Хорор филмови

ComputerService

Староседелец
29 јануари 2013
443
235
1,043
Јако е филмчето, зомбите му го изедоа дечкото на девојката, но кога го јадат мозокот на човекот ги имаат мислите од човекот, и така еден зоми се заљуби во една девојка, па потоа, сите ја засакаа девојката, па зомбите и специјалците се бореа против мурираните зомби, па потоа почна на сите да им чука срцето, почнаа да се сеќаваат на се, и така оживеаа сите, и си живееа среќно до крајот на животот ! :mstickle

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Кога сме кај хорори, за мене гор филмовите не ни спаѓаат во хорор.
Најчесто е една иста приказна, се губи некој вук-самотњак или група напалени тинејџери во шума, наоѓа(ат) колиба од каде им излегува батица со вонземско оружје и ги покосува дури да трепнат. Во нога да ги рани, умираат, а тие него жив да го запалат и потрупаат со камења, тој наоѓа начин да излезе. Ајде бе. :D

Паранормални се веќе друго.
Да не се повторувам, ќе ги додадам само: The Skeleton Key, La Herencia Valdemar и La Sombra Prohibida (шпанска продукција, болно зафркнати филмови), The Caller, Seconds Apart, Identity (не е нешто страшен, ама е зафркнат) и The Orphanage е тука некаде.
Нејсе, освен Емили Роуз, поради кој уште некогаш ме тепа паника кога ќе го фатам часовникот точно во 3 сабајле, филм од кој убедливо се имам од памет мрднато и поради кој немам со ноќи спиено, е корејскиот оригинал на The Eye. :ladno
Едноставно навлегува во психа, што при најмал шум чиниш крајот ти иде. (shake)

• Ми се допаѓа
Реакции: Kaarikuto

ComputerService

Староседелец
29 јануари 2013
443
235
1,043
Кога сме кај хорори, за мене гор филмовите не ни спаѓаат во хорор.
Најчесто е една иста приказна, се губи некој вук-самотњак или група напалени тинејџери во шума, наоѓа(ат) колиба од каде им излегува батица со вонземско оружје и ги покосува дури да трепнат. Во нога да ги рани, умираат, а тие него жив да го запалат и потрупаат со камења, тој наоѓа начин да излезе. Ајде бе. :D

Паранормални се веќе друго.
Да не се повторувам, ќе ги додадам само: The Skeleton Key, La Herencia Valdemar и La Sombra Prohibida (шпанска продукција, болно зафркнати филмови), The Caller, Seconds Apart, Identity (не е нешто страшен, ама е зафркнат) и The Orphanage е тука некаде.
Нејсе, освен Емили Роуз, со чија приказна иако веќе бев запознаена, уште некогаш ме тепа паника кога ќе го фатам часовникот точно во 3 сабајле, филм од кој убедливо се имам од памет мрднато и поради кој немам со ноќи спиено, е корејскиот оригинал на The Eye. :ladno
Едноставно навлегува во психа и при најмал шум чиниш крајот ти иде. (shake)
Хахаха, значи велиш Емили Роуз со чија приказна си била запознаена па од памет те мрднало и немаш неколку ноќи спијано, корејскиот е оригинал на The Eye, епа да го гледам чим така, сакам јас такви филмови, после ноќе кога ке ти се приоди во Вц, да викниш некој да ти прај друштво до пред врата. :D

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Мене пак, ми се ептен онака страшни јапонските и корејските филмови. Имаат такви фаци да не речам измислени за хорор филмови :) , па на сето тоа капак имаат "болни" умови за измислување на хорор филмови. :)

Изгледајте го Shutter ми се чини од 2004та беше.

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
hauntconb.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: Kaarikuto

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Мене пак, ми се ептен онака страшни јапонските и корејските филмови. Имаат такви фаци да не речам измислени за хорор филмови :) , па на сето тоа капак имаат "болни" умови за измислување на хорор филмови. :)

Изгледајте го Shutter ми се чини од 2004та беше.
2004-та е Kинескиот, има и 2008-ма американски Shutter, исто добар.

ComputerService

Староседелец
29 јануари 2013
443
235
1,043
И да знаеш ке ги изгледам, иначе слични се на оние paranormal activity, ако ги имаш гледано.