ne,vo "vi stvoril".
dali veruvash deka e taka?
не верувам
ne,vo "vi stvoril".
dali veruvash deka e taka?
Zoshto?
Сигурно има нешто штом така мислиш.Па не знам како да ти одговорам едноставно за мене господ е тоа, тоа и ќе остане
Сигурно има нешто штом така мислиш.
Сепак,дали истото би го кажала за човек кој не го познаваш или за некој што уште не е роден или за оној кој умрел,па дури и за самата себе?
Во текстот јас е верник,неверник или не постои?Јас не подразбирам ништо под поимот бог. Од неверничка гледна точка - не постои и нема што тука да се подразбира, од религиска - не е во рамките на можностите на несовршениот, грешен и беден човечки дух да го разбере бога, семоќниот ентитет кој стварал универзуми а богами и мултиверзуми.
Во текстот јас е верник,неверник или не постои?
Тоа се особините кои луѓето му ги припишуваат, незначи дека природата на Бог е таква.Алчно, себично, лошо суштество!
Тоа се особините кои луѓето му ги припишуваат, незначи дека природата на Бог е таква.
За тие што не ги знам, што не се родени, умрени ништо не зборам не ни сакам да зборам. И да имам една причина ама не би зборела сега за тоа.Сигурно има нешто штом така мислиш.
Сепак,дали истото би го кажала за човек кој не го познаваш или за некој што уште не е роден или за оној кој умрел,па дури и за самата себе?
Се исто ти е тоа дали особините дали прородата, нема дефиниција за Бог се е до психаТоа се особините кои луѓето му ги припишуваат, незначи дека природата на Бог е таква.