Чет муабети (ти реков-ми рече)

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
И кукањето на вашите профили и пораки е дел од вашата работа.
Како не се буните дека и таму на тој форум не смее да се цитира на тие теми?
2. Некако имам впечаток дека модерторите сте најмалку активни во дискусии и отварање на теми, освен еден или двајца што сте поредовни.
Некој ги нема со месеци,ќе пишат едно мислење или две и толку.
Едит повторно:
Извини,ама правила флуктуација?
Не ми е јасно?
http://www.makedonski.info/search/флуктуација
Ако е нешто е променливо како е правилно?

Моја грешка де, мислев на течење на дискусија.
За првото, не знаеш дали се бунат, затоа што не си била во директна дискусија со модератори лице во лице. А има и понекое прострујување каде модераторите си кажуваат дека им пристигнуваат пораки со кукање.
2. За жал, во последно време да. Тоа е можеби затоа што порано сме имале ентузијазам да отвораме теми и сме го правеле тоа, но поради фрекфентноста на играчница темите, некако тој ентузијазам има опаднато. Барем тука и самата си свесна.
Едит: Кукањето на профили може и да се скрати ако се нема основ. А се` почесто и се нема. Работа? добиваат плата модераторите за да мораат да се врзуваат стриктно кон етиката - на прво место е купецот. Сепак и членувањето е привилегија, не и исклучително право.

Redhead

Bookworm
23 февруари 2012
1,060
2,039
1,133
Neverland
Моја грешка де, мислев на течење на дискусија.
За првото, не знаеш дали се бунат, затоа што не си била во директна дискусија со модератори лице во лице. А има и понекое прострујување каде модераторите си кажуваат дека им пристигнуваат пораки со кукање.
2. За жал, во последно време да. Тоа е можеби затоа што порано сме имале ентузијазам да отвораме теми и сме го правеле тоа, но поради фрекфентноста на играчница темите, некако тој ентузијазам има опаднато. Барем тука и самата си свесна.
Едит: Кукањето може и да се скрати ако се нема основ. А се` почесто и се нема. Работа? добиваат плата модераторите за да мораат да се врзуваат стриктно кон етиката - на прво место е купецот. Сепак и членувањето е привилегија, не и исклучително право.

Не зборам за бунење на модераторите од другиот форум,туку како вие не се буните на тој форум за забраната на цитирање во тие теми.
Па вие како модератори треба да ги заживеете старите теми и да ја насочите дискусијата.
Тогаш што е форум без членови?

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Не зборам за бунење на модераторите од другиот форум,туку како вие не се буните на тој форум за забраната на цитирање во тие теми.
Па вие како модератори треба да ги заживеете старите теми и да ја насочите дискусијата.
Тогаш што е форум без членови?

Болдот: Токму и јас тоа го зборам. Дека нити ти, нити јас не знаеме колку им стигаат жалби на тамошните модератори. Едино што знам е тоа кога ќе седнам на муабет со модераторите, првите зборови се као не сте свесни колку замараат некои членови. А ги има многу. И веруј, им верувам на зборот. Пошо своевремено знам колку се плачипичкосуваше за црвенките и зеленките преку ПП помеѓу членови.

За второто, пробуваме некако. Во моментот можеби е мртво време (одмори), но не мора да значи дека е така. Еве одлична замисла е воведувањето на подфорумот Економија, посебно што пред 2-3 дена се отворија такви тематики со неколку повеќе вични членови.

• Ми се допаѓа
Реакции: ipopovski

Redhead

Bookworm
23 февруари 2012
1,060
2,039
1,133
Neverland
Болдот: Токму и јас тоа го зборам. Дека нити ти, нити јас не знаеме колку им стигаат жалби на тамошните модератори. Едино што знам е тоа кога ќе седнам на муабет со модераторите, првите зборови се као не сте свесни колку замараат некои членови. А ги има многу. И веруј, им верувам на зборот. Пошо Поради што своевремено знам колку се плачипичкосуваше за црвенките и зеленките преку ПП помеѓу членови.

За второто, пробуваме некако. Во моментот можеби е мртво време (одмори), но не мора да значи дека е така. Еве одлична замисла е воведувањето на подфорумот Економија, посебно што пред 2-3 дена се отворија такви тематики со неколку повеќе вични членови.

Те прашувам тебе ако тука на овој форум не ти смета што се цитира во тие теми,тогаш зошто на тој друг форум не се буниш за забраната за цитирање?
Ја поздравувам идејата за подфорумот економија,ама тоа е многу ново од пред два-три дена.:)

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Те прашувам тебе ако тука на овој форум не ти смета што се цитира во тие теми,тогаш зошто на тој друг форум не се буниш за забраната за цитирање?
Ја поздравувам идејата за подфорумот економија,ама тоа е многу ново од пред два-три дена.:)

Не се бунам. Затоа што тоа мене вака и онака не ми менува ништо. Не мора да значи дека ако го поддржувам едното сум стриктно против другото. И патем, кое друго? Има и други решенија. Еве мене ме цитираа во ДК, и во врска со љубовта, па пак ништо не ми мења тоа.
За второто, никогаш нема континуиран успон. Во било што. Денес е мртво време, еве има потенцијал да се развие дискусија околу економијата. Знам дека алудираш зошто до сега нема мрднато форумот. Пак ќе кажам, има многу фактори. Еден е од структурата на активни членови, друг е промовирањето на форумот по социјалните мрежи, трет е т.н. бран на ново зачленета багра. Активните членови се оние кои во моментот можат да постигнат за отварање на нови теми. Промовирањето по социјални мрежи зависи на каква таргет група се стреми самиот форум да биде посетуван. Бранот од нови членови е поврзан со претходната потточка (како продукт), т.е. какви теми отвараат новите членови пошо се знае, што е ново е секогаш со полн ентузијазам.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Болдот: Токму и јас тоа го зборам. Дека нити ти, нити јас не знаеме колку им стигаат жалби на тамошните модератори. Едино што знам е тоа кога ќе седнам на муабет со модераторите, првите зборови се као не сте свесни колку замараат некои членови. А ги има многу. И веруј, им верувам на зборот. Пошо своевремено знам колку се плачипичкосуваше за црвенките и зеленките преку ПП помеѓу членови.

Убав збор,убав збор....дозволен е да се користи без да се цензурира?:D

Се повеке и повеке добри дискусии низ темава и тоа без навреди.
Баш ме радува.
Има добри дискусии од овде кои можеа да се претворат во теми доколку некој соодветно се погрижеше за тоа ставајки соодветен наслов и соодветен вовед.
Една таква тема добро составена нема на форумот.
Имаше два три обиди,но со испревртени воведи и испревртена смисла од она што носела дискусијата претходно.
А околу она со цитирањето во самите теми за личен дневник и љубовна исповедалница.
Не ми се допага кога се цитира во самите теми,но не гледам зошто да не се цитира вон тие теми некој пост од таму.
Егате животот ако не сме заимале на кого да се искажиме некои работи па ни преостанал само форумот.
Форум е место за дискусија,на кој му смета цитирање нека не пишува,или нека напише на постот,немој да ме цитираш за друго сум овде.(facepalm)
Повеке од јасно е кога ни смета да не бидеме цитирани ама ајде ке се правиме на Тошо.

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin and slb_bobo

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Егате животот ако не сме заимале на кого да се искажиме некои работи па ни преостанал само форумот.
Форум е место за дискусија,на кој му смета цитирање нека не пишува,или нека напише на постот,немој да ме цитираш за друго сум овде.(facepalm)
Повеке од јасно е кога ни смета да не бидеме цитирани ама ајде ке се правиме на Тошо.

:rofl:rofl:rofl

*Егате?! :rofl