Љубовта и разликата во годините

ComputerService

Староседелец
29 јануари 2013
443
235
1,043
Не знам како да го напишам насловов, не можам збор за изнајдам за проблемов.
П.с не знам дали е проблем или ..........

Значи се работи за тоа дека почнувам да имам некакви чудни чуства кон една женска личност, кој за жал е постара цели 17 години :eek

Јас со личноста сум пре многу близок, ептен претерано живеам, толку добар однос имаме што све си знаеме за себе, ништо не си имаме скриено, заедно пешачиме, пијаме, нонстоп по телефони....

Но во последно се обидувам да сватам што е тоа измеѓу нас, дали е едно огромно пријателство, или.....
Исто така во последно време, забележувам кај неа некое сосема поинакво понашање, во некои моменти се обидува да ми каже нешто, но потоа наеднаш се променува, како да се плаши од нешто, исто така и јас истото го правам, де да отворам муабет, потоа се премислувам.
П.с измешани чуства еден милион!

Lillian

Истакнат Член
7 април 2013
198
263
163
Дали е во брак?Ако е одговорот Да,а има некакви намери со тебе сигурно дека ќе се плаши:)
Размисли дали и ти си подготвен да се впуштиш во нешто што понатака може да ти биде товар,да ја засакаш...
Може и си фантазираш од преголема желба,мора да си сигурен а хандред просент пред да се впуштиш во што било.

ComputerService

Староседелец
29 јануари 2013
443
235
1,043
Во брак не е, едноставно колку што можам јас за тоа да размислам, стравот е кај неа е тоа што е голема разликата во годините, како што е и кај мене стравот, искрено кога заживеав со неа, планирав да имам еден краткотраен провод со неа(да не бидам погрешно сватен, мислев на провод, како оние тинејџерските) но сега гледам се станува поинаку, мислам дека е време да се повечам, но не знам како, мразам да повредувам луѓе.

Lillian

Истакнат Член
7 април 2013
198
263
163
Во брак не е, едноставно колку што можам јас за тоа да размислам, стравот е кај неа е тоа што е голема разликата во годините, како што е и кај мене стравот, искрено кога заживеав со неа, планирав да имам еден краткотраен провод со неа(да не бидам погрешно сватен, мислев на провод, како оние тинејџерските) но сега гледам се станува поинаку, мислам дека е време да се повечам, но не знам како, мразам да повредувам луѓе.
А ти пречи ли разликата во годините?Тогаш повлечи се,немаш проблем значи.

ComputerService

Староседелец
29 јануари 2013
443
235
1,043
А ти пречи ли разликата во годините?Тогаш повлечи се,немаш проблем значи.

Види сеа, во љубовта не одбира, значи нема никакво значење староста, поточно годините, но реалноста е тоа дека фактички има големо значење за околноста и фамилијата, едноставно изгледа дека не е во ред.

Сепак, ако ја откачам, испаѓа дека ја откачувам бес причина, едноставно ја повредувам без причина...
опасна работа (worried)

Lillian

Истакнат Член
7 април 2013
198
263
163
Види сеа, во љубовта не одбира, значи нема никакво значење староста, поточно годините, но реалноста е тоа дека фактички има големо значење за околноста и фамилијата, едноставно изгледа дека не е во ред.

Сепак, ако ја откачам, испаѓа дека ја откачувам бес причина, едноставно ја повредувам без причина...
опасна работа (worried)
Во право си ама и самиот си свесен дека нема да функционира ова.Тогаш ако не можете да бидете пријатели и се осеќаат искри меѓу вас најубаво би било мала дистанца.

ComputerService

Староседелец
29 јануари 2013
443
235
1,043
Во право си ама и самиот си свесен дека нема да функционира ова.Тогаш ако не можете да бидете пријатели и се осеќаат искри меѓу вас најубаво би било мала дистанца.

Дистанца ко дистанца, али во случајов иде дека јас останувам не повреден, повредувам друг, а за се тоа сум крив јас, јас се испикав, јас се започнав, а понатаму.......... не знам колкава си, дали некогаш си искусила такво нешто, но да не даде господ на никој, никој да не искуси такво нешто

Lillian

Истакнат Член
7 април 2013
198
263
163
Дистанца ко дистанца, али во случајов иде дека јас останувам не повреден, повредувам друг, а за се тоа сум крив јас, јас се испикав, јас се започнав, а понатаму.......... не знам колкава си, дали некогаш си искусила такво нешто, но да не даде господ на никој, никој да не искуси такво нешто
Звучи како клише муабет ама понатака само ќе се продлабочуваат чуства нели,дали тогаш ќе ти е помалку криво од сега?

ComputerService

Староседелец
29 јануари 2013
443
235
1,043
Со секој било каков остварен контакт, се продлабочуваат чуствата, но некогаш „тогаш“ може да биде обратно, односно да ти биде криво затоа што не си продолжил, п.с лошо е тоа што и да не сакам, работата ме става во сусрет со неа, колку и да избегаваш, пак 2 - 3 пати денот мора да се најдиш.