Квалитетните музичари-пеачи веќе се починати нека им е лесна земја! другото скоро се е фалш, затоа не би требало да се коментира кој е квалитетен пеач, бидејќи на некој Каролина Гочева му е идол, му се допаѓаат песните, но на некој не му се допаѓа. Значи во Маќедонија од една страна е сето попара.Подобро да се отвори тема кои се квалитетни музичари одколку фалш неможеш сите да ги наброиш дека никнуваат секој ден, а квалитетните се бројат на една рака.
Квалитетните музичари-пеачи веќе се починати нека им е лесна земја! другото скоро се е фалш, затоа не би требало да се коментира кој е квалитетен пеач, бидејќи на некој Каролина Гочева му е идол, му се допаѓаат песните, но на некој не му се допаѓа. Значи во Маќедонија од една страна е сето попара.
Бате, не велам дека нема, ако не имаш желба сам да се промовираш никој не може да те промовира, треба да изразиш желба, да снимиш некоја песна, како што прават ЗОМБИВЕ, само работата е што треба да се има малце по длабок џеб и некој луѓе !Не зборам јас само за оние кои се во медиумите има квалитетни музичари/пеачи и млади таленти, но кои никогаш не се појавиле на телвизиските екрани. Има секогаш таленти, не знам дали го знаеш Бобан Андоновски кој не представуваше на детската Евровизија моментлано е во Австралија како и многу други таленти имаме ние, само нема кој да ги промовира и да ги подбутне. Жалосно е што вакви срања што не знаат што е музика прават спотови и песни ако може да се наречат така.
Знаеш мене не ми е важно колку добри пеачи ќе издвојам на македонскава естрада...важно ми е тие што ќе ги издвојам да имаат навистина квалитет.Не бев јасна, се извинувам.
Слатка ми е во пеењето и настапите и јас не би ја ставила во фалш пеачи. А ако нејзините гласовни можности не ни се доволни добри и ја сместиме во македонски фалш пеачи, тогаш мислам дека во нејзина корпа ќе одат доста голем дел од естрадава, па на една рака ќе се бројат вистинските пеачи во македонија.
Елена Ристеска, Каролина Гочева, Анета и Молика, Бени-нон стоп, Кристина Арнаудова беше актуелна порано со песната Чекори херојски, батките што беа од Лева патика, Архангел, Миле Кузманоски, Калиопи. има и уште кој се така релативно добри !Знаеш мене не ми е важно колку добри пеачи ќе издвојам на македонскава естрада...важно ми е тие што ќе ги издвојам да имаат навистина квалитет.
Присуствував еднаш на свирка од Лоба. Стоев дваесетина минути и толку беше мојот максимум.
Дури и на свирка на еден битолски бенд ми се чини Инструментал се вика, кој свири строго шабанско после 2 часот, а претходно англиски со арапски акцент можам повеќе да издржам.
А за квалитетен го сметам кичевчанецот, Влатко Лозаноски. Исто го сметам Владо Јанески, Мијата да не ја заборавам, Александра Пилева, Бени Нон стоп, Супер Хикс батките, Фолтин, Мизар... Имаме ние артисти што вредат....
Бате, не велам дека нема, ако не имаш желба сам да се промовираш никој не може да те промовира, треба да изразиш желба, да снимиш некоја песна, како што прават ЗОМБИВЕ, само работата е што треба да се има малце по длабок џеб и некој луѓе !