Марихуана - да или не?

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
А алкохолот не е штетен кога го конзумираш
редовно?
Во секаков конзум на било што па и на храна има некоја одредена мерка-граница до кај можеш да одиш.

Нема граници кај дрогата...Мое мислење.
Ако еднаш почнеш...нема назад...
Ако не е штетна зошто не е легализирана?
Организмот ти бара дрога.
Можеш да кажеш доста?
Телото ти е навикнато.
Почнуваш да конзумираш повеке и повеке.
Знам лично наркоман кој со марихуаната започна.
Па немајки пари да купи да се среди се самоуби.

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Нема граници кај дрогата...Мое мислење.
Ако еднаш почнеш...нема назад...
Ако не е штетна зошто не е легализирана?
Организмот ти бара дрога.
Можеш да кажеш доста?
Телото ти е навикнато.
Почнуваш да конзумираш повеке и повеке.
Знам лично наркоман кој со марихуаната започна.
Па немајки пари да купи да се среди се самоуби.

Мери, има разлика измеѓу редовен претеран конзум на марихуана и чат пат опуштање.
Сто посто не се убил затоа што немал пари да купи трева.
Прешл на хероин.Самиот си избрал така,
тоа нема врска со тревата.
Познавам луѓе кои пушат чат пат,
кои конзумираат,
и кои земаат други дроги и пушат трева.
Сепак има разлика.
И затоа неможеш одма да ја категоризираш тревата во тешка дрога и опасност за некого само затоа што некој почнал со тоа и завршил со нешто друго.
Има луѓе почнале со пиво, па завршиле со пиво и ракија и цироза на јетрата.
Исто ти е:)

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Дечкото претерал бе Мери : )
Сфе што е претерано неваља..
и тумач благо праи проблеми у организам
тумач сфе неваља : )

Kонзумација е убаф збор за сфе овој около марихуану..

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena and Шмекси

Pinkita

Нов член
21 мај 2013
8
2
3
35
Јас сум нова на странава, темава е супер, и јас се согласувам за легализација на конопот, незнам дали сте гледале еден стар документарец за канабисот, како се обработува и од него се прават алишта, градежен материјал, суровини за грееење, и други корисни ресурси за кои ние плакјаме електрична енергија и ред други средства развиени во медицината, незнаејки дека лекот за рак, чумата на денешницава е во канабисот, токму во THC-то кое го содржи. Јак концентрат изваден од 1кг тхц, може да излечи рак на кожа со редовно мачкање. Па сега види ти колку и дали е штетна Марихуаната.;)

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati and Шмекси

ComputerService

Староседелец
29 јануари 2013
443
235
1,043
Јас сум нова на странава, темава е супер, и јас се согласувам за легализација на конопот, незнам дали сте гледале еден стар документарец за канабисот, како се обработува и од него се прават алишта, градежен материјал, суровини за грееење, и други корисни ресурси за кои ние плакјаме електрична енергија и ред други средства развиени во медицината, незнаејки дека лекот за рак, чумата на денешницава е во канабисот, токму во THC-то кое го содржи. Јак концентрат изваден од 1кг тхц, може да излечи рак на кожа со редовно мачкање. Па сега види ти колку и дали е штетна Марихуаната.;)
Добре дојде на форумот.

Си за легализација а ?! чадиш некојпат ?!

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Здрао Лола : ) Добродошла хиар : )
Добре дојде на форумот.

Си за легализација а ?! чадиш некојпат ?!
Да , Чади
Сме чаделе заедно : )

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena

Pinkita

Нов член
21 мај 2013
8
2
3
35
мислам дека нема чоек што не знае или не пробал марихуана како изгледа, само личен избор е до каде може да оди со фрее мисли и да доживеее Ниво нагоре.. Инаку научно доказано е дека луѓето кои се конзументи на марихуана се по мирољубиви, смирени и позитивни од останатите кои не конзумираат,,, а за тоа и доказ се хипиците, за тие што незнаат (;

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
А и не е завист, еве ја до среду 2 недеље како не пафкам ич, а вртиф се покрај мене и у руку ми проваѓаф, да га продужу на натам круг : )

Pinkita

Нов член
21 мај 2013
8
2
3
35
аааааааа, па дека не е завист и не се согласувам!!!
завист е исто како и алкохолот и цигарите, ама барем не влијае на стапката за смртност.