Оргазам (општо и совети)

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,027
9,656
1,683
Normandy
Да но клиничката смрт настапува во еден момент.
Во тој преод од живот во смрт се случувал оргазмот, не за текот на целото траење на клиничката смрт.Ако
оргазмот трае неколку секунди,
тогаш и смртта би настанала или би траела неколку секунди.
Но не и клиничката смрт. Смртта доаѓа во еден момент каде организмот преоѓа од една состојба во сосема друга нефункционална состојба. Клиничката смрт сепак има шанса да не` врати назад. А тоа враќање не е секогаш само неколку секунди.

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Хмм... : )
Штознам мене не ми личи барем девојка ми да ме л'же за оргазам, пошто пуно пут ми кажуе дека тмн да сфрши немогала за време на секс, али после тој фино лепо убаво се надохнади : )
Може неколко пут да дожии девојкла оргазам, и тој како : )
Тогаш имаш девојка која може да постигне multipleorgasmus, и тоа е реткост:)

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Но има мала разлика кога веќе споредуваме клиничка смрт и оргазам - едната трае неколку саати а може и со денови, додека другата е само неколку секунди.
Пер, кај си прочитал такво нешто дека клиничка смрт може да трае со денови? После неколку минути без крв и кислород доаѓа до оштетувања на мозокот и на сите мускулни ткива поради исхемија и хипоксија. Евидентирани се случаи кај жени кои имале оргазми и по цели денови. Последната за која читав се самоуби пред некој месец зашто не можела да има нормален живот.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,027
9,656
1,683
Normandy
Пер, кај си прочитал такво нешто дека клиничка смрт може да трае со денови? После неколку минути без крв и кислород доаѓа до оштетувања на мозокот и на сите мускулни ткива поради исхемија и хипоксија. Евидентирани се случаи кај жени кои имале оргазми и по цели денови. Последната за која читав се самоуби пред некој месец зашто не можела да има нормален живот.
Тогаш тоа се аномалии. А за клиничката смрт можда малку помешав со коматозно стање.

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Тогаш имаш девојка која може да постигне multipleorgasmus, и тоа е реткост:)
Па не само сс њума, сс неколко девојчиња такој, још две три например, од прилике : )
Taкој да можда не е реткост, можда е неотркиен тален, устфаи не е талент, него нешто друго, нешто вродено : )

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Тогаш тоа се аномалии. А за клиничката смрт можда малку помешав со коматозно стање.
Ти спореди оргазам со екстремно редок случај (клиничка смрт), јас само ти дадов исто толку редок случај за оргазам.

Он: Lena, јас стварно не сум сретнал дека окситоцин се лачи додека се умира. Знам за кортизол, епинефрин, норепинефрин, АЦТХ, пролактин...ама не и окситоцин.

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Но не и клиничката смрт. Смртта доаѓа во еден момент каде организмот преоѓа од една состојба во сосема друга нефункционална состојба. Клиничката смрт сепак има шанса да не` врати назад. А тоа враќање не е секогаш само неколку секунди.
Враќањето те реанимирањето е ирелевантно за нас во врска со моабетот.
Се работи за преодот од живот во смрт.
Во еден момент кога престануваме да дишеме и со тоа престанува и функцијата на срцето.
Тоа е тој момент на доживување на нештото.
Преодот.

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Дај бе не га вртите муабет од оргазам до клиничку смрт : ) од бело на црно идете haha
Држи муабет не викам не, али ништо не е докажано, сфе се води на будистичку предпоставку, што има могуќе да е истина
ј***ш смрт бре, дај да доживуемо оргазми док смо живи : )

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,027
9,656
1,683
Normandy
Враќањето те реанимирањето е ирелевантно за нас во врска со моабетот.
Се работи за преодот од живот во смрт.
Во еден момент кога престануваме да дишеме и со тоа престанува и функцијата на срцето.
Тоа е тој момент на доживување на нештото.
Преодот.
Е тоа е веќе друго.
Но тука би ги ставил исто и срцевиот и мозочниот удар. Без или со тешки последици. Тоа се моментуми кои се мерат во секунди.

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Ти спореди оргазам со екстремно редок случај (клиничка смрт), јас само ти дадов исто толку редок случај за оргазам.

Он: Lena, јас стварно не сум сретнал дека окситоцин се лачи додека се умира. Знам за кортизол, епинефрин, норепинефрин, АЦТХ, пролактин...ама не и окситоцин.
Се сеќаваш на примерот со детето во капсулата кое доживува болки и притоа оргазми?
Можеби и пред смртта се доживуваат болки во телото, се појавуваат напади на страв и телото лачи кортизол.
Е окситицонот се лачи и како против дејство( немам друг збор за тоа)
во моментот кога се појавува кортизолот,
за да го ублажи и смири дејството на кортизолот те да ја избалансира состојбата на телото или хормоните.
Така да логично ми е сето тоа.
Не најдов да е тоа некаде напишано,
само го поврзав едното со другото.Смртта со оргазмот.