема никаква емоционална поврзаност грижата дали свршила, дали и било арно - би требало да е еднаква на грижата за состојбата со градскиот водовод во Душанбе. Од машка страна ова би значело - орал или онтоп и ајт...
Еднаш ми беше соопштено дека сум размислувал како жена, ради слична тематика на муабетот :rofl

99/100 мажи воопшто не ценат секс на прв дејт ?

Баш спротивно.
Од машка страна не би значело ниту орал, ниту онтоп и ајт. Туку од машка страна ( говорам за себе ), грижата дали свршила, дали и било удобно, добро, слатко е максимална.

Јас додека имам секс со некоја девојка, гледам максимално да ја задоволам, затоа што сексот е најголемата можна уживанција што постои во светот, било каде, било кога.

Не е тоа почитта, не е тоа довербата, итн итн.

Michael

Нов член
28 ноември 2013
4
2
3
Извини али денешниве машки ги ценат тие девојки што им даваат после 3месеци... тогаш тие се поштени девојки и со нив можат да планираат нешто посериозно,а девојки што даваат од прв,втор или трет состанок е тогаш служаат само за таа работа... (ова е машки муабет и размислување)

Да се надоврзам и на ова со 3 месеци.

Еве ти уште еден пример:

Тип запознава девојка, си се допагаат еден со друг, се договараат да излезат.

Излегуваат, се дружат, типот не прави потег ниту за секс на прв, втор, трет, петти, десетти состанок итн итн.

Таа во мегувреме си менува, еден, друг, трет, сето тоа Секс на прв состанок - а најверојатно и повеке не.

Типот оди 3 месеци со нејзе мислејки дека е онаа некоја божица, светица, затоа што нели, велиш така размислуваме, оти не му дала 3 месеци.

Потоа девојката одлучува да се скара со него оти типот барал 3 месеци, а не добил - односно станал напорен и досаден.

Се скаруваат и толку, тој мисли дека таа е божица, таа си имала задоволство на секое поле итн итн.

Уште една слична приказна.

Истото се случува, типот оди со девојката 3 месеци, таа во тие 3 месеци со него нема односи, а има со 5 други мажи.

Типот мисли дека е светица, божица, па после 3 месеци конечно и спијат заедно.

Типот во делириум, мисли дека добил на лото, продолжува со неа, итн итн.

Ова не е измислено туку актуелни приказни.

Се се сведува на тоа "заедничко уживање", а тоа се добива со сексот, без разлика дали е на прв или 100ти состанок.

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Michael па тоа сакав да појаснам со мојот пример ...истото само во кратки црти...

Michael

Нов член
28 ноември 2013
4
2
3
Michael па тоа сакав да појаснам со мојот пример ...истото само во кратки црти...

Да, но работата е што никогаш неможеме да знаеме дали таа девојка е навистина таква каква што се прикажува.

На крај краева ние избегавме од темата, а тоа беше "секс на прв состанок - да или не".

Секој си има свој одговор, некоја сака, некоја не сака истото и за мажите.

А глупо е да очекуваме од некого почит, доверба, само заради тоа што одолевал/одолевала на секс 3 или што знам колку месеци.

Сексот е секс, љубовта е љубов, според мене, се две различни работи.

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
Имајте секс кога сакате, со кого сакате и како сакате.
Нема тука полемизирање, нема тука закони... тука може да си кажуваме за себе си кога и како и со кој бараме секс :)

П.С. Ако сте деца и сте невини - скокнете го мојот совет и уживајте си во животот. ;)