Хорор филмови

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Kitty

А да го изглеаш The Collector?
-Има интересни заплети, но е далеку од Пила доколку очекуваш да е на тоа ниво...

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
99% што го наведе ти, не е филмот што ти го препорачав јас...
The collector - 2009
аааааааа, ја открив Америка :D
истиот филм е ама друг дел..
Истиот глумец e, во The Collector еве по трејлерот гледам тој ги преживува истите ужаси, а во овој новиот дел The collection тој ќе се спаси и ќе го оснесат во болница, ама неколку луѓе кои се тргнати во потрага по една девојка која ја има грабнато убиецот ќе го земат со нив и ќе го натераат пак да се врати на местото на злосторот, оти тие не можат да го најдат без негова помош. И пак го сплеткуваат човекот внатре. Но сега тој си знае како треба.

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
Мене The Grudge ми е срање, на Егзорцизмот на Емили Роуз заспав...
Општа забелешка ми е дека хорор филмовиве некако се многу досадни, веч видени, значи во филм кој трае рецимо саат и пол, хорор сцени има едвај 10 мин. се на се...
Некако како да се изгубија во обидите да направат нешто квалитетно, неизвесно, мистериозно, и пред се страшно.

Пила не ни го доживувам како хорор. За мене тој е ОДЛИЧЕН психолошки трилер.
И, ај да кажам препорака како што налага темава, не дека ме воодушеви, ама не е лош и според мене малку поразличен од останативе wanna be хорори.
Death of a ghost hunter.

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Мене The Grudge ми е срање, на Егзорцизмот на Емили Роуз заспав...
Општа забелешка ми е дека хорор филмовиве некако се многу досадни, веч видени, значи во филм кој трае рецимо саат и пол, хорор сцени има едвај 10 мин. се на се...
Некако како да се изгубија во обидите да направат нешто квалитетно, неизвесно, мистериозно, и пред се страшно.

Пила не ни го доживувам како хорор. За мене тој е ОДЛИЧЕН психолошки трилер.
И, ај да кажам препорака како што налага темава, не дека ме воодушеви, ама не е лош и според мене малку поразличен од останативе wanna be хорори.
Death of a ghost hunter.

Неколку квалитетни филмчиња кои што ми останале во помнење би ти ги препорачал: 1408 и Dead Silence.

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
Неколку квалитетни филмчиња кои што ми останале во помнење би ти ги препорачал: 1408 и Dead Silence.
Dead Silence го имам гледано, не е лош. Има напнати сцени, неизвесност и интересен расплет.
Овој другиов, ќе го ставам на листа :)

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Јас сум обожавател на хорор филмови, и мислам дека сите сум ги гледала! :D Никој не ми оставил некој впечаток како wow каков страшен и добар хорор до пред неколку дена кога го гледав The Haunting in Connecticut и првиот и вториот дел. Го препорачувам на сите што сакаат квалитетен хорор. Значи МОРА ДА ГО ГЛЕДАТЕ! (nod)

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
Kaarikuto Синоќа го гледав 1408 и по 15 мин од филмот сфатив дека одамна, го имам уствари гледано :D
Ама интересен е, да, јас веќе и сум го заборавила. Џон Кјузак ептен се покажа во улогата, значи маестрална посветеност на главниот момент од филмот психичката напнатост и истрошеност...

Филмов ми е доказ, дека и со еден лик и една просторија и доволно имагинација, може да се создаде одличен филм. (y)

• Ми се допаѓа
Реакции: Kaarikuto and parvati

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Kaarikuto Синоќа го гледав 1408 и по 15 мин од филмот сфатив дека одамна, го имам уствари гледано :D
Ама интересен е, да, јас веќе и сум го заборавила. Џон Кјузак ептен се покажа во улогата, значи маестрална посветеност на главниот момент од филмот психичката напнатост и истрошеност...

Филмов ми е доказ, дека и со еден лик и една просторија и доволно имагинација, може да се создаде одличен филм. (y)

Штом ти е гледан филмот, мојата препорака пропадна. :p

Тогаш еве ти друг предлог, иако не е од холивудско платно туку е шпански филм навистина е за пофалба.
El Orfanato/ The orphanage.