Чет муабети (ти реков-ми рече)

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Arkantos како викаше твојата религија, што е гордоста?
Според Христијанството, Гордоста е дел од смртните гревови.
Според Моето верување Гордоста е најважната работа што треба да ја има секој човек.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Според Христијанството, Гордоста е дел од смртните гревови.
Според Моето верување Гордоста е најважната работа што треба да ја има секој човек.

Тогаш ти не се придржуваш кон твојата религија и си дефиниција за хипокрит. Џабе ти е и бранење на религија и се`.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena and Хоуп*

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Тогаш ти не се придржуваш кон твојата религија и си дефиниција за хипокрит. Џабе ти е и бранење на религија и се`.
Ова ти беше непотребен муабет. Само ќе те замолам да ги прочешлаш моите говори за религијата, и ќе сфатиш дека никогаш не се повикувам на Библијата. А зошто не се повикувам? Ќе сфатиш кога ќе прочиташ.
Уствари еве ќе копирам нешто што го цитирала во форумски цитати другарка ти.
Дали јас себе се сметам за верник? Тоа гледам дека некој ме прашал.
Поттчинет сум на некоја виша сила која ми дава волја за живот, и волја за да се ОБИДУВАМ колку што можам да ги следам основните негови заповеди.
ЧОВЕК сум, грешам, се покајувам, молам за прошка, се молам.
Не велам дека не сум скршнал од „божјиот пат“ не еднаш туку многупати, ама и сум се покајал...

Нема да ја продолжувам расправијава само ќе кажам...
Јас верувам во НЕГО, затоа што МИ ЈА исполнува душата.
ВИЕ имате право да ВЕРУВАТЕ или НЕВЕРУВАТЕ, ако тоа ви ја исполнува душата

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Ова ти беше непотребен муабет. Само ќе те замолам да ги прочешлаш моите говори за религијата, и ќе сфатиш дека никогаш не се повикувам на Библијата. А зошто не се повикувам? Ќе сфатиш кога ќе прочиташ.
Уствари еве ќе копирам нешто што го цитирала во форумски цитати другарка ти.

Еве тргнав да ти ги барам мислењата да ги читам. Ти се декларираш како православен рисјанин, тоа ми е доволно.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Кога веќе кажуваме какви личности сме(кога се ставаме тука во функција на психолози, и јас и ти) Да си кажам и јас свое мислење.
Ти си личност...што нема своја личност. Премногу огорченост и премногу злоба. Во секоја смисла на зборот.
И да. Знам да претерувам. И за разлика од тебе, тоа што претерувам во секоја област јас не си го сметам како негативна особина. Напротив, се гордеам во неа.
Затоа што благодарение на моето претерување, имам живот надвор од форумов.
Многу лажам. Океј, различен начин на гледање на работите. Според тебе лажам, и извртувам детали, и мачкам очи. Според тебе во мене се собрани сите негативни особини што можат да постојат во овој свет. И во ред. Тоа е тоа. Не планирам да ти докажувам како е. Можеби и тоа е вистината. Можеби и не е. Оние што ме знаат, знаат каков сум. И уште нешто побитно. Оние што сакам да ме почитуваат, имаат респект кон мене.
За оние кои јас немам респект... немам ни право ни потреба да барам да ми враќаат со нешто што не им давам.
Само секогаш ќе се сеќавам на една твоја порака што ми ја прати, уште пред да забележам дека твојов ник виреее низ форумов. Тоа беше првиот наш контакт. А пораката беше целосно ласкање кон мојата личност. Морам да признам, долго време и јас и’ ласкав на твојата личност и твојот карактер. Една моја гооолема грешка :)
Затоа и не ти замерувам сега кога ми се контраш за се’. Затоа што од тој ден навака, се’ што кажуваш е контрадикторност со таа прва порака.

п.с. Јас оддамна престанав да ги сметам твоите реченици како вадење валкана облека на виделина, затоа што тие се единствените аргументи на кои можеш да се повикаш - и не ти замерувам.
1.Секој,ама баш секој член на форумов,има живот надвор од форумот.
2.Дали ги имаш сите негативни особини собрани во овој свет не знаев,ама еве сега ти го напиша тоа сам за себе,плус напиша дека си горд на самиот себе како таков.Сите сме горди на себе.Во некој дел од животот повеке,во некој дел помалку.
3.Според тебе,тебе те знаат само оние кои ти ласкаат во животот,оние што имаат да ти се обратат со нешто а што нема да биде ни пофалба ни навреда,не те познаваат.Интересно.Можеби зависник од комплименти,а таквите зависници обично се луге со мала самодоверба,а ти посочуваш дека имаш,значи ли тоа дека е лажна?Кого залажуваш?Сам себе?
4.Ете уште еден доказ за третото,значи кога сум наводно ласкала,правилно сум те проценила а потоа не чинам :D ц ц ц .
Јас не се секавам за таква порака,но можеби тебе каква и да била ти ласкала,оти си сватил нешто пак претерано.
Башка нели си еден од оние кои имаат приватен живот вон форумот,и не би требало да те погага било што од форумот.Остави го сето тоа на нас оние кои немаме :D (facepalm)
Мене искрено си ми ист и кога наводно сум ти ласкала и од моментот кога малку повеке почнав да осознавам за тебе низ твоите постови.
Околу злото во тебе,во мене и во било кој човек нема да коментирам,од причина што не сите имаме ист репер за зло.