Премногу ќе се одалечиме од темата ако продолжиме да комуницираме во ваков стил,затоа ќе оставиме времето да покаже што ќе биде.Ниту барам ниту ќе бидам изеден ниту пак умот ми е препрека кон спознанието.
Полека со предрасудите во врска со Хептаграм
Знам дека ти е убаво така да веруваш дека е, но верувањето не води кон спознание. Знаењето, разбирањето и праксата води кон Мудрост или Хокма Местото на... знаеш кој нели? ВИДИ НА НЕТ!
п.с.Веќе си изеден,кој си по ред? бебе,дете,момче,тинејџер,....сега е Хепта,а уште малку ќе дојде старецот и
Духовно гледање е многу едноставно,само треба да ја испразниш главата од културни,религиски,национални предрасуди.Духовно гледање? Ха, мене ме лажеш сега или си даваш некаквко значење на себе си, самиот?
Да сокриеш нешто и ќе беше добра кабалистичка формула? Бреј, што ли ќе биде следно. Едвај чекам, за човек кој што брише и не чита еврејска литература и не запознаен со еврејскиот мистицизам ќе гради кабалистички формули а не ги знае ни оние што веќе се заковани со еони за човекот?
Но тоа е друга тема.
Без разлика што имаме различни гледишта во врска за Лилит,не значи дека не требаше да се сретнеме и да ги споделиме еден со друг.Може да го плеткаш јазикот колку сакаш се додека 480 не е променет во нешто безвредно и далечно - се е ок.
Може да бидеш кој сакаш за себе си и да си даваш важност - се додека не покажеш знаење за еврејските пракси и езотерија - не можам да ти го сметам зборувањето за ЛИлит, ева и марија за валидно. Ќе биде уште едно од многуте нови толкувања кои немаат валидна и практична примена. Куп сказни за преплашување јадни души...
Лилит ќе ти го откине најмилото еден ден ако не ја најдеш пропорцијата на нејзината форма и практична примена!
Тоа е клетвата, а успехот... е ќе мора да успееш за да знаеш! ЗА Лилит се знае само лошото бидејќи многу поголем е бројот на оние што ништо не направиле во врска со нејзината формула, ами се врзале само за Марија како последната форма на божественото од старо-еонските пракси!
За новиот еон рекоа: Марија да биде распната на тркала! Други пак ја величат до врвот, до самото божествено, на местото на Бина, Разбирање!
Биди ми поздравен, не мислам дека сме на иста фреквенција за да се надополниме. Некое друго време и просто, ќе биде - нели?
Останува секој на своето ти да читаш - дополнуваш,а јас веќе испразнив.