Значи според тебе ако детенцево биде изложено пред нивните интимни акти, ќе може да стане геј?
Објаснив.
Но ако ти си запнал да ги превртиш зборовите до крајности,нека ти биде
Значи според тебе ако детенцево биде изложено пред нивните интимни акти, ќе може да стане геј?
Абе нормално дека како деца сме под влијание на нашите родители, но тоа не значи дека детето би станало геј. Тоа значи дека пред се, најверојатно порано ќе дознае за што е тоа хомосексуалност и дека во ред е да се биде геј. Во склоп на коментарите на existence... целата работа е природна и нормална, но тоа не значи дека треба да ти се допаѓа. Барем бидете реални и кажете, да - нормална појава е, но лично на мене не ми се допаѓа. А не, болест е, пореметување е, неприродна работа е,...
Парва, јас не го оспорувам твоето „не“ (сепак твое сфаќање е). Мене ми се смешни аргументите како тие ќе го распиале детето, ќе го силувале, мешање поими помеѓу педофилија и хомосексуалност.
Ќе бидам краток уште ова. Дали некој од вас што го негирате ова имате/сте имале пријател хомосексуалец? Дали некогаш сте седнале со него здрав муабет да направите првично на таа тема, после на други теми кои немаат никаква допирна точка со истото? Знаете разлика помеѓу трансаш и хомосексуалец?
Знам дека ова се поистоветува со темата за хомосексуалци, но баш ме интересира вашето мислење.