Што сте во хороскоп? А подзнак?

Што сте во хороскоп?

• Вкупно гласале
    199

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
Незнам.
Јас сум вага-вага друго и не ме интересира.

Хм... но сепак би требало да постои разлики помеѓу тебе како дупла вага, со некоја друга личност дупла вага...
Да има сличности но и разлики, инаку не би имала логика астрологијата и нејзиното објаснување како планетите имаат влијание врз човекот на Земјата.

Ама тоа секако не те интересира...

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Хм... но сепак би требало да постои разлики помеѓу тебе како дупла вага, со некоја друга личност дупла вага...
Да има сличности но и разлики, инаку не би имала логика астрологијата и нејзиното објаснување како планетите имаат влијание врз човекот на Земјата.

Ама тоа секако не те интересира...
Аха.
Во разликите сум сигурна.
Секој е поинаков па дури и едноклеточни близнаци не можат да бидат исти.
Така да верувам дека нема да постои и не постои некој кој е потполно ист,било хороскопски или поинаку.
Ти си ти,јас сум јас.
Секој човек е индивидуа која е оригинална како таква.
Само не можам да сфатам зошто некои луѓе не го еазбираат тоа и сакаат да бидат како некои други..
Добро се расприкажав за тоа што не ме интересира:)

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World

А јас само сакав да кажам дека за целосен опис на една личност преку астрологијата мора да се анализираат сите планети и нивниот однос помеѓу нив, планетите во секоја од 12 куќи + подзнакот со сите планети :)

П.С. Сигурно има уште некои финеси, не сум упатен во оваа дисциплина премногу.

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
А јас само сакав да кажам дека за целосен опис на една личност преку астрологијата мора да се анализираат сите планети и нивниот однос помеѓу нив, планетите во секоја од 12 куќи + подзнакот со сите планети :)
И што после?
Ќе ми ја погодат судбината или?
Како една циганка што ја видов пред некое време.
Ми вика дај ми 1€ ќе ти гледам,гледам имаш убава судбина.
3 деца и богата ќе бидеш..ааа гледам и пат,тоа в Америка ќе се мажиш хехехе..
И дадов 1€ и и реков да не ми гледа,поарно да си брка работа.
Така и со астрологијата.
Не верувам во хороскоп.Сами си ја кроиме судбината :)

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World

Мислам не...
Целта на астрологијата мислам дека е тоа да покаже каде би имала личноста проблеми или олеснувања низ животот...
Што би и било проблем, што не, каде лесно би поминала без многу заморување, а на кое поле би имала тешки психолошки маки...
Со кои луѓе би соработувала одлично, со кои би и запнале односите колку и да се труди...

Тоа со предвидување иднини... ако се разгледува вака како што напишав јас, има некоја логика. Земање пари, па гледање ... е малку глупо. И заради тоа астрологијата е бааги запустена работа денес...

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Мислам не...
Целта на астрологијата мислам дека е тоа да покаже каде би имала личноста проблеми или олеснувања низ животот...
Што би и било проблем, што не, каде лесно би поминала без многу заморување, а на кое поле би имала тешки психолошки маки...
Со кои луѓе би соработувала одлично, со кои би и запнале односите колку и да се труди...

Тоа со предвидување иднини... ако се разгледува вака како што напишав јас, има некоја логика. Земање пари, па гледање ... е малку глупо. И заради тоа астрологијата е бааги запустена работа денес...
Целта на астрологијата е да манипулира со подсвеста на човекот.
Ако ти кажат тоа и тоа,таму имаш проблеми,
ти си ваков-онаков,
автоматски самиот се програмираш да бидеш тоа што ти го кажува астрологијата.
И без да сакаш постануваш она што тие го кажуваат.
Ако веруваш во тоа нормално:)

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
Сигурно бааги знаеш астрологија, јас сепак останувам на моето што е целта на астрологијата...

А кој тоа ти кажува за тебе? :)
Јас не велам да ти кажува некој... туку да седнеш да научиш астрологија и сама да правиш анализи за тоа дали е вистина или не.
Кој рече да слушаш некој, кој рече да веруваш...?
Та не е астрологијата религија да веруваш... нели? (sun)

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Сигурно бааги знаеш астрологија, јас сепак останувам на моето што е целта на астрологијата...

А кој тоа ти кажува за тебе? :)
Јас не велам да ти кажува некој... туку да седнеш да научиш астрологија и сама да правиш анализи за тоа дали е вистина или не.
Кој рече да слушаш некој, кој рече да веруваш...?
Та не е астрологијата религија да веруваш... нели? (sun)
А ти демек знаеш што е астрологија.
Се некој теории кај тебе.
Никаква пракса.
Не ме интересира астрологија,затоа што не ВЕРУВАМ во истата.
Иако не е религија.

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
А ти демек знаеш што е астрологија.
Се некој теории кај тебе.
Никаква пракса.
Не ме интересира астрологија,затоа што не ВЕРУВАМ во истата.
Иако не е религија.

Хм, ме осуди веднаш. Од каде сега до тој податок дека немам пракса? :)
Ајде нека биде така, немам пракса! (handshake)

Ок, ок, јасно ми стана дека не те интересира. Не веруваш во нејзе... твое си е тоа. Јас не велам да те интересира или насила да се заморуваш со тоа, само се дообјаснив што сакав да кажам претходно. (nod)