Харлем шејк

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Оф: Едно е за секоја дебата последниот збор да ни` е изговор дека се работи за вкус, друго е кога својот вкус го браниме со нешто повеќе од субјективно гледиште, а сосема трето е наметнување на мислење без никаков основ.
Конкретно на темава, нормално е да го имаме првиот и вториот одговор, но смешно е уште од старт да се закопуваме со субјективното а сме дојдени тука на темава за дебата.

• Ми се допаѓа
Реакции: Emma.T

990Freak

Староседелец
12 март 2012
1,275
1,911
1,123
Kumanovo
Колко сакате хејтајте ми га мислење, ама овој ми е скроз простачки и дебилна работа. Не ми изгледа овој на интелектуално развиен 21 век, јебига.

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp and Emma.T

warr

Староседелец
17 февруари 2012
187
214
643
Тетово
Целта на Харлем Шејк видеава (барем според првите што се појавија) е да се исмеење играњево на црнецов:
Ако не приметивте видеово е старо 1 година. Според црневоц Харлем Шејк е танц - мрдање со рамењата.

Па сега второво видео:
Дечкиве го исмеваат црнецов, односно негово мрдање со рамењата...

Ама што може да се прави кога на светов има толку идиоти и морони, кои целосно го изменија концептот на видеава.
Па наместо исмевање на црнецот имаме само идиотско играње и кршење на разни предмети.
Мене видеава не ми се до толку смешни, меѓутоа има по некои кои се доста интересни. Пример:
А од македонскиве само ова:
Сите други се само тежок идиотизам, кој што доведе да ги дадат дури и во новина - балкански менталитет...

• Ми се допаѓа
Реакции: steppenwolf

Lollypop

Истакнат Член
26 декември 2012
251
197
143
Гангам стајл,харлем шејк..што е следно?
Ептен дебилско ми е мене ова,веќе почнав да гледам на државава како натпревар меѓу градовите за подобра изведба на харлем шејк,па до каде со вакви глупости?!

• Ми се допаѓа
Реакции: 990Freak

Matumba

Нов член
24 февруари 2013
24
11
3
Токму тоа фалеше на народо, уште тоа немаше на интернет (се шо е уникатно е барано) онака организирано. А на мене ми се свига пошто се пронаогам во клиповите, дефинитивно се пронаогам!

steppenwolf

Староседелец
12 декември 2012
335
489
1,063
Скопје
Краток коментар на член од друг форум во врска со темава.

Ај бе па ти со тие сераторски "над просечната раја сум" коментари. Самата намена на интернетот и јутуб дојде до вистински израз - луѓе од најразлични места на светот играат на некоја музика. И смешно е и интересно воедно, не знам кој ви е проблемот. Ова е прв тренд во интернетот кој е толку позитивен што "ги обединува" сите луѓе на планетава. Има дури и неколку македонски видеа.
Исто и познати личности направија Харлем Шејк, ко Кајл Меклахлан.

Иначе, темава касни бајаги, мене Харлем Шејк веќе не ми е толку смешен, помина интересното, но сепак беше убаво додека траеше. Неколку ХШ видеа ме насмеаја до солзи.

(y)

П.С. Црнобело Харлем Шејк

Matumba

Нов член
24 февруари 2013
24
11
3
Remi gaillard нема ништо интелегентно а е превише гледан. не тражете интелегенција дека нема потреба да ја има!

Slims

Активен Член
19 април 2012
192
177
43
Not cool dudes. Ја отупивте темата со муабети на кој што му било смешно, а што дебилно, со видови хумор и кој од која раја бил. Не сме кучиња, бре. (shake)

Кога ја видов темата само си помислив: Not Again. :rolleyes:
Пред малку со другарки паднавме на оваа тема, и од нивно истражување во потрага по смисла на ова видео дознале дека всушност оригиналниот Харлем Шејк бил изведен во 80тите, изумителот нашол инспирација од некаков египетски танц. Можеби во претходниот живот бил мумија :unsure
Инаку, оригиналот си нема врска со ова што го прават денес. Ова е типично вирално видео, зошто на луѓето им здосади од Гангам стилот и си бараат нова занимација. Само уште еден начин да си ги размрдат мускулите на телата во потрага по популарност и лајкови.

Возможно ли е воопшто да се најде разумна поента во ова?

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Најголем грев е Харлем Шајк да го спореди некој со Гангам Стајл.Модерно е зашто е глупо.

• Ми се допаѓа
Реакции: 990Freak

foREVer

Староседелец
20 март 2012
2,227
3,505
743
Првото видео од Харлем Шејк кога го видов, дечките ми личеа на пуканки коа ќе ги ставиш во тенџерче и ќе почнат да скокаат на сите страни. Песната како песна не е лоша, али со самото тоа шо кога ќе ја слушнеш ти доаѓа тоа урлањето пред очи испаѓа дека којзнае колку е катастрофална.

Кога го спомнавте флеш мобот, (не знам зошто, ама) ми текна на уште едно вакво (според мене) глупирање, актуелно беше пред година две, руска беше музиката. Група дечки собрани со радивце, пуштаа музика и скокаа како улави. 20 мин. се мислам и не ми текнува како беше, ако се сети некој за што правам муабет нека каже.

• Ми се допаѓа
Реакции: DarkPassenger