Аууу Хептаграм,зарем такво мислење имаш за мене?Имаш книги - читај од таму - батали раскажувања и таблоиди. Од прва рака читај. Сакаш да знаеш за Кроули? Читај му ги делата а не кој што кажал за Кроули. Те интересира Телема и Магика: читај книги и работи, не читај раскажувања и кој што мисли за тоа!
БИдете бре оригинални море, не бидете овци.
П.П.С. alf ти си против О.Т.О. како таен иницијаторски Ред и философијата на Телемата?
Не сум против,дури се мислам да станам инициран во редот,
само да најдам двајца што ќе гарантираат за мене,да не познаш некој?
Доволно злобен сум за да бидам инициран,нели Abraxas?
Само ме буни една работа,што ако после сакам да излезам,да не ме убие некој мајмун.
Докторот Мајкл Мак Лајамоар,чуениот ирски глумец,ми дал некое обавестување за тоа.
Неколку години пред Втората светска војна,неговата сестра почнала да се занимава со езотерија,така таа наскоро постанала
член на магијскиот ред викан "Argentium Astrum" то ест Сребрена Ѕвезда.На чело на тој ред се најдувал црн маг Алистер Кроули
порано посоветник на Златна Зора кого печатот го нарекувал "најопак човек на светот" .Бидејќи била во прилика да се запознае со некој тајни обреди на Редот,госпоѓицата МакЛајамоар сватила дека отишла предалеку и дека стварите и се измакнале од нејзина контрола.Ама членството на Редот можеле само да го напуштат со дозвола на Алистер Кроули.
Отишла е да го види "Мајсторот" како Кроули инсистирал да го викаат.
Кроули госпоѓицата МакЛајамоар ја прострелил со поглед "И така,ти сакаш нас да не напуштиш" претејќи неа и се обратил.
Потоа се нагнал,и ја ставил раката на рамото и нагласуввајќи го секој слог,додал "Чувај се од темнината,Чувај се од жештината,Чувај се на мајмун,Сега можеш да одиш"...Неговиот гест по се припаѓал на театрални кретњи ама,во склад со околностите,бил сосема адекватен.
Да го скратам текстот,жената била нападната од мајмун и угризана на истото рамо и заболелеа од менингитис.
Извадок од книгата Германците со Бригиско-Македонски традиции од д-р Ристо Ивановски стр.35-36
Во случајов се работи за друга секта под водтсво на Алистер,па си велам ај може сега не е така,а и тука во Македонија нема мајмуни.
Па од друга страна што ако научам да шептам така,а многу сум злобен тешко на тој што ми згреши.
Ќе гарантирате вие двајца за мене,да бидам инициран во редот?