Хомосексуалност

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Дали јас треба да се пофалам дека денеска имав сексуален однос со личност од спротивниот пол?

Многу луѓе се фалат дека имале секс со некого. Но, зарем не би било во ред кога некој ќе го праша "Во врска си?" или (по претпоставка, бидејќи не се познава дека е геј) "Имаш девојка?", тој слободно без да се плаши од дискриминација или негативна реакција да си каже "Да, во врска сум, имам дечко".

Која е потребата од признавање и исполнување на желбите на хомосексуалците? Дали си слушнал дека хомосексуалците често се здобиваат со една од најтешките и смртоносни болести ХИВ-СИДА?

Ова е најзакоравеното мислење во врска со оваа тематика. Демек гејовите прават што сакаат, постојано имаат секс со разни луѓе и најважно од се, не користат заштита? А си слушнал ти дека и кај гејовите постои желба да имаат долгогодишна здрава врска со еден човек?

• Ми се допаѓа
Реакции: TheKitten and Lena

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Која е потребата од признавање и исполнување на желбите на хомосексуалците? Дали си слушнал дека хомосексуалците често се здобиваат со една од најтешките и смртоносни болести ХИВ-СИДА?
Дали ти знаеш дека ХИВ е кратенка од Human Immunodeficiency Virus? Знаеш тоа што значи? Дека тој вирус не бира сексуална определеност. Тоа што го има повеќе кај хомосексуалците е поради тоа што истиот тој вирус е вештачки синтетизиран кон средината на минатиот век и Американската влада мислела дека со тој вирус ќе ги истреби хомосексуалците па го рашириле низ геј баровите. Кога излегол од контрола никој не сносил одговорност за тоа.

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
Доколку не се фалат во јавноста дека се хомосексуалци, јас ги третирам како граѓани затоа што не ни знам дека се хомосексуалци.
Што се тие нешто повеќе од мене, па да се исполнуваат желби или како тие да имаат повеќе потреби?

Оф мори мајко.
Што те боли тебе кој во јавност зборува за својот сексуален живот?
Демек, ако јас ти речам дека сум лезбејка, тебе нешто посебно ќе ти се поремети животот?

Не е природна работа затоа што нема финален производ (дете), освен само секс задоволување на потребите.
Природно е кога ќе се соединат две полови разлики (маж и жена), а не маж и маж.

Сакаш да кажеш дека имаш секс само кога зачнуваш дете?
Јас со дечко ми 4 години имам секс, а ни едно дете, изгледа дека правиме многу неприродни работи.

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Оф мори мајко.
Демек, ако јас ти речам дека сум лезбејка, тебе нешто посебно ќе ти се поремети животот?

Јас со дечко ми 4 години имам секс, а ни едно дете, изгледа дека правиме многу неприродни работи.
Мацо ти дали си за легализација на хомосексуалните бракови во нашава ни мила државичка ?

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Оф мори мајко.

За секс не мора да се фалат и дека се во врска со хомосексуалци. Ниту е со закон легално,ниту разумот не ти дава да размислуваш дека хомосексуалноста е правилна.
Нема да ми се поремети животот, но ми сметаат доколку имам во близина таков тип на луѓе.

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
За секс не мора да се фалат и дека се во врска со хомосексуалци. Ниту е со закон легално,ниту разумот не ти дава да размислуваш дека хомосексуалноста е правилна.
Нема да ми се поремети животот, но ми сметаат доколку имам во близина таков тип на луѓе.
А колку си сигурен дека од тие луѓе шо ти се во близина дека не се хомосексуалци ?

• Ми се допаѓа
Реакции: МериСелест

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
А колку си сигурен дека од тие луѓе шо ти се во близина дека не се хомосексуалци ?

Така ли?

-Па штом ништо не разбираш и не гледаш, можеби во близина имаш и некој психопат кој те демне да направиш "кикс" и те чека да те киднапира или убие. Исто и некој симпатизер твој кој што не го познаваш, те демне и те фаќа и извршува некаква си тортура врз тебе. (најчесто сексуално)

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Така ли?

-Па штом ништо не разбираш и не гледаш, можеби во близина имаш и некој психопат кој те демне да направиш "кикс" и те чека да те киднапира или убие. Исто и некој симпатизер твој кој што не го познаваш, те демне и те фаќа и извршува некаква си тортура врз тебе. (најчесто сексуално)
Така ами како ...
Значи ти на сите околу тебе им водиш евиндеција кој со кого и кој на кого ... хм интересно и да може има и такви околу мене ама неможам да тврдам со сигурност кој каков ...

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena