Чекајте малку...
Зарем вие мислите дека селава денешни се со народ кој вози запрежни коли, опинци и носии? До каде со размислувањава бре луѓе? Заостанати, затуцани, одвратни. Да, одвратни.
Дечко ми е од село. И од почетокот на врската, па до ден денес (5 години се во прашање), во ниту еден момент не ми засметало тоа.
Тој мој дечко селанец се вработи во многу позната наша фирма уште пред да дипломира, без врски, ради негово лично знаење и успех. Тој мој дечко зема стипендија без никаков проблем.
Тој мој дечко скоро и да ја издржува куќата, затоа што неговите земаат мизерни плати.
Тој мој прост дечко селанец ме држи како капка на дланка, ме почитува.
На тој мој дечко не му е тешко да избрише прашина или да собере со правосмукалка.
Родителите негови се најмирните луѓе што ги познавам. Можеби не се учени, ама со мека душа.
И зошто на мене да ми биде гајле дали е од село или строг центар, кога душевно сум задоволна? Финансиски не зборувам, секој во нашава мизерна држава има такви проблеми.
Со ваквите мислења не одите никаде. Местото на живеење не го издигнува или спушта човека пониско од другите.
Што ќе ми е некој аеродромец на пример, кога прво и основно не знае да се изрази сиромавиот, второ е приглуп, и трето, затоа што нели е од центар, егото му е до небо?
Ви треба малку зрелост во главите луѓе. Тогаш ни на крај памет нема да ви падне да правите ваква поделба на луѓето. Впрочем, никаква не би правеле.