Чет муабети (ти реков-ми рече)

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Во овој случај каде тој омаловажува постаро да не речам изнемоштено лице, итекако треба да се осуди. Зошто?

Да се работеше за случај каде дечки меѓу себе се нашле и помалку позаебавалем потепале, немаше да биде толку за осуда.
Релацијата помеѓу тој и жената е за осуда. Тој како здрава малда единка а таа како веќе остарена изнемоштена личност.

И откако во себе осети осуда за него,имаме информација дека тој се освестил? :)
Искрено се надевам дека е така.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
И откако во себе осети осуда за него,имаме информација дека тој се освестил? :)
Искрено се надевам дека е така.

Проблемот е што никогаш и нема да се освести освен ако не е институционализиран.
Но на сите ни` е познато реалната а не теоретската состојба на институциите тука.
Второ решение - казна. Затоа што ако се остави вака случајот да лебди, човекот нит ќе се освести нит ќе го фати правдата (макар и онаа уличната).

steppenwolf

Староседелец
12 декември 2012
335
489
1,063
Скопје
Мене видеото воопшто не ме вознемири. Читајќи ги реакциите, кога првпат го отворив видеото (пред неколку дена) јас очекував убиство или тежок ќотек, а тој со пиво ја испрскал...

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Мене видеото воопшто не ме вознемири. Читајќи ги реакциите, кога првпат го отворив видеото (пред неколку дена) јас очекував убиство или тежок ќотек, а тој со пиво ја испрскал...

па за тебе тоа е нормално ?! Па да исто и него му е нормално. :banghead

steppenwolf

Староседелец
12 декември 2012
335
489
1,063
Скопје
па за тебе тоа е нормално ?! Па да исто и него му е нормално. :banghead

Не е нормално, само не ми е јасно зошто сте изненадени. Реакциите низ фејсбук и другите социјални медиуми изгледаа како да се напишани од луѓе кои живееле под стаклено ѕвоно и ова им е прв допир со реалноста. Хеј, на светов има кретени кои прават идиотски работи без причина. What a big f*cking surprise...

• Ми се допаѓа
Реакции: Electra and melpomena

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Шо не го истепа некој штом веке толку пишуваме колку наводно не разгневил.
Или на зборови сите сме силни,за осудување први,за кажување како треба да биде исправно сме преку ред,а за на дело последни.
Извинете што засметав во дискусијава,требаше да пишуавм колку наводно е дебилен колку силно го осудувам,за да изгледа дека тоа што го направи не го оправдувам,и колку наводно ме загрижила таа случка што секојдневно се случува и пред наши очи,ама само си ја виткаме опашката дека тоа не е наша работа.

Мир во светот,почит кон постарите и сеење позитивна енергија.:svirka

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Не е нормално, само не ми е јасно зошто сте изненадени. Реакциите низ фејсбук и другите социјални медиуми изгледаа како да се напишани од луѓе кои живееле под стаклено ѕвоно и ова им е прв допир со реалноста. Хеј, на светов има кретени кои прават идиотски работи без причина. What a big f*cking surprise...

Во право си, но овој кретен е фатен (снимен) на дело.
Да се надоврзам на претходниот пост
Не е до полевањето со пиво, не е до тоа дека некој бил опцуен, туку релацијата од помлад кон многу постар и немоќен. Тоа ми е нечовечно.

• Ми се допаѓа
Реакции: 4FUN

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба

Чекај а какви реакции треба да има?! Лелее браво за дечково секој чест,каков пример за младиве,алал да му е .Му се восхитувам колку е он досетлив и интересен,плус син на сопственик на телевизија,аууу сеа и он ќе се прослави и споменик ќе му направат.Гордост татина!
(bravo)

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Шо не го истепа некој штом веке толку пишуваме колку наводно не разгневил.
Или на зборови сите сме силни,за осудување први,за кажување како треба да биде исправно сме преку ред,а за на дело последни.
Извинете што засметав во дискусијава,требаше да пишуавм колку наводно е дебилен колку силно го осудувам,за да изгледа дека тоа што го направи не го оправдувам,и колку наводно ме загрижила таа случка што секојдневно се случува и пред наши очи,ама само си ја виткаме опашката дека тоа не е наша работа.

Мир во светот,почит кон постарите и сеење позитивна енергија.:svirka

И ова е вечниот изговор (и за чудо, вистинит) во врска со решавање на проблемите општо. Се прашувам кој попрво би потегнал постапка, оние кои зборат или оние кои зборат за оние кои што зборат?

• Ми се допаѓа
Реакции: Mila Kunis

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Де бре, медиумиве и народов треба да разграничат помеѓу насилник и пијан дебил.
Наслов „Момчето што брутално нападна беспомошна бабичка“...и си викам сега готово, крвишта и скршеници ќе гледам.
Дебилна постапка, но не и брутална, а за жал не и единствена од овој тип, само ете, овој е од ретките морски ѕвезди кој бил доволно талентиран да си го фати херојскиот подвиг на лента. Во реалноста, вакви покондирени тикви се секојдневие.

• Ми се допаѓа
Реакции: steppenwolf and melpomena