Телема

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com

Ти тоа сериозно :)
Целиот текст го има на www.oto-mk.net и кај мене на блогот е мал извадок...
Ова му доаѓа: извадок од извадокот на коментарот за операта :D

Не верувам дека ќе се снајдат или дека ќе ги заинтересира операта... ниту пораката!

Pica pica

Староседелец
2 јуни 2013
1,564
2,090
1,133
91
И лебедот не проговори,остана нем за лудото момче кое јаваше на лебедот,кревајќи се горе и доле,лебдејќи над бездната.

Прашањето е кој во приказната прави што му е волја,лебедот или лудото момче?

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
Ти тоа сериозно :)
Целиот текст го има на www.oto-mk.net и кај мене на блогот е мал извадок...
Ова му доаѓа: извадок од извадокот на коментарот за операта :D

Не верувам дека ќе се снајдат или дека ќе ги заинтересира операта... ниту пораката!
Ќе се снајде тој што треба да се снајде, останатите ќе трчаат да докажат како е погрешно. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Хептаграм XI

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
И лебедот не проговори,остана нем за лудото момче кое јаваше на лебедот,кревајќи се горе и доле,лебдејќи над бездната.

А јас ја потпрев главата на Главата на Лебедот и се насмеав велејќи: Зар нема неизговорлива радост во овој бесцелен лет? Зар не е загрижен и нестрплив оној што сака да постигне некоја цел?
А лебедот и понатаму молчеше. Ах! а ние пловевме во бесконечната Бездна. Радост! Радост! Бел лебеду, носи ме секогаш горе на твоите крилја!

Прашањата кои што треба да си го одговориш (во тишина), момче е:
а. Што/Кој/Кога е лебедот?
б. Кое/Што е момчето?
в. Кој/Што/Каде е Пресветиот?
И да завршиме во наш стил:

O silence! O rapture! O end of things visible and invisible! This is all mine, who am Not.

Малку еврејскa еозтерија, малку источна философија, малку херметизам, малку можеби раџа јога, магика и voila :) Поемата ќе открие многу тајни ;)

Pica pica

Староседелец
2 јуни 2013
1,564
2,090
1,133
91
(facepalm) Поставив прашање и се разлетаа.

а. Што/Кој/Кога е лебедот? тишина.....
б. Кое/Што е момчето? тишина....
в. Кој/Што/Каде е Пресветиот? тишина......
Добро, дадов одговори во тишина,а сега вие одговорете кога ќе слетате!

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
Добро, дадов одговори во тишина,а сега вие одговорете кога ќе слетате!
Ах тажно е кога неуки се обидуваат да се исмеваат за нешта што не ги знаат ниту ги интересираат... :(

Не барај другите да си ги скратат крилјата за да бидат на исто рамниште со тебе alf ...
Научи да леташ и ти како Сокол (ти велиме од дното на срцето дека можеш и ти се што можат сите твои замислени божества и божествени ентитети во кои веруваш) и не биди како дрдорливото момче кое јава со Мајсторот и само прашува нешто колку да се праша! ;)
Реков битно е да знаеш што е лебедот, за кој се однесува, кога ќе го достигне некој!
Битно е кое е момчето и како се замолчува истото! :D
Секогаш има такво „момче“ кое постојано прашува нешто и бара туѓи одговори!
Види како почнува убави Liber LXV !
Зарем не те потсетува на Законот даден во Liber AL vel Legis? :svirka
220px-Orphic-egg.png
„Јас сум тајната Змија свиткана пред скок: во мојата свиеност е радост.
Ако ја подигнам мојата глава, јас и мојата Нуит сме едно.
Ако ја спуштам мојата глава, и исфрлам отров, тогаш тоа е наслада на земјата, и јас и земјата сме едно
Постои голема опасност во мене; зашто оној што не ги разбира овие руни ќе направи голема грешка.
Тој ќе падне во бездната наречена Затоа, и таму ќе пропадне со кучињата на Разумот.“ - Книга на Законот, Поглавје II, Стих 26-27

И види кој кому зборува во Liber LXV!

אדני spake unto V.V.V.V.V. saying: There must ever be division in the word. For the colours are many, but the light is one.[/SIZE]

Дознај зa אדני , дознај за V.V.V.V.V., дознај за логосот и боите... Тие играат огромна улога и сокриваат премногу тајни! Окото, е битно кај човекот нели! Дознај за иницијацијата и за визиите...;)

Види за што или кој е книгата тука!

Ете одговор без слетување, само на поминување! :D

П.С. Сигурно доби одговори? Бидејќи да добиеше, немаше да навратиш со ваква изјава, христијанска, некој да си скрати не знам што за да биде како тебе! Размисли пак и прочитај ја Liber LXV и искористи ги праксите од Liber O и Liber E за да почнеш да ги силиш „крилјата“ кон нагоре и навнатре! :)
Не барај од магичар да биде тоа што ти бараш.
Иако темата е во Религија, не е за тука, но нема каде да се стави на друго место, тоа е тоа!

Pica pica

Староседелец
2 јуни 2013
1,564
2,090
1,133
91

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World

ПРОЧИТАЈ ЈА LIBER LXV и поработи на идеите што ќе ги добиеш! Научи ги симболите и ќе знаеш... Доби одговор на прашањето со патокази... не можам да ти дадам директни одговори! Не бидува...

Ах тажно е кога неуки се обидуваат да се исмеваат за нешта што не ги знаат ниту ги интересираат... :(

Не барај другите да си ги скратат крилјата за да бидат на исто рамниште со тебе alf ...
Научи да леташ и ти како Сокол (ти велиме од дното на срцето дека можеш и ти се што можат сите твои замислени божества и божествени ентитети во кои веруваш) и не биди како дрдорливото момче кое јава со Мајсторот и само прашува нешто колку да се праша! ;)
Реков битно е да знаеш што е лебедот, за кој се однесува, кога ќе го достигне некој!
Битно е кое е момчето и како се замолчува истото! :D
Секогаш има такво „момче“ кое постојано прашува нешто и бара туѓи одговори!
Види како почнува убави Liber LXV !
Зарем не те потсетува на Законот даден во Liber AL vel Legis? :svirka
220px-Orphic-egg.png
„Јас сум тајната Змија свиткана пред скок: во мојата свиеност е радост.
Ако ја подигнам мојата глава, јас и мојата Нуит сме едно.
Ако ја спуштам мојата глава, и исфрлам отров, тогаш тоа е наслада на земјата, и јас и земјата сме едно
Постои голема опасност во мене; зашто оној што не ги разбира овие руни ќе направи голема грешка.
Тој ќе падне во бездната наречена Затоа, и таму ќе пропадне со кучињата на Разумот.“ - Книга на Законот, Поглавје II, Стих 26-27

И види кој кому зборува во Liber LXV!

אדני spake unto V.V.V.V.V. saying: There must ever be division in the word. For the colours are many, but the light is one.[/SIZE]

Дознај зa אדני , дознај за V.V.V.V.V., дознај за логосот и боите... Тие играат огромна улога и сокриваат премногу тајни! Окото, е битно кај човекот нели! Дознај за иницијацијата и за визиите...;)

Види за што или кој е книгата тука!

Ете одговор без слетување, само на поминување! :D

П.С. Сигурно доби одговори? Бидејќи да добиеше, немаше да навратиш со ваква изјава, христијанска, некој да си скрати не знам што за да биде како тебе! Размисли пак и прочитај ја Liber LXV и искористи ги праксите од Liber O и Liber E за да почнеш да ги силиш „крилјата“ кон нагоре и навнатре! :)
Не барај од магичар да биде тоа што ти бараш.
Иако темата е во Религија, не е за тука, но нема каде да се стави на друго место, тоа е тоа!

Pica pica

Староседелец
2 јуни 2013
1,564
2,090
1,133
91

Заокружи го точниот одговор!

а) момчето,лебедот не
б) лебедот ,момчето не
в) двајцата
г) сите во приказната ја следат споствената волја
д) никој
ѓ) бездната,а тие се нејзин одраз

:svirka

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena

Pica pica

Староседелец
2 јуни 2013
1,564
2,090
1,133
91
ПРОЧИТАЈ ЈА LIBER LXV и поработи на идеите што ќе ги добиеш! Научи ги симболите и ќе знаеш... Доби одговор на прашањето со патокази... не можам да ти дадам директни одговори! Не бидува...
Па така кажи бре гугутко,кажи неможе да гугнеш зошто законот прави што ти е волја и тоа нека биде целиот закон,ќе потоне!