Љубовни проблеми

Bibi@

Староседелец
Најфотограф
1 март 2012
399
743
1,103
Подобро да фрлиш три години,отколку цел живот да ти е монотон. Ако била доволно цврста врската во никој случај немало да има простор за никој друг.

А да продолжиш со некого само затоа што е добар,доверлив без многу други работи што ти ги сакаш,постои голема можност да си го уништиш својот живот.

• Ми се допаѓа
Реакции: violetmoon and Arkantos

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Секоја врска си има нешто кое не е совршено. Тоа е нормално, ниедна врска зад кулисите не е совршена. Љубомора, премалку време, во случајов монотонија. Но, кога ти се јавува проблем во врската, седнуваш, правиш муабет и пробуваш да го решиш, не трчаш кај друг/а во прва прилика кога ќе ти се пружи. Таман работа ако при секој проблем од врската, одеме да се уштешиме кај некој трет.

Таа трпи три години, ама сега тоа и паѓа на памет, кога може да е во прегратки на друг. Не знам, мене не ми е логично. Јас да сум како неа ќе го седнам дечкото и ќе му кажам, слушај вака и вака, почнува да ми е монотоно, не можам само јас да се трудам, сакам да пробаме нешто ново, а не да бидеме како стари сопружници. Нема да го напуштам за првиот со кој ќе ми се пружи прилика.
Јас не реков дека треба да биде врската совршена. Не ни може да има совршенство. Нека има караници, нека има се и сешто, ама нека има и „подвижност“. Не знам колку години има девојчево/женава, ама ако сега и е монотона врската што остана за понатака?

И извини ама ако мене ми треба жена ми да ме седне да ми каже да го замрдам газот за да направам нешто да не ни биде монотоно, ич нека не седнува, ќе се само-прогласам за идиот што не знае да си ја задоволи жената.

• Ми се допаѓа
Реакции: lady_blue

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
Секоја врска си има нешто кое не е совршено. Тоа е нормално, ниедна врска зад кулисите не е совршена. Љубомора, премалку време, во случајов монотонија. Но, кога ти се јавува проблем во врската, седнуваш, правиш муабет и пробуваш да го решиш, не трчаш кај друг/а во прва прилика кога ќе ти се пружи. Таман работа ако при секој проблем од врската, одеме да се уштешиме кај некој трет.

Таа трпи три години, ама сега тоа и паѓа на памет, кога може да е во прегратки на друг. Не знам, мене не ми е логично. Јас да сум како неа ќе го седнам дечкото и ќе му кажам, слушај вака и вака, почнува да ми е монотоно, не можам само јас да се трудам, сакам да пробаме нешто ново, а не да бидеме како стари сопружници. Нема да го напуштам за првиот со кој ќе ми се пружи прилика.
nuff said.

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Јас не реков дека треба да биде врската совршена. Не ни може да има совршенство. Нека има караници, нека има се и сешто, ама нека има и „подвижност“. Не знам колку години има девојчево/женава, ама ако сега и е монотона врската што остана за понатака?

И извини ама ако мене ми треба жена ми да ме седне да ми каже да го замрдам газот за да направам нешто да не ни биде монотоно, ич нека не седнува, ќе се само-прогласам за идиот што не знае да си ја задоволи жената.

Не е воопшто идиотски ако партнерот ти каже што му/и смета во врската. Таа ако не покаже никаков знак, тој мисли дека се е ок, затоа и ништо не превзема. Не знам, секој со своето, јас сум таква, тешко, многу тешко засакувам, ама и многу тешко ги преболувам работите. Мене ми е, да не замине со новиот, да не и биде убаво, па да сака да се врати кај стариот. Тоа верувај се случува најчесто во вакви случаи. Ти се сака да смениш, знам како и е, се чувствува посакувано и сето тоа, ама кога ќе потпомине време ќе сфати дека всушност си го сака првиот дечко.

Требаше тоа трпи во наводници да го ставам. Понтата ми беше како "трпи" три години, а сега кога се најде нов почна да и смета и сега да покажува.

Крај краева, девојче ако сакаш, замини со новиот. Но да не ти биде криво потоа, да не сакаш да се вратиш кај првиот а да не можеш. Ќе те боли, верувај.

Badgirl

Староседелец
4 јануари 2013
1,477
3,258
1,133
30
Najubaviot grad ------> SKOPJE :D
Знаеш како велат ако сакаш две личности,и незнаеш која да ја одбереш,одбери ја втората,бидејќи ако првиот ти бил доволен немаше да засакаш друг....
така нешто беше..(wasntme)
А што знам 3 години не се малку...:unsure

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Знаеш како велат ако сакаш две личности,и незнаеш која да ја одбереш,одбери ја втората,бидејќи ако првиот ти бил доволен немаше да засакаш друг....
така нешто беше..(wasntme)
А што знам 3 години не се малку...:unsure
Ова советов изгледа баш како дилема :) Дури и ја дозбуни :)

Не е воопшто идиотски ако партнерот ти каже што му/и смета во врската. Таа ако не покаже никаков знак, тој мисли дека се е ок, затоа и ништо не превзема. Не знам, секој со своето, јас сум таква, тешко, многу тешко засакувам, ама и многу тешко ги преболувам работите. Мене ми е, да не замине со новиот, да не и биде убаво, па да сака да се врати кај стариот. Тоа верувај се случува најчесто во вакви случаи. Ти се сака да смениш, знам како и е, се чувствува посакувано и сето тоа, ама кога ќе потпомине време ќе сфати дека всушност си го сака првиот дечко.
Од искуство знам дека монотонијата доаѓа кога заминува љубовта. Кога врската преминува во рутина, навика.
Знаеш, владее некое чувство кај повеќето дека дечкото/девојката се пехари, ги освојуваш ги ставаш во витрина ставаш катанец и нема кај да одиш.
Ако еден дечко не се обидува секој ден да ја заведува одново и одново својата девојка, ако една девојка не се обидува секој ден одново и одново да го фасцинира својот дечко со нешто ново, нешто секси, рутината ќе дојде, љубовта ќе замине.
Кризите во бракот/врската доаѓаат само кога партнерите се препуштаат на рутината. И идиотски е еден од партнерите да чека да го турне другиот за да „киниса“ со повторно освојување. Треба кликерчето на дечкото/девојката само да си сфати дека треба да направи нешто.

Anakin

Истакнат Член
23 август 2012
869
977
203
До сега немав ни помислено да раскинам... никогаш сме немале посериозна кавга, само онака за глупости сме се расправале. Добар човек е, предобар. Било кога да сум имала проблеми бил тука за мене, се разбира и јас за него. Ама ете и од почеток ми сметаше што не се "залага" односно остава се така да си тече во врскава, јас најчесто бев таа што нешто поттикнува, спрема, изненадува... Ако нешто направеше е по моја иницијатива :) Ме интересира конкретно за тебе таа личност која се појави кај тебе, беше додека беше во врска или после откако прекина...? И да со тоа некој ќе повредиш... ме потсети дека од тоа најмногу стравувам. (и мојот дечко, и момчево што бара малку надеж за мене...)

Мојот сегашен партнер се појави додека бев во врска и беше упорен но јас нормално се дистанцирав на почетокот , меѓутоа разликата беше во тоа што мене врската веќе одамна ми беше завршена на некој начин, само се плашев можеби и го одоговлекував крајот. Си дадов себе си друга шанса, претходно мислев дека сум била среќна дека сум била задоволна, очигледно дека не било така затоа што сега гледам што значи да бидеш сакан ...многу луѓе мислат дека е доволно што некој е стално тука за нас, ни помага, се грижи....добар е....добри се и пријателите и тие тоа го прават, ама не ни се љубовници...на крајот се зависи од тебе, што ти сакаш, што тебе ти треба...сите луѓе шо имаме совест , тешко ни паѓа некоја разделба, повреда на некоја личност што ни значи итн , но сето тоа поминува, подобро да го повредиш некого отколку да бидеш со него а со мислите некаде на друго место.

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
Премногу си млада (колку што сфатив имаш 21-22 години) за да се замараш...не велам дека не вреди да се замараш, сепак си потрошила цели три години во таа врска и сигурно имало нешто штом си останала во неа толку долго, но од друга страна размисли дека животот е пред тебе...животот сега почнува за тебе...
Мислам дека ако сега си несреќна и ти е монотоно и досадно во врската што останува за понатаму???
Така ја замислуваш врската?
На тие години треба да цветаш...треба да си исполнета, среќна, секогаш насмеана, желна за љубов и секс, а не да ти биде монотоно....
Убаво преслушај си го и срцето и разумот и не брзај со одлуки...

Foxboro

Староседелец
16 јуни 2012
716
1,479
693
Pripyat, Ukraine
девојо ти да не планираш да се мажиш со тој што си моментално во врска а? :rofl