Парвати ти тогаш налетуваш на посебните секогашПа не само сс њума, сс неколко девојчиња такој, још две три например, од прилике : )
Taкој да можда не е реткост, можда е неотркиен тален, устфаи не е талент, него нешто друго, нешто вродено : )

Парвати ти тогаш налетуваш на посебните секогашПа не само сс њума, сс неколко девојчиња такој, још две три например, од прилике : )
Taкој да можда не е реткост, можда е неотркиен тален, устфаи не е талент, него нешто друго, нешто вродено : )
Моменти кои се мерат со секунди исто како и еден оргазам што трае неколку добри секунди.Е тоа е веќе друго.
Но тука би ги ставил исто и срцевиот и мозочниот удар. Без или со тешки последици. Тоа се моментуми кои се мерат во секунди.
Гледаш дека се обидувам да докажам хехеДај бе не га вртите муабет од оргазам до клиничку смрт : ) од бело на црно идете haha
Држи муабет не викам не, али ништо не е докажано, сфе се води на будистичку предпоставку, што има могуќе да е истина
ј***ш смрт бре, дај да доживуемо оргазми док смо живи : )
Ама тоа беше сосема друг случај. Детето во капсулата беше комирано со прекумерна доза на морфиум за да не чувствува болка. При толкава болка има една појава кај човечкиот мозок така што ги заменува доброто и лошото (физички), па така болката ја регистрира како „добра“ за телото, затоа и доживеа спонтан оргазам и притоа излачи окситоцин.Се сеќаваш на примерот со детето во капсулата кое доживува болки и притоа оргазми?
Можеби и пред смртта се доживуваат болки во телото, се појавуваат напади на страв и телото лачи кортизол.
Е окситицонот се лачи и како против дејство( немам друг збор за тоа)
во моментот кога се појавува кортизолот,
за да го ублажи и смири дејството на кортизолот те да ја избалансира состојбата на телото или хормоните.
Така да логично ми е сето тоа.
Не најдов да е тоа некаде напишано,
само го поврзав едното со другото.Смртта со оргазмот.
Враќањето те реанимирањето е ирелевантно за нас во врска со моабетот.
Се работи за преодот од живот во смрт.
Во еден момент кога престануваме да дишеме и со тоа престанува и функцијата на срцето.
Тоа е тој момент на доживување на нештото.
Преодот.
Моменти кои се мерат со секунди исто како и еден оргазам што трае неколку добри секунди.
Ама и окситицонот се лачи за време на стрес,Ама тоа беше сосема друг случај. Детето во капсулата беше комирано со прекумерна доза на морфиум за да не чувствува болка. При толкава болка има една појава кај човечкиот мозок така што ги заменува доброто и лошото (физички), па така болката ја регистрира како „добра“ за телото, затоа и доживеа спонтан оргазам и притоа излачи окситоцин.
Всушност кортизолот ги активира анти-стресните и анти-воспалителните механизми, а се вика стрес-хормон затоа што се лачи кога телото доживува стрес.
Ако е така како што веруваат Будистите тогашLena, искрено мојава логика не ги прифаќа тие состојби опишани од источњаците и не сум доволно едуциран што се лачи, а што не за време на истите. Исто не сум сретнал наоди каде смртта се опишува како екстаза. Не велам дека не постојат, но ете јас не сум сретнал ништо слично. Искрено малку ми е чудно да се лачи окситоцин за време на смрт.