Предлози и прашања поврзани со функционалноста на форумот

ipopovski

Админ
Член на администрација
30 септември 2011
1,763
2,410
1,133
www.crnobelo.com
Јас имам еден предлог. Оти ова веќе е претеризам :)
Имам предлог да нема толку глупави банирања... на тој начин може ќе успеете да ги задржите сите членови што се зачленуваат.
А вака, се зачленува, ршум прави со прекрасни мислења 2 месеци човекот, и вие почнувате да го банирате, од што така ви паднало круша на глава, и тој си оди оти му здосадува да чита а да не може да коментира, и што сте направиле?
- Ништо. Празен форум со максимум 10 нови мислења на ден. (Валидни 10 нови, другите што се во чат муабети и игрите не се важат, затоа што воопшто и не се мислења и во никој случај не го подобруваат квалитетот на форумов)
Не се работи за бан, туку за забрана за пишување мислења одреден период.
Забраната не доаѓа како гром од ведро небо, туку со повеќекратни прекршувања на правилата од кои се собираат 10 казнени поени.
Заклучок: Доколку се внимава, никогаш нема да се добие забрана.

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Океј, се’ ќе биде добро ipopovski ако казнените поени, и забраната за пишување(оти не било бан), се добиваат секогаш црно на бело заслужени.
Ама не знам дали ќе ми ги замачкаш очите мене, или себе, или пак на другите...
Не дека сакам да има секаде правда, не ни може тоа, апсурдно е да барам, ама барем малку од малку барем.... Ретко кој казнен поен е квалитетно заслужен.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
ipopovski
Чисто онака да си прашам,нели не беа дозволени вулгарни зборови да се пишуваат низ темите и тоа нецензурирано?
Нели беа казниви или тоа не важи за оние членови кои ги користат во секој свој пост?
Се надевам ке добијам одговор без да употребуваш навредливи зборови,без провокација,не за друго ако веке одредуваш правила за што и како е недозволено на форумот,да очекуваме да се придржуваш и ти кон истите.

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

ipopovski

Админ
Член на администрација
30 септември 2011
1,763
2,410
1,133
www.crnobelo.com
ipopovski
Чисто онака да си прашам,нели не беа дозволени вулгарни зборови да се пишуваат низ темите и тоа нецензурирано?
Нели беа казниви или тоа не важи за оние членови кои ги користат во секој свој пост?
Се надевам ке добијам одговор без да употребуваш навредливи зборови,без провокација,не за друго ако веке одредуваш правила за што и како е недозволено на форумот,да очекуваме да се придржуваш и ти кон истите.
Не се дозволени.
Инаку, никогаш не употребувам, нит сум употребил навредливи зборови, не знам од каде таа идеја.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Не се дозволени.
Инаку, никогаш не употребувам, нит сум употребил навредливи зборови, не знам од каде таа идеја.

Ако не се дозволени,зошто стојат низ темите и членовите што ги пишуваат немаат казнени поени и нон стоп ги повторуваат?
Ке го прескокнам делот за идејата,но ако току има потреба ке пробам да цитирам во следна прилика.

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
А, може ли ко ќе се логирам на форумов, од монитор да ми искача еден згоден, перверзен, расен, алфа мажјак со листови од палма за да ме пафта и да ми ја пее Лаку ноч од Адил? :sram
Just sayin`...

• Ми се допаѓа
Реакции: Badgirl

ipopovski

Админ
Член на администрација
30 септември 2011
1,763
2,410
1,133
www.crnobelo.com
Ако не се дозволени,зошто стојат низ темите и членовите што ги пишуваат немаат казнени поени и нон стоп ги повторуваат?
Ке го прескокнам делот за идејата,но ако току има потреба ке пробам да цитирам во следна прилика.
Јас лично не сум забележал, ниту пак имало пријавено.
А, може ли ко ќе се логирам на форумов, од монитор да ми искача еден згоден, перверзен, расен, алфа мажјак со листови од палма за да ме пафта и да ми ја пее Лаку ноч од Адил? :sram
Just sayin`...
Може, може ;)

• Ми се допаѓа
Реакции: True_Blood

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Јас лично не сум забележал, ниту пак имало пријавено.

Пријавено имало сигурно,дури имаше јавно напишано од страна на модератор за тие пријави од кого биле и за што биле(во тие не спагаат пријавата во темата,,Испукајте се,, ,за да отпосле си го избрише мислењето.
Мене не ми смета да напишам дека лично јас имам пријавено,но нема се реагирано на ниту едно.
Пријавата не беше од причина што мене ми сметаат тие зборови,туку чисто да видам дали правилото важи како правило(за сите).
Сапак благодарам на одговорот.

ipopovski

Админ
Член на администрација
30 септември 2011
1,763
2,410
1,133
www.crnobelo.com
Пријавено имало сигурно,дури имаше јавно напишано од страна на модератор за тие пријави од кого биле и за што биле(во тие не спагаат пријавата во темата,,Испукајте се,, ,за да отпосле си го избрише мислењето.
Мене не ми смета да напишам дека лично јас имам пријавено,но нема се реагирано на ниту едно.
Пријавата не беше од причина што мене ми сметаат тие зборови,туку чисто да видам дали правилото важи како правило(за сите).
Сапак благодарам на одговорот.
Имаше една пријава од тебе на која реагирав лично јас.
Други немам забележано.