Оргазам (општо и совети)

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Многу жени не можат да доживеат оргазам, а за жал многу од партнерите со кои имаат си гледаат само за нив. Важно им е тие да доживеат.
Таквите мажи кои не можат да ја доведат жената до оргазам и мислат само на нивните нагони се себични и изгледа сакаат да живеат во Ирак, Сирија и Палестина каде сексот е задоволство само за мажот.
Често прашуваат колку пати и дали треба жената да доживее оргазам ? Колку глупаво прашање, како што сакаш ти секој пат и таа ќе сака. Таквите мажиња се неспособни, а најдобро е да му се каже дека не ги бива за секс, барем да си знаат.
Чудно ми е како машко секогаш може да сврши, а женско не. А околу тоа колку се мажите неспособни, ќе ти објасни чичо Carlos Mencia.

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
971
1,133
Како што се различни жените и мажите се. Некои не ги бива, па и да не го користат алатот ;), секоја чест на искличоците кои знаат како да ја задоволат партнерката.

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Многу важен сегмент пред добивање на оргазам е креативноста , некогаш некој ја нема што не е случај секогаш .(rain)

• Ми се допаѓа
Реакции: Priroden

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
971
1,133
Не е креативноста туку стимулацијата, секогаш е таков случајот, а не некогаш :kafe

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Како што се различни жените и мажите се. Некои не ги бива, па и да не го користат алатот ;), секоја чест на искличоците кои знаат како да ја задоволат партнерката.
Ама ти ептен се нафрли само на мажите, што толку ти згрешија? И зошто не помислиш дека можеби не е до тебе проблемот, туку до нив?

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Порано се знаело, маш е маш ако носи леп на софра, тоа не значело дека не треба да се грижи за невестата, да и даде да јаде и пие, да и донесе вуница да плете и да се занимава, шамија да се забради коа ќе дува ветер, па одвреме навреме за празници по една чаша вино да и тури на жената ама се со мерка. Како нејзин стопан тој знаел најдобро шо треба за една жена да биде задоволна, сега се исчуручија жените почнаа нешто за оргазми да мислат, па ге точки па ти реков ми рече ги, ги расипа телевизијата... и пак незадоволни и пак несреќни, не знаат шо сакаат, прабабите ваши и среќни и задоволни и зафатени по цел ден и израснале седум деци...али тоа е пошто знаеле шо сакале...

(праф маш мод оф, до касно викторијанско доба а богами и рано едвардијанско, женскиот оргазам се водел како хистерија или како нервен напад:rofl, фун фацт, тоа се тие ситни информации поради кои историјата на обичната раја е поинтересна од онаа на кралеви кралици, свештеници, аристократи и остала патологија)

• Ми се допаѓа
Реакции: Big Berta