Предлози и прашања поврзани со функционалноста на форумот

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Не го гледам тоа како грешка.
Напротив. Свесно го направив како тест.
И затоа и го кажав пред сите.
Да сакав да го скријам тоа немаше да го кажам,
а доволно сум свесна за тоа што и како пишувам на форум.
Немам проблем со тоа што другите мислат за тој дупли профил.
Мислам дека и на многумина од овде им е јасно колку членови имаат дупли профили, дури и трикратни профили, па никому ништо.
Се работи за фер плеј( по незнам кој пат денес, ќе го кажам тоа).
Со другото не се замарам.
Казнени имам, профилот е забранет и не го гледам проблемот во целата дискусија овде.
Аркантос, има некој проблем кој те засега да го решиме?

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Јас не сум на функција, ти текнува? Мене ми е дозволено да сум пристрасен, нејзе не треба да и` се случува тоа затоа што јас не бришам мислења (освен ако не се мои, во рок од 30 мин.), не делам казнени поени, не треба да модерирам теми.

Околу првиот дел, ај вака. Хипотетички земаме. Јас правам лажен профил, а ти вреѓаш постојано на форумот. Кој прави поголема штета на крупен план?
Прво прашање. Дали ти забораваш дека и модераторите се луѓе? Јас им ја простувам пристраснота, од чиста причина што се луѓе.
Само не им ги простувам навредите, како што е навредата со последната точка во правилникот. И тоа му го кажав на админот пред некој ден(или вчера можеби) дека просто да се зачудиш какво правило поставила личност која би требало да зрачи со својата интелигенција.

Во однос на ситуацијата Lena навистина нема цел да ја оправдуваме, затоа што е крива како ѓаолот. Како што бев виновен и јас кога и дадоа поени казнени на melpomena во дискусијата со мене, а мене не ми дадоа. Ама дознав дека пред некој ден и’ биле избришани тие казнени поени, и малку ми е мирна главата. Да се навратиме на Lena. Девојката со својот профил(д фрст уан) во постовите често упатува навреди кон членови. Што значи, ем лажен профил, ем навредливи содржини.
А хипотетички гледано на твојот пример. Би требало јас да правам поголема штета затоа што го трујам форумот, а ти само си играш несфатливи перверзни игри :)

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Не го гледам тоа како грешка.
Напротив. Свесно го направив како тест.
И затоа и го кажав пред сите.
Да сакав да го скријам тоа немаше да го кажам,
а доволно сум свесна за тоа што и како пишувам на форум.
Немам проблем со тоа што другите мислат за тој дупли профил.
Мислам дека и на многумина од овде им е јасно колку членови имаат дупли профили, дури и трикратни профили, па никому ништо.
Се работи за фер плеј( по незнам кој пат денес, ќе го кажам тоа).
Со другото не се замарам.
Казнени имам, профилот е забранет и не го гледам проблемот во целата дискусија овде.
Аркантос, има некој проблем кој те засега да го решиме?
Никаков проблем. Едноставно си прекршила одредено правило од форумот со самата регистрација на уште еден профил. Неважно со која цел си го користела. Не треба да се лутиш што ја кажувам вистината која ја мислам. Без притоа да те навредам, или пак те навредувам?

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Прво прашање. Дали ти забораваш дека и модераторите се луѓе? Јас им ја простувам пристраснота, од чиста причина што се луѓе.
Само не им ги простувам навредите, како што е навредата со последната точка во правилникот. И тоа му го кажав на админот пред некој ден(или вчера можеби) дека просто да се зачудиш какво правило поставила личност која би требало да зрачи со својата интелигенција.

Во однос на ситуацијата Lena навистина нема цел да ја оправдуваме, затоа што е крива како ѓаолот. Како што бев виновен и јас кога и дадоа поени казнени на melpomena во дискусијата со мене, а мене не ми дадоа. Ама дознав дека пред некој ден и’ биле избришани тие казнени поени, и малку ми е мирна главата. Да се навратиме на Lena. Девојката со својот профил(д фрст уан) во постовите често упатува навреди кон членови. Што значи, ем лажен профил, ем навредливи содржини.
А хипотетички гледано на твојот пример. Би требало јас да правам поголема штета затоа што го трујам форумот, а ти само си играш несфатливи перверзни игри :)
Епа Лена,
до сега те има навредено само тебе.
И кога ќе најдеш еден пост каде што имам навредено некој друг,
можеш да аргументираш.
До тогаш молчи за нешто што не е вистина.

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Епа Лена,
до сега те има навредено само тебе.
И кога ќе најдеш еден пост каде што имам навредено некој друг,
можеш да аргументираш.
До тогаш молчи за нешто што не е вистина.
Епа Лена значи сепак има навредувано.
И ќе те замолам, да не ми наредуваш :) Можеш на мирен начин ако сакаш да ги кажеш работите, а дали јас ќе молчам, ќе зборувам, ќе пеам, ќе играм, е моја работа. Дали ќе ти ќе ми бидеш тема на разговор е исто моја работа, се’ додека не упатам навреда на твоја сметка ми се чини дека е ок. Башка и те тагнувам, за да си прочиташ, заразлика од тебе.

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Епа Лена значи сепак има навредувано.
И ќе те замолам, да не ми наредуваш :) Можеш на мирен начин ако сакаш да ги кажеш работите, а дали јас ќе молчам, ќе зборувам, ќе пеам, ќе играм, е моја работа. Дали ќе ти ќе ми бидеш тема на разговор е исто моја работа, се’ додека не упатам навреда на твоја сметка ми се чини дека е ок. Башка и те тагнувам, за да си прочиташ, заразлика од тебе.
Реков да молчиш за нешто што не вистина,
и тоа воопшто не е наредба.
Освен тебе немам навредено никого.
Ти збореше за "многу навреди кон членови во моите постови".
И немам намера да се расправам ниту пак да се вреѓам со тебе.
Кажав што имам и мислам доволно е,
само ќе се вртиме во круг со понатамошна расправија.

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Одувек сум се прашувал дали сите овие форумски ривалства би биле поинакви во живо...

• Ми се допаѓа
Реакции: monika88

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
JaMi, ќе го казнеш дечко ти некогаш? Не, сериозен сум. Што треба да направи тој за да изеде казна? Дечко ти се уби од вреѓање и тоа директно. Коа веќе ни залепивте на Lena, на melpomena, на cakar_ulav, мене, на alba... Друга работа, јас пишувам пост во критики за администрација и добивам казнен поен, некој друг пишува ептен офтопик и остана неказнет. Ако не сакате да прифатете критика тогаш затворете ја темата и нема да пишуваме критики туку само ќе ве фалиме сите комплет колку сте добри, колку перфектно си ја вршите работата, колку форумов е супер место каде сите сме дојдени за забава и сл. Не стварно, зошто стои темата кога ако напишам критика добивам казнен?
па јас и да сакам да го казнам Фанот,не можам -од причина затоа што можам само негативни поени да ставам во форумот мода и убавина а таму не коментира за жал или за среќа :)

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
па јас и да сакам да го казнам Фанот,не можам -од причина затоа што можам само негативни поени да ставам во форумот мода и убавина а таму не коментира за жал или за среќа :)
Колку тажно, демек да можеше ќе го казнуваше. Да те побијам? Претходно можеше.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Колку тажно, демек да можеше ќе го казнуваше. Да те побијам? Претходно можеше.
не сум можела од никогаш :) (само во форумот кој што го модерирам јас)​
Ако Фанот те навредува (никаде ниту те посочил со име ) справи се со него,решете си ги споровите ако ги имате заеднички , или врати му со иста мера само гледај да не ги нарушиш правилата на форумот :)