Верувањето е врзано со незнаење. Аман Јас сум исклучот во однос на вас верниците, религиозните кои веруваат, вие кои ги сакате религиите но ги мешате со секакви секташки размисли, во обид лагата да ја направите некаква си вистина. Религиите кои зборуваат за апсолутна вистина се лага. Не може да имаш поеќе религии кои за себе велат дека се апсолутни вистини, кога зборуваат различно и имаат различни закони во однос на човекот, кои што не го разбираат баш најдобро. Бидејќи за разбирање треба знаење, а не вера!
Сакаш да си верник? Ок биди... но не ги буткајте сите таму, во верувањето...
Реков ок е што си романтичар - „јас“, Јас... умирање и смрт и слично... Вие бегате од смртта како куче од стап! Затоа и чекате спасител според верата ваша да ве спаси од смртта. Затоа вие (вашите еврејски претци) ги замачкаа портите со туѓа крв за да анѓелот на смртта да ги одмине! Лошо ви ги предаваат симболите во кои ти ми велиш дека даваат вистина! Не ме убедувај во твојата лага... самиот рече: нема да ти го одземам правото да веруваш во религиите, штом велиш дека се надминуваат истите.
Секому му е дадено истото. Не мора да се умислува човек само да почне од верување да преминува во знаење! Религиите на лавовите - да ги раскинат и направат партали
И реков немој со тажни фаци, тоа дома пред твоите се лигави и биди тажен за твоите со кои живееш. Ние немаме ништо со тажните, ако ЗНАЕШ Не биди гнасен и беден во своите обиди на лажни искази во однос на мене. Немој.
Scire! Velle! Audere! Tacere! Така нема да ти биде „жално“ за другите и нема да се заморуваш со другите, ами со себе! Доста со другите!
„Ние не сме за бедните и тажните: господарите на земјата се нашите роднини.
Зар Бог да живее во пес? Не, но највисоките се од нас. Тие ќе се радуваат, нашите избрани: кој тагува не е од нас.“ - Книга на Законот
П.С. Не биди тажен. Од секогаш неспособните, кукавиците, предавници, лажни мудреци немале пристап до Светилиштето. Ниту пак ќе имаат некогаш пристап! Тие секако се мртви и не чувствуваат. Човештвото пред се, потоа другото! Не сум јас крив за тоа. ОД секогаш е така. Барај таму кај тебе за кај си, и не се грижи за другите. Знаење или Верување ја задоволува твојата суштина? Немаш моќ за да смениш некој друг. Не се заморувај залудно.