Чет муабети (ти реков-ми рече)

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Нема потреба од правдање, кога и самата знаеш дека можеш тоа да ми го поставиш во соодветната тема или па на профил, а може и и тука но не во основ на претходниов муабет, каде јас немам намера да вмешувам прсти.

немам потреба од правдање за ништо ете на профил ...ок ли е

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
Кој што има по дома. Ја си зедов Кока, али ако имаш нешто жестоко по дома, може да ти праам друштво. :D
tumblr_mjrhi2DZA41s5lf2ro1_500.gif

:zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

Mila Kunis

Истакнат Член
15 февруари 2012
2,290
3,529
443
Скопје
мила мила
лејди блу само во контекст на темата кажа дека танга и топлес може да разбере а како компарација спомна дека штикли не може.
што не ти е јасно?
не спомна диносаурси па да излезе од контекст Околу тоа кој што носи на плажа се врти темата

Сосема неповикана се огласив, но се најдов затекната од тоа како мудруваш кај што не треба особено на член кој почитува правила повеќе од многумина тука.
Aha znaci na clenovi (koi spored tebe) pocituvaat pravila,ne treba da im se sprotivstavi na nekoe nivno mislenje?
Mila Marija,ubavo pisa parvati pogore,ako ne procita vrati se i procitaj. A deka ke dozvolam da otide tema vo pogresen kontekst samo zaradi nekoi nerascisteni smetki so edni te isti clenovi,nema da dozvolam.
lady_blue , ova tvoevo mi zvucese kako sedi si madro da ne bides modro :D

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
не ми се допаѓа чувството на вртење во круг објаснувајќи.
блу не беше оф топик и тоа не е според мене мила, само е факт.
не ме вброувај во толпи и не прави приказни дека те имам на пик како што парвати спомнал за некои членови
рационализација и ладна глава е одлика на модератор, придржувај се до тоа и терај си работа.
нит имав намера да се карам со тебе нит сум имала некогаш.
Јаа немам нерасчистени сметки баш со никого на форум, ако грешам нека се јави некој да ме побие.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Ау, Мелчи, тогаш многу лоша дефиниција имаш за „одвратно“ ако за одвратно не го сметаш она што толку време го правиш со членовите кои ќе ги поткачиш.
Жал? Литите фори одамна ти се прочитани, само не знам што толку ти се плашат да ти ги плеснат дури им ваѓаш прљав веш што не треба да те занима.
Јас сфаќам дека сите некогаш се расправаме за глупости (ко ова сега), сосема е во ред, ама копање по туѓи приватности за да пецнеш кај што боли, е сосема некоректно и ама воопшто не доликува никому. Ама нели, што посееш, тоа и ќе жнееш, нема лутка кога ќе те пецнат назад.
Тебе нит те прозвав во постот кон Алба, нит ништо, сама си се јави ко и секогаш со проповедите. Епа прости, ама стилот на изразување знам да го сменам за да соодветствува на стилот на соговорникот, па сега ти види, самата ме влечеш за јазик.
За тестот не знам, затоа тебе те прашав дали е доволно, ко верен кадија на што е правило и доволно, а што не на форумов.
И? Пројдов?

Инаку Албич, сега откако се самопофали за нанижаните успеси, ќе кажеш нешто поразлично од вртелешката во која постојано се вртиш, или толку? Твојот приватен живот го знам и ме занима исто ко што ме занимаат и кока колите во фрижидерот на Амди, па сега ти види си колку си ми битен фактор. :zelen

Машала што убаво се развила дискусија :D
Ај по ред да одиме.
Мене да речеме ми е одвратно кога читам еве сега од тебе како пишуваш дека чепкам по приватни животи,а некогаш стално и ти повторуваше дека чепкањето постови не е мешање во приватни животи,но ете да речеме си се предомислила.Ми е одвратно ама нема да те тестирам.
Поткачувам?Се осети поткачена што вака не личиш на самата себе си или до тестирањето ке да е?
Ма нееее,неможам нит сакам тебе да те поткачувам,не сум ти достојна.
Ти си умна мома која добро го разбрала форумскиот свет а јас сум од браншата на Васко Ефтов.
Многу е нормално дека нештата што ти се допагаат се оние кои се слични на нас и нашето размислување,ама кај тебе има преокрет за наводно екстремно тестирање.
Одеднаш почна да ти смета оти сум се уклучила неотповикана.Па добро бе,дај воведете правило дека и кои постои и кои членови не смеат да ги чепкаат.
Јас искоментирав твој пост кој ме потикна да го искоментирам,ама ете не сум смеела,не сум била отповикана.
Не ти простувам што го смени стилот оти не успеа да го доведеш до степен на соговорникот.
Тој соговорник никаде нит придавки нит именки ти додало или пак додава.
Мене ми се чини дека го донесе стилот до еден степен на дрскост кој апла приличи на сосема некој трет.
А за кадија и судија,зарем подзабораваш дека на секоја слична долгорочна ваква таканаречена дискусија завршниот збор од испитан рецепт за качување репутација скоро секогаш го имаш ти?
Не ми смета,напротив,понекогаш некои такви говори и ми се допагаа и го покажував тоа.
Само незнам до кога ке постојат луге кои се спротивставуваат како им е доста од работи што ги прават другите а и тие истите ги прават како знаат и умеат.
И не барам да ми се разјасни.Нит барам нит очекувам да треба од постарите како што викаш ти да го извлече некој она што ним им чини.
Секогаш на сите не им чинат исти работи.
Ако сакаш да влечеш неосновани елементи од типот на она што веке наводно некој дозволи да се сервира дека некој некому копа приватни животи,наместо да се разбере дека сите овде сами си го постиламе приватниот живот,и као наводно нејкеме :eek:
Сите имаме работи ради кои сме незадоволни од самите себе си,но немојте да ги обвинувате другите што вие некогаш сте си ја послале приватноста а сега сте се покајале.
Значи ако тргнам од твој аспект,слободно можам да кажам дека и ти чепкаш по тугите приватности и тоа богами доста дробно.
Ама пошто тоа не е мој аспект и јас не размислувам така без оглед на твоиве тестирања за мене си само форумски лик кој го читам и сакам да го читам,ама кога ке тестира ке го прескокнувам :D од причина што знам дека ти било одвратно дур си пишувала.

• Ми се допаѓа
Реакции: alba

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
Aha znaci na clenovi (koi spored tebe) pocituvaat pravila,ne treba da im se sprotivstavi na nekoe nivno mislenje?
Mila Marija,ubavo pisa parvati pogore,ako ne procita vrati se i procitaj. A deka ke dozvolam da otide tema vo pogresen kontekst samo zaradi nekoi nerascisteni smetki so edni te isti clenovi,nema da dozvolam.
lady_blue , ova tvoevo mi zvucese kako sedi si madro da ne bides modro :D
Абе тебе можи секако да ти звучи, јас то шо мислев - напишав.
Шо го мешаш parvati, кога неговиот муабет нема никаква врска со мојот коментар во темата за танги и топлеси (не ми се верува дека ова го пишувам).
Објаснувам последен пат и немам намера да се повторувам до бескрај, зато читај внимателно:
1.Немам нерасчистени сметки со никој, нити некого го имам на пик земено, па го чекам за да го начекам.
2.Во воведот на темата ти е ставен линк до статија во чиј наслов со џиновски букви меѓу другото пишува штикли. Ако тебе ти била статијата инспирација за цела тема, мене ми беше инспирација за еден најобичен коментар - дека штиклите не ги сфаќам, а за тангите и топлесите не мислам ништо посебно. Ниту ми беше целта да ти ја реметам темата, ниту па имав некоја друга злобна намера.
3.Ако коментарот не ми е на место, бриши го и прати ми опомена, не се објаснувај и фино-лепо темата ќе ти остане на вистинскиот контекст.
4.ММЕ кој прв почна - одамна го изгуби значењето. Незнам дали намерно не гледате или така ви одговара, ама колку шо 'рчкаат едните, толку не остануваат покусо ни другите. Сите сегде се мешаме, некој денес, некој вчера, трет пред три дена, зависно кој колку е расположен во моментот за таков муабет, а на сите демек им се здосади, па им пречи, па незнам шо...
А колку шо треба двајца за нормален муабет, толку треба и двајца за дрн-дупка муабети.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena and Марија