Хомосексуалност

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
За секс не мора да се фалат и дека се во врска со хомосексуалци. Ниту е со закон легално,ниту разумот не ти дава да размислуваш дека хомосексуалноста е правилна.
Нема да ми се поремети животот, но ми сметаат доколку имам во близина таков тип на луѓе.
Некогаш, не толку одамна, со закон жените не смееа да гласаат.
Црнците беа робови.

Законите се менуваат. Со причина.
Твоите констатации до сега, на сите теми на кои сме дискутирале, се далеку од разумот.
За разум ти треба наука. Правилно Е СЕ што е природно.
Хомосексуалноста се јавува кај многу, многу врсти на животни, што значи дека Е ПРИРОДНА.
Да се јавуваше само кај човекот, можеби ќе беше општествена.

Твоите ставови се субјективни - ти можеш да сакаш жена ти да не гласа, од дома да не излегува, да ја сметаш инфериорна, тоа си е твое лично и субјективно. Како што веќе еднаш ти кажав, ставот секој го има, не секој ја има привилегијата да има точен став.

Хомосексуалноста е природна (и тоа 100%), не е болест.

Мене ми смета во близина да имам луѓе кои се сексистички настроени, да барам да ве забранат со закон?

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Некогаш, не толку одамна, со закон жените не смееа да гласаат.
Црнците беа робови.

Законите се менуваат. Со причина.
Твоите констатации до сега, на сите теми на кои сме дискутирале, се далеку од разумот.
За разум ти треба наука. Правилно Е СЕ што е природно.
Хомосексуалноста се јавува кај многу, многу врсти на животни, што значи дека Е ПРИРОДНА.
Да се јавуваше само кај човекот, можеби ќе беше општествена.

Твоите ставови се субјективни - ти можеш да сакаш жена ти да не гласа, од дома да не излегува, да ја сметаш инфериорна, тоа си е твое лично и субјективно. Како што веќе еднаш ти кажав, ставот секој го има, не секој ја има привилегијата да има точен став.

Хомосексуалноста е природна (и тоа 100%), не е болест.

Мене ми смета во близина да имам луѓе кои се сексистички настроени, да барам да ве забранат со закон?

Мене ми сметаат луѓе кои што се оперирани од логика.
Законите се менувале, а и со причина. Но! Едно големо НО!
Во Македонија не била никогаш прифатена хомосексуалноста како и во другите разумни земји затоа што доколку се легализира хомосексуалноста таа би била прифатена како природна појава и тоа лошо би влијаело на идните генерации. Што би му текнало на едно младо момче кога би прашал зошто се лапаат двајца мажи или жени?

Со ова само се насочуваш (те) кон еден погрешен правец. Јас не дека сум се загрижил ептен за размножувањето и опстанокот на човекот, ама доколку сите мислат како тебе дека е природно да се онадиш со истополов содружник.... те молам, поштеди ме!

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Во Македонија не била никогаш прифатена хомосексуалноста како и во другите разумни земји затоа што доколку се легализира хомосексуалноста таа би била прифатена како природна појава и тоа лошо би влијаело на идните генерации. Што би му текнало на едно младо момче кога би прашал зошто се лапаат двајца мажи или жени?

Со ова само се насочуваш (те) кон еден погрешен правец. Јас не дека сум се загрижил ептен за размножувањето и опстанокот на човекот, ама доколку сите мислат како тебе дека е природно да се онадиш со истополов содружник.... те молам, поштеди ме!

А како би влијаело врз размножувањето и опстанокот на човекот? Демек, тоа младо момче ќе види двајца мажи како се лапаат (а тоа може да го видиш само во бар на геј вечера) ќе види дека постои такво нешто (маж да биде со маж) и ќе се реши и он да биде хомосексуалец? И сите ќе станат геј. Хомосексуалец таков се раѓа, не станува. Имало геј луѓе, има сега и во иднина ќе има. Какви и да се законите, ништо нема да го промени тоа или пак постоењето на човештвото. Едноставно од секогаш постоело, што ти укажува само дека е природна појава. Е кога се појавило христијанството, погледот во општеството се променил. Само што тоа не ја негира природната појава на привлечноста помеѓу луѓе од ист пол.

Be proud of yourself.jpg

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
А како би влијаело врз размножувањето и опстанокот на човекот? Демек, тоа младо момче ќе види двајца мажи како се лапаат (а тоа може да го видиш само во бар на геј вечера) ќе види дека постои такво нешто (маж да биде со маж) и ќе се реши и он да биде хомосексуалец? И сите ќе станат геј. Хомосексуалец таков се раѓа, не станува. Имало геј луѓе, има сега и во иднина ќе има. Какви и да се законите, ништо нема да го промени тоа или пак постоењето на човештвото. Едноставно од секогаш постоело, што ти укажува само дека е природна појава. Е кога се појавило христијанството, погледот во општеството се променил. Само што тоа не ја негира природната појава на привлечноста помеѓу луѓе од ист пол.

Отвори ја прикачената датотека 15890
Абе овој гејов има попроширена карлица од стрејтот. :rofl

Шега на страна, еве јас ќе кажам дека имам еден другар шо е геј, и ќе ви кажам во ништо не се разликува од оној што е стрејт. Финтата е што веднаш коа ќе се спомне некој дека е геј, се поистоветува со синдромот на Боки 13/азис итн. Што благе везе нема. Овие другиве може и се стрејт но затоа па сакаат да дигаат драма со нивните идиотизми и потенцирање дека можат да бидат било што. Геј е оној што е од роџење предодреден.

• Ми се допаѓа
Реакции: DarkPassenger

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93

Сакаш да кажеш дека ние Македонците сме попаметни од на пример, Холанѓаните или од дечките во Мејн?
Ни се гледа умот и разумот, ептен сме јаки. Додека ние се занимаваме со туѓиот двор, овие простациве од ЕУ и САД отидоа милениуми пред нас со генетски истражувања, ама ние сме најпаметни бе, кој ги врти нив.

Хомосексуалноста НЕ СЕ ПРЕНЕСУВА. Се раѓаш стрејт или геј. Не учиш да станеш стрејт или геј. Според тоа, на никаков начин нема да влијае врз идните генерации. Сега за сега, сите хомосексуалци се родени од хетеросексуални родители, видиш, сексуалната ориентација не се учи.

Јас мислам дека кој со кого сака треба да се онади, а ти сеуште не даде никаков аргумент освен твои субјективни чувства.

Субјективните чувства не се аргумент.

И нема да те поштедам, на форум си.

Или ќе се откажеш или ќе ти докажам дека грешиш.

Твој избор.

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Сакаш да кажеш дека ние Македонците сме попаметни од на пример, Холанѓаните или од дечките во Мејн?
Ни се гледа умот и разумот, ептен сме јаки. Додека ние се занимаваме со туѓиот двор, овие простациве од ЕУ и САД отидоа милениуми пред нас со генетски истражувања, ама ние сме најпаметни бе, кој ги врти нив.

Хомосексуалноста НЕ СЕ ПРЕНЕСУВА. Се раѓаш стрејт или геј. Не учиш да станеш стрејт или геј. Според тоа, на никаков начин нема да влијае врз идните генерации. Сега за сега, сите хомосексуалци се родени од хетеросексуални родители, видиш, сексуалната ориентација не се учи.

Јас мислам дека кој со кого сака треба да се онади, а ти сеуште не даде никаков аргумент освен твои субјективни чувства.

Субјективните чувства не се аргумент.

И нема да те поштедам, на форум си.

Или ќе се откажеш или ќе ти докажам дека грешиш.

Твој избор.

Нема шо да се замарам со тебе. Ако сака нека има секс и со кучката дома, ти би рекла дека е исто природно.
Ама не мора да го потенцира тоа, да прават паради и разно разни глупости, мене тоа ме иритира затоа што по логика како што тие викаат сите сме исти, а и DarkPassenger ти постави слика. Зошто па да им се дава некои права, кога може да пречутат за една сексуална ориентација и да си се онадат тивко?

Ова не е само мој став, овој став го има и уште 70% од населението, само така некои си 10-20 % малце поразлично мислите, а другите 10тина % се воздржани. :zelen

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Нема шо да се замарам со тебе. Ако сака нека има секс и со кучката дома, ти би рекла дека е исто природно.
Ама не мора да го потенцира тоа, да прават паради и разно разни глупости, мене тоа ме иритира затоа што по логика како што тие викаат сите сме исти, а и DarkPassenger ти постави слика. Зошто па да им се дава некои права, кога може да пречутат за една сексуална ориентација и да си се онадат тивко?

Ова не е само мој став, овој став го има и уште 70% од населението, само така некои си 10-20 % малце поразлично мислите, а другите 10тина % се воздржани. :zelen
Абе и во средниот век 99,(9)% отсто од европската популација викале дека земјата е рамна табла ставена на три кита како плови во вода.
Слаб ти е изговоров дека повеќето ако биле во право мора и да си ти.

• Ми се допаѓа
Реакции: BlackTulip and TheKitten

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Абе и во средниот век 99,(9)% отсто од европската популација викале дека земјата е рамна табла ставена на три кита како плови во вода.
Слаб ти е изговоров дека повеќето ако биле во право мора и да си ти.

Мене лично ми одговара како стојат работите.
А и нив би му одговарало доколку не прпаат многу во јавноста, затоа што доколку не зборуваат јавно за својата сексуална ориентација нема никој ништо да знае ни што прават ни со кого, ни кога, ни како.
Арно ама тие се цврсто убедени дека полека пополека со тек на време ќе им се исполнат желбите што ги имаат, ама пошироката маса на луѓе не се согласуваат со тоа во кои што сум и јас.

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Мене лично ми одговара како стојат работите.
А и нив би му одговарало доколку не прпаат многу во јавноста, затоа што доколку не зборуваат јавно за својата сексуална ориентација нема никој ништо да знае ни што прават ни со кого, ни кога, ни како.
Арно ама тие се цврсто убедени дека полека пополека со тек на време ќе им се исполнат желбите што ги имаат, ама пошироката маса на луѓе не се согласуваат со тоа во кои што сум и јас.

Ете гледаш дека им се ускратени правата? Зошто ако сака да си каже да не смее? Зошто да мора да преќути? Зошто еден "маалски фраер" смее да си се пофали колку женски фатил, а геј не смее да каже само дека има партнер од ист пол? Зошто повеќето како тебе (кои се против) мислат дека кога барем би се намалила дискриминацијата малку, хомосексуалците ќе почнат јавно да прават интимни работи или било што за да им го плескаат во фаца на луѓето фактот дека тие се геј? Нема такво нешто да се случи, дури и навредувачки е да кажеш. Ако смее да каже јавно дека е геј без да го претепаат или да го навредат, тоа не значи дека ќе: "Добар ден, може да ја уплата уплатницата?"... "Добар ден, секако, 65 денари"... "Фала најмногу, иначе сум геј и ајде пријатно, се гледаме". Чисто информативно, пополека им се исполнуваат желбите. Во неколку држави во САД дозволен им е и брак, а во повеќето (ако не и сите) ништо не менува ако некој е геј или хетеро. Второто се шири насекаде, особено во западна Европа. Биди сигурен дека еден ден и на Балканот мислењето ќе биде такво, особено зошто, еве да земеме во рок од 20 години, се зголемил процентот на луѓе кои ги прифаќаат хомосексуалците. Slowly buy surely.