Спортски Вести

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
Македонија - Литванија (пријателски натпревар пред еуробаскетот)
Скопје 17 Август пренос на Канал 5 :)

Ку Рајбер

Полноправен Член
2 август 2013
71
59
18
42
Гевгелија
Не знам што ќе сменат овие засилувања кога се знае кој ќе биде шампион.

Види сега,јавна тајна е дека МЗТ го финансира државата,нешто како национален клуб/гордост.Имам слушнато дека скоро сите банки плаќаат по 1 играч.Знам оти Тутунска го плаќа Бакич,за другите не знам кој-кого,ама така е.
Е кога беше МЗТ поинаку финансиски,(Фершпед,Годел) Работнички ги плескаше секоја година.Сега овие центарци тонат во кал,а вие Аеродромци сте на врвот.
Јас имам респект кон секој клуб,ама работиве да ги гледаме малку пореално.Ај сега и лименката ви ја рушија,ама ќе ви направат добра сала. ;)

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Не знам што ќе сменат овие засилувања кога се знае кој ќе биде шампион.
Па брат, да глеамо поинтересну кошарку, понеизвесан плеј оф, ете затој : )
Ми сфи знаемо дека МЗТ е бренд и дека е најјак, а сфи знаемо и како се деси сфе тој, али зшто и други тимови да не бидеф појјаки
и МЗТ да си лапне и некој пораз, а за титулу се знае дека пред почетак на сезоу највероватно шампион ке бидне МЗТ
Ти стфарно сакаш сто пронцентан скор и да гу осфоите титулу ? Нејќеш понеизвесан крај и поинтересну кошарку ?

Ку Рајбер

Полноправен Член
2 август 2013
71
59
18
42
Гевгелија
Па брат, да глеамо поинтересну кошарку, понеизвесан плеј оф, ете затој : )
Ми сфи знаемо дека МЗТ е бренд и дека е најјак, а сфи знаемо и како се деси сфе тој, али зшто и други тимови да не бидеф појјаки
и МЗТ да си лапне и некој пораз, а за титулу се знае дека пред почетак на сезоу највероватно шампион ке бидне МЗТ
Ти стфарно сакаш сто пронцентан скор и да гу осфоите титулу ? Нејќеш понеизвесан крај и поинтересну кошарку ?

btw единствен пораз лани МЗТ имаа од КК КОЖУВ :giggle

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
btw единствен пораз лани МЗТ имаа од КК КОЖУВ :giggle
Да, нас ни се повреди Димчефски туј утакмицу, ја беше на работу ( :nah ) немога да глеам и мноо се нервира а и немаше теве пренос
У салу имало 7 000 и било мноо тензично. На крај смо изгубиле
Надам се дека овуј сезону конечно ке ги скршимо дома, ако стигнемо у супер лигу : )))

Eве ти слике од туј утакмицу
normal_DSC05822.jpg normal_DSC_0055~0.jpg normal_DSC_0175.jpg

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Нормално дека сакам да биде понеизвесно и да има повеќе тимови што ќе се борат за титулата,ама Мзт има подобар тим од лани,аако лани се знаеше уште пред да почне сезоната кој ќе биде шампион така ќе биде и сега.Не потценувам никого и мене ми се гледа добра кошарка,искрено сакам и јас да изгубиме неколку утакмици ама тешко стварно.Треба да се вложат пари и во другите клубови дури тогаш ќе имаме поинтересна лига.Единствени тимови против кој ќе биде тешко како и лани се Куманово и Кожув.

Ку Рајбер

Полноправен Член
2 август 2013
71
59
18
42
Гевгелија
Она кога.......;)
00ax.png