Хомосексуалност

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Ете гледаш дека им се ускратени правата? Зошто ако сака да си каже да не смее? Зошто да мора да преќути? Зошто еден "маалски фраер" смее да си се пофали колку женски фатил, а геј не смее да каже само дека има партнер од ист пол? Зошто повеќето како тебе (кои се против) мислат дека кога барем би се намалила дискриминацијата малку, хомосексуалците ќе почнат јавно да прават интимни работи или било што за да им го плескаат во фаца на луѓето фактот дека тие се геј? Нема такво нешто да се случи, дури и навредувачки е да кажеш. Ако смее да каже јавно дека е геј без да го претепаат или да го навредат, тоа не значи дека ќе: "Добар ден, може да ја уплата уплатницата?"... "Добар ден, секако, 65 денари"... "Фала најмногу, иначе сум геј и ајде пријатно, се гледаме". Чисто информативно, пополека им се исполнуваат желбите. Во неколку држави во САД дозволен им е и брак, а во повеќето (ако не и сите) ништо не менува ако некој е геј или хетеро. Второто се шири насекаде, особено во западна Европа. Биди сигурен дека еден ден и на Балканот мислењето ќе биде такво, особено зошто, еве да земеме во рок од 20 години, се зголемил процентот на луѓе кои ги прифаќаат хомосексуалците. Slowly buy surely.

А зошто ти мислиш дека така би постапиле, доколку би се признаеле нивните желби ? :)
Тие фраерите како што ти ги нарекуваш не креваат паради или да застанат на сред чаршија со микрофон и на што е можно повисоко место, да се дери и да се фали колку женски фатил. :svirka
Доколку се признаат правата на хомсексуалците односно да не бидат дискриминирани, голема е веројатноста на улица да начекуваме како си општат љубов меѓусебе двајца гејови, а утре другиден нејќам син ми да ги гледа тие работи...

BlackTulip

Староседелец
15 март 2013
628
790
1,103
Немав време да ги читам сите постови али од почетокот наидов на нешто како ": Абе вие озбилни ли сте за поддржување и незнам што
ЛЕЛЕ до сите луѓе кои што ги мразат лгбт , аман веќе !!!! Мислам дека она сериине на тв уште ви го перат мозокот за турско робство и уште тука па тука цапкаме сите во едно место. И уште еднаш :Она што нашите деца ке мислат за геј луѓето е она што ние ке ги научиме , неможе ти денеска на детето со години да му викаш дека јадење патлиџан е лошо и да не јаде - нормално дека нема да јаде зш си му го наметнал тоа мислење , зошто едноставно не ги отвориме мислењата и не дозволиме да се нема повеќе тензија . Само замислете , вие познавате минимум 10 геј луѓе во вашиот живот , еј дури ни јас не мислев дека ги има толку мн ама верувајте дека ги има премногу и до кога со овие муаабети :banghead(facepalm)(facepalm)(facepalm)

• Ми се допаѓа
Реакции: existence and TheKitten

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
Нема шо да се замарам со тебе. Ако сака нека има секс и со кучката дома, ти би рекла дека е исто природно.
Ама не мора да го потенцира тоа, да прават паради и разно разни глупости, мене тоа ме иритира затоа што по логика како што тие викаат сите сме исти, а и DarkPassenger ти постави слика. Зошто па да им се дава некои права, кога може да пречутат за една сексуална ориентација и да си се онадат тивко?

Ова не е само мој став, овој став го има и уште 70% од населението, само така некои си 10-20 % малце поразлично мислите, а другите 10тина % се воздржани. :zelen

Јок, не е природно. Јас не се замарам со тебе, туку со твоите погрешни ставови ;)
Што не преќутиш ти за една сексуална ориентација? Зошто се фалиш на другарите како си ја онадел оваа или онаа?

Уште 70 посто од населението е неедуцирано, тоа не го прави ни паметно, ни мудро, само просто ;)

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
А зошто ти мислиш дека така би постапиле, доколку би се признаеле нивните желби ? :)
Тие фраерите како што ти ги нарекуваш не креваат паради или да застанат на сред чаршија со микрофон и на што е можно повисоко место, да се дери и да се фали колку женски фатил. :svirka
Доколку се признаат правата на хомсексуалците односно да не бидат дискриминирани, голема е веројатноста на улица да начекуваме како си општат љубов меѓусебе двајца гејови, а утре другиден нејќам син ми да ги гледа тие работи...

Забранета е дискриминацијата нивна во РМ, ти постоечките закони не ги знаеш, му одговарала ситуацијата (facepalm)
Јас не сакам син ми да гледа како луѓето јадат месо, не сакам да гледа бурекџилници, не сакам да гледа сендвичари.
И шо сега?

Ако тебе нешто не ти одговара - заклучи се дома и не излегувај.
Колку што е твоја улицата, толку е и моја, и на гејот, и на металецот, и на сите.
Дома кај тебе забранувај, не можеш на улица.

Со постоечките закони во РМ на ниту еден хомосексуалец не му е забрането да го бакнува својот партнер јавно.
Јавен сексуален однос е забранет за сите.

Јас Лично Јас

Нов член
21 април 2013
3
0
1
изгледа некој изиграва труба тука
.
јас воопшто не сфаќам които права им се ускратени????
ако мислите на посвојување деца, тоа си го реков , мора да се ускрати правото , за да се обезбеди повисокото право на детето да избере само во која фамилија сака да живее
.
ете еден пример
замислете две фамилии со по едно дете, тие се разведуваат и децата судски им припаднале на жените, а мажите плаќаат алиментација со право да ги посетуваат, децата се малолетни
одеднаш двете жени решаваат да склучат брак и се Земаат, во овој случај нема посвојување деца него децата одеднаш се наоѓаат во геј фамилија.
во нормална држава децата би требало да бидат отстранети од таа фамилија, оти без своја вина или своја желба отеднаш треба да растат во фамилија во која хомосексуализам е основна ситуација и може тоа да влијае врз негов раст ( не кажуванм добро или лошо,)
после наполнување на 18 години, сами ќе си решат, сакаат да живеат во таа заедница или не
така да нормално е дека немаат права за семејство
право на вработување имаат, шо не би, хомо им е интима
право слободно на се движаат имат
гласачко право имаат
имаат право да тужат и да земаат адвокат
имаат право да се зачленат во сите организации
имаа право да поседуваат имоти , но како секој треба да плаќа данок
имаат право за учество во сообраќај... етц етц
.
за други права кои им се ускратени незнам. па би ве замолил да посочите
КОИТО ПРАВА ИМ СЕ УСКРАТЕНИ??????

BTW кога се родив мене никој не ме праша дали сакам да живеам во стрејт фамилија или геј фамилија.... Знаете на нас младите е да се издигнеме над предрасудите и да го менуваме светот а подобро... Мислам дека на геј паровите треба да им биде дозволено да склучуваат бракови, зошто да не, граѓанските бракови би им гарантирале сигурност при наследување или пренесување на сопственост и другите придобивки кои ги носи бракот. Кога склучуваш брак јавно не ја признаваш сопствената љубов (граѓанскиот брак не е бајка) само правно се оспособуваш за да можеш да полагаш право на стварите стекнати во бракот и други придобивки. Треба да им се дозволи и да посвојуваат деца.

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
Да стапат во брак.
Бракот не смее да биде детерминиран од сексуалната ориентација.
Затоа што не постои логичен и научен аргумент да биде забранет.

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Забранета е дискриминацијата нивна во РМ, ти постоечките закони не ги знаеш, му одговарала ситуацијата (facepalm)
Јас не сакам син ми да гледа како луѓето јадат месо, не сакам да гледа бурекџилници, не сакам да гледа сендвичари.
И шо сега?

Ако тебе нешто не ти одговара - заклучи се дома и не излегувај.
Колку што е твоја улицата, толку е и моја, и на гејот, и на металецот, и на сите.
Дома кај тебе забранувај, не можеш на улица.

Со постоечките закони во РМ на ниту еден хомосексуалец не му е забрането да го бакнува својот партнер јавно.
Јавен сексуален однос е забранет за сите.

Кои закони треба да ги знам?

Не ми одговара и форумов, затоа што шостојат личности како тебе кои што се борат за хомосексуалците..
Ами утре другиден чупале, нема да имаш од спротивен пол со кој би општел љубов и би зачнале дете по природен пат, или чекај! Лезбејка си?

Јок, не е природно. Јас не се замарам со тебе, туку со твоите погрешни ставови ;)
Што не преќутиш ти за една сексуална ориентација? Зошто се фалиш на другарите како си ја онадел оваа или онаа?

Уште 70 посто од населението е неедуцирано, тоа не го прави ни паметно, ни мудро, само просто ;)

Не се фалам на другарите, тек сеа ќе се пофалам на фејсбук коа ќе стапам во фејЗбук Фрска! :cool:

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
Кои закони треба да ги знам?

Не ми одговара и форумов, затоа што шостојат личности како тебе кои што се борат за хомосексуалците..
Ами утре другиден чупале, нема да имаш од спротивен пол со кој би општел љубов и би зачнале дете по природен пат, или чекај! Лезбејка си?

Не сум лезбејка, не бери гајле.
Ако не ти одговара форумот - не можам да те задржам.
Или просто немаш аргументи :)

Кои закони.... нашите бе, нашите, сигурно не севернокорејските.

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Не сум лезбејка, не бери гајле.
Ако не ти одговара форумот - не можам да те задржам.
Или просто немаш аргументи :)

Кои закони.... нашите бе, нашите, сигурно не севернокорејските.

Ако сите размислувале како тебе, развитокот и популацијата на човештвото ќе се намалело или исчезнело. ;)