Незнам за останатите .. јас не. Не сум ѕирнал некаде шо и како прават.Ај тебе ке те прашам овој Саци ме игнорира
Дали атеистите ги почитуваат божјите заподи ?
Незнам за останатите .. јас не. Не сум ѕирнал некаде шо и како прават.Ај тебе ке те прашам овој Саци ме игнорира
Дали атеистите ги почитуваат божјите заподи ?
Јас лошо го поставив прашањето ти како атеист се водиш ли по 10 заповеди, односно дали крадеш,лажеш , вршиш прељуба итн итнНезнам за останатите .. јас не. Не сум ѕирнал некаде шо и како прават.
За лажење да, крадење .. не сум таков тип и остали работи. Не дека ми е до заповедите дојдено, туку едноставно не сум таков тип.Јас лошо го поставив прашањето ти како атеист се водиш ли по 10 заповеди, односно дали крадеш,лажеш , вршиш прељуба итн итн
Значи ДА и не се работи за типови доволено еЗа лажење да, крадење .. не сум таков тип и остали работи. Не дека ми е до заповедите дојдено, туку едноставно не сум таков тип.
Кога доаѓаат да прават попис не ми бараат крштеница, па сега ти види колку е легитимно тоа ливчеАма те прави христијанин по определба.
Пример прост.
Ако си Христијанин, и ако сакаш да земеш муслиманска вера, мора да се одречеш од црквата.
И јасно е оддамна што сакам да кажам, се вртиме во круг стварно досадно е
Тоа ливче е за привилегии во црквените закони и за збогатување на поповите иначе за др не е потребноКога доаѓаат да прават попис не ми бараат крштеница, па сега ти види колку е легитимно тоа ливче
(Не)почитувањето на тие заповеди те прави (не)верник исто колку што пиењето вода те прави пливач. Ако јас не убивам луѓе тоа ме прави ли верник само затоа што во некоја си света книга пишува дека тоа е еден од заповедите?Тоа ливче е за привилегии во црквените закони и за збогатување на поповите иначе за др не е потребно
Него атеисту кажи ми колку си морален доволно толку за да не ги почитуваш заповедите ?
Не те прави целосен верник ама ги почитуваш или сега да свртиме на тоа дека општествените морални вредности се за атеистите а овие заповедите за верниците...(Не)почитувањето на тие заповеди те прави (не)верник исто колку што пиењето вода те прави пливач. Ако јас не убивам луѓе тоа ме прави ли верник само затоа што во некоја си света книга пишува дека тоа е еден од заповедите?
Toa што јас не убивам, не крадам, не ги сакам многу луѓето, лажам и сл. нема воопшто врска со мојата религиска определба, а не би требало да има кај никого зашто инаку разумот би бил бесмислица. Тоа што го наведов горе јас го правам од моја лична потреба, а не затоа што така пишувало во некое книгиче.Не те прави целосен верник ама ги почитуваш или сега да свртиме на тоа дека општествените морални вредности се за атеистите а овие заповедите за верниците...
Да разумот, ама се согласуваш ли со тоа дека од тие заповеди се произлезени тие општествени морални вредности ?Toa што јас не убивам, не крадам, не ги сакам многу луѓето, лажам и сл. нема воопшто врска со мојата религиска определба, а не би требало да има кај никого зашто инаку разумот би бил бесмислица. Тоа што го наведов горе јас го правам од моја лична потреба, а не затоа што така пишувало во некое книгиче.