Телема

Pica pica

Староседелец
2 јуни 2013
1,564
2,090
1,133
91
Кај му текнуваат вакви работи да измисли,духот би се гордеел со него!(кога само би го познавал):igra

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
Кај му текнуваат вакви работи да измисли,духот би се гордеел со него!(кога само би го познавал):igra
Зезањево настрана, за оние што се на темава да дознаат нешто, тоа е одлична насока за истражување.
Братот Хептаграм има искуство и знаење кое не е за потценување.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Зезањево настрана, за оние што се на темава да дознаат нешто, тоа е одлична насока за истражување.

Еве јас прашав нешто, ќе ми одговорите? Кои се лоши броеви и зошто се лоши?

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
Еве јас прашав нешто, ќе ми одговорите? Кои се лоши броеви и зошто се лоши?
Добро бе дете, што задоволство имаш да дидеш трол? Не те интересира темава, а секој пост објавен на неа мора да го прочиташ! Милиш дека со тоа што ќе исмееш нешто или некого самиот ќе си ја зголемиш вредноста? Не биди патетичен и досаден, имаш теми колку сакаш, изостави ја оваа штом ти служи за потсмев само.
Каде виде "лоши броеви"? Каде прочита такво нешто?

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Добро бе дете, што задоволство имаш да дидеш трол? Не те интересира темава, а секој пост објавен на неа мора да го прочиташ! Милиш дека со тоа што ќе исмееш нешто или некого самиот ќе си ја зголемиш вредноста? Не биди патетичен и досаден, имаш теми колку сакаш, изостави ја оваа штом ти служи за потсмев само.
Каде виде "лоши броеви"? Каде прочита такво нешто?

Ма кој исмева нешто, ме интересира. Па ете на сајтот на хепта прочитав дека имало убави броеви (на пример 24 бил убав број). Јас прашав кои се неубави броеви и што е причината?

• Ми се допаѓа
Реакции: Хептаграм XI

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
Ма кој исмева нешто, ме интересира. Па ете на сајтот на хепта прочитав дека имало убави броеви (на пример 24 бил убав број). Јас прашав кои се неубави броеви и што е причината?
Аха, и ти као си толку ограничен па го свати тоа буквално а?

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Аха, и ти као си толку ограничен па го свати тоа буквално а?

А како би го сфатил „24 е убав број.“? Има и преносно значење таа реченица? Јас прашав, ако не сакате да ми одговорите кажете така.

Pica pica

Староседелец
2 јуни 2013
1,564
2,090
1,133
91

Добро бре,зарем стварно мислите дека духовноста ќе можете да ја ставите во некоја програма за изучување како школски предмет?
И воопшто ако имате првачиња кој како песничка ќе ги научат зборовите наизуст да ги кажат,на крајот како и повеќето луѓе ќе си го повторат кажаното кога се однесува за духовноста ....."сега знам дека ништо незнам":nah

Но,не ме чудат првачињата,ами овој "професорот" што мисли дека со соодветна програма ќе потикне интерес.(facepalm)

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
Добро бре,зарем стварно мислите дека духовноста ќе можете да ја ставите во некоја програма за изучување како школски предмет?
И воопшто ако имате првачиња кој како песничка ќе ги научат зборовите наизуст да ги кажат,на крајот како и повеќето луѓе ќе си го повторат кажаното кога се однесува за духовноста ....."сега знам дека ништо незнам":nah

Но,не ме чудат првачињата,ами овој "професорот" што мисли дека со соодветна програма ќе потикне интерес.(facepalm)
Убаво си пушува - теоретски дел, тоа што вие го игнорирете тоа е ваш проблем. Никој нерече дека духовноста се учи од книги. Ниту дека треба да се учи напамет како песничка. Позади тој теоретски дел, стојат генерации и генерации човечки искуства преточени во симболика.