Сакам да кажам/Сакам да прашам

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
Не е ..Истото сакам да му го кажам и на Kisserboy и тоа најдобронамерно што се наедвам дека и така ќе ме свати..Убаво е да имаш свој став но ова однесување не личи на тоа..Слушај си постари и не им возвраќај на груб начин ако сакаат да ти укажат на нешто тоа не значи дека немаат свој став или пак дека ти солат памет..Те следам еден месец како вака постапуваш со сите членови и уште со мене фали ..амаа можеби и ти си има некој проблем но навикни на тоа да се приспособуваш не е во животот се така лесно ако сега вака се однесуваш утре при некој друг свој проблем што ќе направиш?Сакам да ти кажам дека треба да се соочиш со секоја препрека во животов и да се однесуваш добро во секаква ситуација..И не ти солам памет ти го кажувам ова пријателски сакам така и да ме разбереш.

Финтата е шо тие провоцират ко ќе сакат да ме "советуваат" и тие ти ги нарекуваш повозрасните хаха смешно.Го ценам ова шо го напиша ама џабе мене никој неможи да ми го смени моето мислење. Препреката ја решив за ваша информација не сум чоек шо чека време туку решавам во најбрз можен рок. А иако се возрасни да те прашам нешто дали тоа возрасните секогаш имаат право ? ако се тогаш се безгрешни а такви до сега на планетава не постоеле а нема ни да постојат ама просто тие верват во то така да немам веќе намера да се замарам со такви луѓе така да ова е мојот последен коментар околу темата.

• Ми се допаѓа
Реакции: Badgirl

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Финтата е шо тие провоцират ко ќе сакат да ме "советуваат" и тие ти ги нарекуваш повозрасните хаха смешно.Го ценам ова шо го напиша ама џабе мене никој неможи да ми го смени моето мислење. Препреката ја решив за ваша информација не сум чоек шо чека време туку решавам во најбрз можен рок. А иако се возрасни да те прашам нешто дали тоа возрасните секогаш имаат право ? ако се тогаш се безгрешни а такви до сега на планетава не постоеле а нема ни да постојат ама просто тие верват во то така да немам веќе намера да се замарам со такви луѓе така да ова е мојот последен коментар околу темата.
А што се замараш со објаснувања?
Незнам што е работава ама на никому не должиш никакво објаснување.
Уживај и пливај и сакај си ја Бедгирл ;)

• Ми се допаѓа
Реакции: Badgirl and Kisserboy

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
А што се замараш со објаснувања?
Незнам што е работава ама на никому не должиш никакво објаснување.
Уживај и пливај и сакај си ја Бедгирл ;)

Во право си ;) Најмногу ја сакам од се ! (inlove)

• Ми се допаѓа
Реакции: Badgirl and Lena

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Сакаш да кажиш имам свој став и цврсто стојам зад него и никогаш и ништо неможи да ми го промени мислењето затоа што сум сигурен во тоа што го мислам и зборам..имам свое јас ама не велам дека не поштовам и разбирам то шо го враќаш. Ама таков сум неможи никој да ми смени мислење а најмалку да ме заќути :)
Тоа е проблемот. Што мислиш дека тоа што ќе ми вратиш со некаков пост полн со безврска реченица ти ќе ми дадеш до знаење дека всушност си ме надзборел и не си ми дозволил да те заќутам, а всушност не сфаќаш дека нит сум имал потреба да те надзборам, ниту пак сум имал желба да те заќутам. Едноставно сум сакал да ти кажам дека тоа што не дозволуваш никаков факт и доказ што ќе го докаже твоето погрешно мислење да те наведе да го преформулираш сфаќањето ми кажува колку си ти личност која воопшто не размислува за нештата. Ги кажува онака...колку да ги каже и колку да „докаже“ дека има свое мислење. А всушност... сечие мислење треба да биде засновано врз некакви факти.
А ако тие факти ти се „абе седи ти јас имам свое јас“ „абе јас имам цврст став не можеш ти мене така...“ сме ја е*але работата.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy

Such a rush to do nothing at all
such a fuss to do nothing at all
such a rush to do nothing at all
such a rush to get nowhere at all
such a fuss to do nothing at all
such a rush.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
20 годишна и 30 годишна возраст неможат да имаат исто ,,свое јас,,
начинот неможе да очекуваме да биде ист,но импулсивноста во постовите си го прави своето
туку....да се оформеше една тема со наслов ""Што значи да имаме свое јас" па да се префрлат мислењата таму,па да си дискутираме без директни навреди и без седи не ме знаеш? :unsure
DarkPassenger Sarah може да се направи нешто?
Темава уствари изобилува со можни темички доколку некој се потруди малку околу тоа.

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
20 годишна и 30 годишна возраст неможат да имаат исто ,,свое јас,,
начинот неможе да очекуваме да биде ист,но импулсивноста во постовите си го прави своето
туку....да се оформеше една тема со наслов ""Што значи да имаме свое јас" па да се префрлат мислењата таму,па да си дискутираме без директни навреди и без седи не ме знаеш? :unsure
DarkPassenger Sarah може да се направи нешто?
Темава уствари изобилува со можни темички доколку некој се потруди малку околу тоа.

Мислења од која тема, не сум следела многу овие денови.

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
СДП ова основна плата што пишува дека е, е цифрата на платата што ќе ја земаш на чисто или како? Пошто ќе пишувало бруто плата ваљда ако не била таа цифрата.. Има некој да ми објасни подобро за основна, бруто и нето плата? :D