а овојСи ги гледам јас редовно златнициве
Овој, оној што очекувал од градоначалникот ко шо беше да не беше и ред други...
од годината цела, ај сега ај по малку ај пак, ние соЛдарни да излезиме
ќутиии
а овојСи ги гледам јас редовно златнициве
Овој, оној што очекувал од градоначалникот ко шо беше да не беше и ред други...
Чекајте другари!а овој
од годината цела, ај сега ај по малку ај пак, ние соЛдарни да излезиме
ќутиии
На црвено мора да се застане - така одлучил(е) некој некогаш некаде и така мора да биде.А што кога мора пример? некогаш неможеш да одлучиш.
На црвено мора да се застане - така одлучил(е) некој некогаш некаде и така мора да биде.
Мора?
Зошто?
Кога возиш и гледаш дека свети црвено, мораш да застанеш? Всушност не.
Имаш избор: да го прифатиш тоа што е наложено како правило и да застанеш или да продолжиш да возиш.
И едната и другата одлука повлекуваат низа на следни настани или последици.
Ако го прифатиш наложеното и застанеш, нема да се доведеш ниту себе ниту некој друг во опасност.
Ако не го прифатиш и продолжиш да возиш, ќе се доведеш и себе а и други во опасност.
Разумот ти работи и мери и премерува која опција колку вреди.
И за секое такво „мора“ секогаш сам одлучуваш дали ќе го прифатиш или не.
Тоа што велиме „немав избор“ всушност значи дека сме размислиле и сфатиле и одлучиле дека таа другата опција не е доволно вредна за да се ризикува за неа.
Најпросто кажано.
Не, не напишав за да го образложуваш проблемот.Морам да признам , многу убаво го напиша ова...само да ги знаеш сите факти и докази, сепак би било друг муабет...искрено не ми се навлегува подлабоко во овој голем проблем...
Не, не напишав за да го образложуваш проблемот.
Единствено за да разбереш дека колку и да ти е нечија одлука несфатлива, сепак тоа не ти дава право да кажеш дека не размислува со своја глава, а уште помалку имаш право да ја наречеш „глупа“.