Го имаат тргнато или јас не можам да го најдам кога имаше гостин што промовираше некоја книга па као Јанко глуми демек спие од досада и гостинов му вика "Јанко бе па ти заспа" и овој со неговиот препознатлив тон "Како тоа сум заспал вие да не сте доктор па знаете..".Навистина не ми се допаѓа неговото однесување. Ако веќе е емисија за народот, каде што народот ќе може да каже што му лежи на душа, Јанко сигурно не треба да се однесува така. Пред некој ден, имаше покането некој кардиохирург во емисијата, мислам дека беше др. Таџер, образован и почитуван човек. Јанко, таков целиот искомплексиран, едвај му даде на човекот да прозбори. Само која беше разликата во разговорот и изразувањето на нив двајцата... Јанко се однесуваше како да е... не знам како да го опишам... Како сељак бре! Едно време ми се чинеше дека докторот толку беше иритиран што ќе станеше и ќе му ја пукнеше една на сељаков. Доктор како доктор, се разбира дека ќе користи стручни термини. Дури и јас ја разбирам барем половината од нив. Не можам да се сетам точно за што се работеше, ама се сеќавам дека како што зборуваше докторот, овој само го прекинуваше и се уфрлуваше, како да сакаше да се докаже...
Бог да чува и да брани од такви како него. На моменти е добар, на моменти тотално откачува, како да се чувствува загрозен дека гостинот ќе му ја преземе емисијата. Јас би рекла дека единственото лошо нешто е тоа што Јанко не се однесува 100% професионално, и што дозволува таквите работи да испливаат на површината.
Oтпосле гостинот му кажа дека кога се кани таков гостин редно било да ја прочита книгата за да има предвид какви прашања да му поставува.
Мислам дека не се плаши дека гостинот ќе му ја превземе емисијата туку мислам дека он сака да докаже дека во секоја тема може да се снајде и она као е сестран демек ете можам да се носам и со еден доктор и да праам муабет на негово ниво.
Да не излезе дека јако го хејтам ќе бидам искрен дека ретко имало некој водител да го сакам па да ми се одмили,почесто идело во друга насока од лоши водители знаеле да бидат подобри.
Не смееше да дозволи да се промени толку,не смее да се поставува дека сум семоќен (сите сме обични смртници) треба да свати дека ништо не е вечно (тркалото чинам беше животот денес си горе утре доле) и мора да биде понепристрасен ако сака да врати поголем дел од публиката,вака ќе ми делува како онаа Тања бумбаркана на Сител.