Чет муабети (ти реков-ми рече)

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
Добро е штом си сфатила дека поминува.
Сега уште да пробаш да го сфатиш фактот дека не секое проблемче е проблем кој заслужува толкаво внимание,па дури и по повеке пати во денот.
Барем пробај да не го манифестираш,оти секако далечната околина неможе да ти помогне.(hug)

Вака нагласените проблемчиња секојдневно низ сакам да кажам,сакам да прашам,понекогаш ми се чинат како желба за привлекување внимание,или индиректно обракање кон некого од самиот форум.
Не е мели привлекување туку од секогаш сум таква...На форум си искажувам маката а на останатите кои ме опкружуваат со нив сум затворена...

Јбг стресови од испити,страв да не положам, да не ме караат моите... ми се присоберуав и пукнам..Ми недостигаат и некои личности кои се далеку а не можам да ги видам :/

Малку ми фали мене,но во глобала сето тоа од минатото што ме мачеше помина.:)

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Не е мели привлекување туку од секогаш сум таква...На форум си искажувам маката а на останатите кои ме опкружуваат со нив сум затворена...

Јбг стресови од испити,страв да не положам, да не ме караат моите... ми се присоберуав и пукнам..Ми недостигаат и некои личности кои се далеку а не можам да ги видам :/

Малку ми фали мене,но во глобала сето тоа од минатото што ме мачеше помина.:)
Тој дел беше одвоен од она што беше посветено за тебе.
Првиот дел беше за она за кое те цитирав,а останатото надополнување.:)
А иначе низ тие проблемчиња верувај дека секој поминува,грото овде се студенти и лица кои сеуште учат,но поинаку се носат со проблемчињата:)

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
Тој дел беше одвоен од она што беше посветено за тебе.
Првиот дел беше за она за кое те цитирав,а останатото надополнување.:)
А иначе низ тие проблемчиња верувај дека секој поминува,грото овде се студенти и лица кои сеуште учат,но поинаку се носат со проблемчињата:)

Секој со различен карактер мила... Јас сакам што побрзо да завршам и да се вработам а не да се мачам со тоа дали сум положила колку ми останале,дали ке поминам година...
И дали на крај ке се вработам...Не ми се потребни веке тие стресови веке доволно преживеав.
Моментално е.

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
МериСелест најдобронамерен совет,кога го осеќаш тој црниот облак над глава и ти седи преку целиот ден,не седнувај на интернет надевајќи се дека ќе ти биде подобро,напротив исклучи го,прави нешто што ќе ти ги окупира мислите,сеедно,усисавај со правосмукалка,шетај надвор,плети (не е во мода веќе ама смирувало) ама никако не седи на интернет зашто додатно ќе те депримира.
Се надевам дека ќе ме послушаш.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Секој со различен карактер мила... Јас сакам што побрзо да завршам и да се вработам а не да се мачам со тоа дали сум положила колку ми останале,дали ке поминам година...
И дали на крај ке се вработам...Не ми се потребни веке тие стресови веке доволно преживеав.
Моментално е.
Моментално,а се манифестира долготрајно (worried)
Зарем незнам дека секој има различен карактер?
Од што се манифестира доста доста често,затоа и на таквите реакции наидуваш доста често на коментари.
Често велиш Мери доста е,и за половина час се испоставува дека не е доста.
Пробај еднаш да навистина биде доста:)

Успат уште една работа да си исчатам мрчејки.
Некој наводно од што немал што да прави ги коментирал мислењата на другите.
Ајде еден нека крене прст кој нема прокоментирано мислење од другите.
Истиот тој кој се изразува со таа мудра мисла во следниот чекор покажува,како што тој самиот коментира дека,,и тој ги коментира мислењата на другите од што нема друга работа,,.
Е да,ова е форум,и место каде што се уклучуваме за коментирање.
Секој на свој начин,со својата потреба и својот начин на изразување.
Пријатен сончев ден,кој штотуку до половина скоро и измина.(sun)

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
МериСелест најдобронамерен совет,кога го осеќаш тој црниот облак над глава и ти седи преку целиот ден,не седнувај на интернет надевајќи се дека ќе ти биде подобро,напротив исклучи го,прави нешто што ќе ти ги окупира мислите,сеедно,усисавај со правосмукалка,шетај надвор,плети (не е во мода веќе ама смирувало) ама никако не седи на интернет зашто додатно ќе те депримира.
Се надевам дека ќе ме послушаш.

Фала... не ме депримира интернетот мене во никој случај,овде сум за забава дојдена...Никој не успеал да ме депримира но притисокот и испитите ме депримираат...Али нема везе

Вечер за Црвените да навиваш да не се караме :rofl

Моментално,а се манифестира долготрајно (worried)
Зарем незнам дека секој има различен карактер?
Од што се манифестира доста доста често,затоа и на таквите реакции наидуваш доста често на коментари.
Често велиш Мери доста е,и за половина час се испоставува дека не е доста.
Пробај еднаш да навистина биде доста:)
Страв Џенцка страв...Али ајде ветувам... Ај со памет :*

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Фала... не ме депримира интернетот мене во никој случај,овде сум за забава дојдена...Никој не успеал да ме депримира но притисокот и испитите ме депримираат...Али нема везе

Вечер за Црвените да навиваш да не се караме :rofl
Вечер сум за Манчестер нема тоа фрка иако ќе ги ставам на тикет икс:)

ZmajChe

Истакнат Член
21 март 2012
937
2,068
93
Дефинитивно....... факултет во Битола :)
Не е по мое најдобро, ама тоа е :)

• Ми се допаѓа
Реакции: violetmoon