Харлем шејк

steppenwolf

Староседелец
12 декември 2012
335
489
1,063
Скопје
Драги форумџии, можам само еден совет да ви дадам. Pull that broom out of your ass and stop being so uptight, што би рекле енглезите. Само да се хејтало, се прашувам на што се смеете вие, како уберсофистицирани особи со префинет вкус и изострена смисла за хумор?

Јас на пример сфаќам дека Харлем Шејк е ретардиран, но затоа и се смеев како ретардиран на видеата. Немам комплекс на нижа вредност и затоа не гледам потреба да хејтам нешто на што сите се смеат. Не гледам ни потреба да ја афирмирам својата 'интелектуална супериорност' преку претенциозно мрчење за се што не ми се допаѓа а тоа е - се што е популарно пошто хипстерски и кул е да се смееш на работи на кои никој друг не се смее и недај боже да се насмееш на нешто глупаво или рандом, тоа автоматски значи дека и ти си глупав.

(facepalm)

Вам ова не ви е смешно, тоа не ви е смешно, дрн мрн дрн... по се изгледа дека само за расправии кој модератор е пристрасен ве бива. Дај бе cheer up people, ни на живо се смеете ни на мртво плачете. You all must be fun at parties...

П.С. На ова се изгазив од смеење.

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Драги форумџии, можам само еден совет да ви дадам. Pull that broom out of your ass and stop being so uptight, што би рекле енглезите. Само да се хејтало, се прашувам на што се смеете вие, како уберсофистицирани особи со префинет вкус и изострена смисла за хумор?

Јас на пример сфаќам дека Харлем Шејк е ретардиран, но затоа и се смеев како ретардиран на видеата. Немам комплекс на нижа вредност и затоа не гледам потреба да хејтам нешто на што сите се смеат. Не гледам ни потреба да ја афирмирам својата 'интелектуална супериорност' преку претенциозно мрчење за се што не ми се допаѓа а тоа е - се што е популарно пошто хипстерски и кул е да се смееш на работи на кои никој друг не се смее и недај боже да се насмееш на нешто глупаво или рандом, тоа автоматски значи дека и ти си глупав.

(facepalm)

Вам ова не ви е смешно, тоа не ви е смешно, дрн мрн дрн... по се изгледа дека само за расправии кој модератор е пристрасен ве бива. Дај бе cheer up people, ни на живо се смеете ни на мртво плачете. You all must be fun at parties...

Јас се смеам на Шелдон, на Џорџ Карлин, на science jokes и на многу други нешта.
Јас ако не се смеам на тоа што некој се тресе како удрен од струја, а потоа му се придружуваат уште 20 души што исто исто се тресат како удрени од струја, по дефиниција имам комплекс на нижа вредност?:D:D Ох леле.

За тоа колку весел човек сум, има кој да каже.
Бај д веј, многу малку луѓе се смеат на вицови мене што ми се смешни, па пак не им се лутам на тие кои не се смеат.

Секој си има нешто на кое се развеселува.
Мене од ова само ми се зева, ништо друго.

Секој со вкусот. А да излезам и пред камера да се трескам од земја, тоа само во некој паралелен универзум може.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Незнам како се,ги,нарекувате,но ги погледнав само видеата на Сарах.
Не дека е нешто фасцинантно,но ете за промена не е нешто за да го наречам шит.
Ама нели каде сите турци таму и гол Асан.
Кој е покраетивен,нека измисли нешто поинтересно па нека ни го одвлече вниманието.
Работата е што тој некој кој ќе измисли нешто поинтересно ќе потроши повеќе време, ганглии, итн. Ова овде како што гледам нема многу вложување на труд. Може да биде рецимо некоја било која друга рандом песна и п така да се игра без концепт. И ќе се постигне истиот ефект. Топла вода. Мене толку топлата вода не ми е па ич смешна.

(facepalm)

Lad, те поштуем у мислења коа те читам и све, ама те замолувам да бидеш малку помек во жигосувањето барем тука. Кога веќе генерализираш, прочитај до крај кој зошто и како ги пишал мислењата. Можда некои не ја навеле својата прилина за мрчење, ама мора да постои поради нешто, а не како што викаш ти - хипстерска мода. Еве мојата причина ја виде, а гледам и други се имаат изјаснето, така да не е до толку неоснован хејтот што го гаиме за оваквиот настан. Патем, што повеќе ме загрижува е фактот на собир на 3000 скопјани во името на ваквакта манифестација - додека за протест и борба за своите права едвај ги гледам на стотина.

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Жити нашата манифестација,се собраа еден куп,100 играа,другите пукаа сеир.
Едит: Selene,од Шелдон и компанија дури и Харлем Шејк е боље :D

• Ми се допаѓа
Реакции: steppenwolf and Saladin

steppenwolf

Староседелец
12 декември 2012
335
489
1,063
Скопје
Јас се смеам на Шелдон
Самото тоа што го вброи хуморот на ТББТ е доволен доказ дека си ванаби сноб. И јас се смеев на таа серија иако веќе прекинав да ја гледам пошто го отупеа, но смешно е што го споменуваш суперпростиот хумор кој само навидум изгледа интелигентно колку ете, да ми покажеш дека ти имаш софистицирана смисла за хумор и не се смееш на глупости. Слично е со оние што хејтаат турбофолк а ги слушаат Бијонсе или Кејти Пери. Oh, the irony.

Види, многу е едноставно, тоа што се смееш на сајенс џоукс и Џорџ Карлин не ти дава право да се просераваш и да глумиш надмедност врз оние што се смеат на други поедноставни врсти на хумор.

Јас се утепав од смеење на Харлем Шејк, а верувам дека многу повеќе сум запознаен со ликот и делото на Карлин од тебе, буквално се што сум нашол на интернет за него имам изгледано, вицевите за неутрони што одат во бар и не ми се толку смешни што не значи дека не ги разбирам (но не кењам за нив).

Познат ми е ваквиот тип на луѓе, се смее на работи на кои не се смее мнозинството и мисли дека е посебен ради тоа. Снобизам и хипстеризам во едно.
Lad, те поштуем у мислења коа те читам и све, ама те замолувам да бидеш малку помек во жигосувањето барем тука. Кога веќе генерализираш, прочитај до крај кој зошто и како ги пишал мислењата. Можда некои не ја навеле својата прилина за мрчење, ама мора да постои поради нешто, а не како што викаш ти - хипстерска мода. Еве мојата причина ја виде, а гледам и други се имаат изјаснето, така да не е до толку неоснован хејтот што го гаиме за оваквиот настан. Патем, што повеќе ме загрижува е фактот на собир на 3000 скопјани во името на ваквакта манифестација - додека за протест и борба за своите права едвај ги гледам на стотина.
Ма океј е, не те вклучив тебе во групата според постовите на темава. Ти пиша за нешто сосем друго (флешмоб). Океј е да не ти е смешно, но иритира кога некој настапува со хипстерски ентузијазам на вакви теми, во стилот - еј вие што се смеете на ова сте дебили, ова е дебилно, јас се смеам на сајенс шеги и сум ногу интелигентна личност.

• Ми се допаѓа
Реакции: 990Freak

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Работата е што тој некој кој ќе измисли нешто поинтересно ќе потроши повеќе време, ганглии, итн. Ова овде како што гледам нема многу вложување на труд. Може да биде рецимо некоја било која друга рандом песна и п така да се игра без концепт. И ќе се постигне истиот ефект. Топла вода. Мене толку топлата вода не ми е па ич смешна.
Побарав да ти биде смешна? :)

Реков дека некој открил топла вода?
Дали некој потрошил помалку или повеке време за ,,топлава вода,,тоа неможеме да знаеме.
Ке знаеме само кога ние нешто ке ,,креираме,,.
Кога е нешто направено,сработено,покажано,се изгледа лесно.
Јас само ги прокоментирав видеата на Сарах.
Ако сметаш дека поинтересно би било кога би се играло на рандом песна без концепт,повели заиграј. (wasntme)
Може ке привлече внимание.
А далеку од тоа дека пералната помрдна една клетка од мојот организам.
Ако се прашувам јас ниту вицовите за Чак Норис,ниту мистер Бин,а камоли глуп и поглуп,да не зборувам за далеку попопуларни работи кои имаат повеке годишно емитување,дека ми се нешто интересни.
Ах да не го заборавам и наводно интересниот Бени Хил.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Побарав да ти биде смешна? :)

Реков дека некој открил топла вода?
Дали некој потрошил помалку или повеке време за ,,топлава вода,,тоа неможеме да знаеме.
Ке знаеме само кога ние нешто ке ,,креираме,,.
Кога е нешто направено,сработено,покажано,се изгледа лесно.
Јас само ги прокоментирав видеата на Сарах.
Ако сметаш дека поинтересно би било кога би се играло на рандом песна без концепт,повели заиграј. (wasntme)
Може ке привлече внимание.
А далеку од тоа дека пералната помрдна една клетка од мојот организам.
Ако се прашувам јас ниту вицовите за Чак Норис,ниту мистер Бин,а камоли глуп и поглуп,да не зборувам за далеку попопуларни работи кои имаат повеке годишно емитување,дека ми се нешто интересни.
Ах да не го заборавам и наводно интересниот Бени Хил.
Прв болд богами и можеме да знаеме. Од толку видеа, се гледа колку време се троши. Поготово оние склепани во нашето поднебје. Тука имаш вистина со факт - видео снимка.
Втор болд, да - во право си. Ама ако малку подлабоко видиме во работите се гледа и режисерот на своето столче како седи.
Трет болд, контекстот погрешно го сфати - поинтересно дека би било јас реков сосема спротивно. Би било исто, без оглед на изборот на песната.
Последните неколку реда е веќе скоп на различен смисол на хумор и вкус за истиот. Тука дискусијата би била неоснована и од двете страни затоа што се работи за субјективна точка на гледиште.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Прв болд богами и можеме да знаеме. Од толку видеа, се гледа колку време се троши. Поготово оние склепани во нашето поднебје. Тука имаш вистина со факт - видео снимка.
Втор болд, да - во право си. Ама ако малку подлабоко видиме во работите се гледа и режисерот на своето столче како седи.
Трет болд, контекстот погрешно го сфати - поинтересно дека би било јас реков сосема спротивно. Би било исто, без оглед на изборот на песната.
Последните неколку реда е веќе скоп на различен смисол на хумор и вкус за истиот. Тука дискусијата би била неоснована и од двете страни затоа што се работи за субјективна точка на гледиште.
болдираново важи и за моите и твоите коментари околу темава,на која немав намера да и одвојам толку внимание,првиот пост беше доволен. :)

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Еве јас на пример не знаев дека Harlem Shake е серијал на популарни клипови. Ми прати пред некој ден, неколку линка по скајп една другарка и тоа со навестување дека таа ја имала честа да ми го покаже тоа на мене, пред да го забележам на друго место. Ги погледнав тие неколку клиповии не само што не се насмевнав, не помрднав едно мускулче на лицето. Едноставно не ми беше нит интересно нит смешно нит креативно. Ете, прв впечаток и прва реакција и бев обвинета дека сум го изгубила хуморот. |-( Значи, сепак оние кои се палат на HS имаат потреба да направат како нешто да не е во ред со оној на кој HS не му е интересно. Значи, секој има различна смисла за хумот, џабе се убедувате.

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp and Selene

Emma.T

Истакнат Член
23 декември 2012
241
352
163
НЕ ми е интересно ова и НЕ ми се допаѓа, напротив ми се (puke) од вакви глупости.
Ок, сфаќам дека на деца до 15/16/17 години им е интересно вакво глупирање, ама на постари дека им е интересно - не можам да сфатам.
Дај престанете со тоа хипстерска мода, се потрудиле луѓето - вие измислете нешто поинтересно, комплекс на нижа вредност... Кај го носите муабетов? Зарем треба да патиш од комплекс на нижа вредност за да не ти се допаѓа идиотизмов?:eek
ОФ: Јас сфаќам дека има деца на форумов, АМА не е во ред да се отвараат вакви теми без иднина од причина што не придонесуваат за квалитетот на форумов, туку го уништуваат. Која дискусија ќе се развие од препукување за вкусови?:^)