Харлем шејк

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
На некој му е забава, на некој не му е. Мене лично ми е 30 секунди губење на време. Единствено што ми се допаѓа е песничката, добар бас. А јас спомнав GS повеќе поради танцувањето, не поради песната. Некако ова HS ми наликува дека е реакција на популарноста и преотупувањето на GS, можеби дури и исмеавање. Во секој случај, тапа е.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Секое чудо за 3 дена. Мада ова не би го класифицирал како „чудо“, првично ради идиотската „музика“. Оноа понатаму што се збираат секакви луѓе и играат, се нарекува Флеш моб и има далеку подрукчија порака и сеприсутен е веќе 10 години масовно на интернет просторот.
Значи Шеикот сам по себе е бесмислен, поради тоа што не пренесува никаква порака, нема концепт. Еве за разлика од него Флеш мобот може да биде понекогаш многу забавен.

• Ми се допаѓа
Реакции: S.B. and The Tramp

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
30 секунди да "изиграваш" ретардиран, според мене е глупост. Татко ми како што вели, кој од кој по ќе се глупира и кој најглуп ќе испадне.

Не сакам да ги навредам кои се навистина глупи и ретардирани. :(

• Ми се допаѓа
Реакции: ZmajChe

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
Секое чудо за 3 дена. Мада ова не би го класифицирал како „чудо“, првично ради идиотската „музика“. Оноа понатаму што се збираат секакви луѓе и играат, се нарекува Флеш моб и има далеку подрукчија порака и сеприсутен е веќе 10 години масовно на интернет просторот.
Значи Шеикот сам по себе е бесмислен, поради тоа што не пренесува никаква порака, нема концепт. Еве за разлика од него Флеш мобот може да биде понекогаш многу забавен.
Харлем Шејк и Флешмоб бар според мене се 2 различна поима, харлем шејк е глупирањето од првото мислење. Додека флешмоб група на луѓе се организираат во точно определено место и време прават некоја активност, флешмобот не е глупирање како харлем шејк. Флешмобовите најчесто вклучуваат танцување на познати песни, да има и на харлем шејк и гагнам стајл, но баш читав дека има и други како на пр. во Англија во некоја библиотека влегле голема група луѓе и прашувале за една иста книга, и всушност направиле збрка и сите се прашувале зошто. Имаше и други примери ако ги најдам може и тема да отворам.

Ипак имаат мала сличност, флешмобот го оправдувам и би учествувала, но не и на танцување на Харлем шејк ако биде во форма на флешмоб.
Но кога размислам поубаво всушност ХАрлемшејк е флешмоб кој не го оправдувам.:D Врти, сучи тоа е.

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Јас Харлем Шејкот го разбирам како натпревар на некултура и дебилизам помеѓу народите.
Таман кога ќе помислиш дека поретардирани не може да се најдат, излезе некој што ќе те побие од корен.
Озбилно, има некои што ќе се избацат со нешто смешно во позадина, се најде некој што дели и што ќе те изнасмее, ама воглавно се срање во боја. Буквално.
Почнува еден типац со иновативни покрети у стил „јебем ваздух“, па после одеднаш гледаш нарипале мој на моега, ни се знае кој пие, ни кој плаќа.
Мех...веројатно сите имаме различни дефиниции за забава, но ако веќе зборуваме за туркање во гужва, радо би да ме изгазат на/во металска шутка, отколку да бидам дел од нешто вакво.
Вчера беше лом на плоштад од дечурлана, чиниш карневал, едвај пројдов...и тоа до Магарица пројдов!
Од ова можеме да видиме кој сè се има појавено на невидениот спектакл. Мееех... (n)

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,691
3,871
1,183
Е што видовте сељачко во ова? Харлем Шејк се прошири низ цел свет, не може сите да се сељаци. :)
Eпа неможе сите да се сељаци де, треба да се родиш таков и да го правиш ова.

• Ми се допаѓа
Реакции: Lepaa

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Харлем Шејк и Флешмоб бар според мене се 2 различна поима, харлем шејк е глупирањето од првото мислење. Додека флешмоб група на луѓе се организираат во точно определено место и време прават некоја активност, флешмобот не е глупирање како харлем шејк. Флешмобовите најчесто вклучуваат танцување на познати песни, да има и на харлем шејк и гагнам стајл, но баш читав дека има и други како на пр. во Англија во некоја библиотека влегле голема група луѓе и прашувале за една иста книга, и всушност направиле збрка и сите се прашувале зошто. Имаше и други примери ако ги најдам може и тема да отворам.

Ипак имаат мала сличност, флешмобот го оправдувам и би учествувала, но не и на танцување на Харлем шејк ако биде во форма на флешмоб.
Но кога размислам поубаво всушност ХАрлемшејк е флешмоб кој не го оправдувам.:D Врти, сучи тоа е.
Летото кога бев во русија, бев директен сведок на Флеш мобот кој вклучуваше играње на песни на Мајкл Џексон. Играа мислам 70тина луѓе,прво бесцелно (онака секој со слушалките во уши, па после тоа еден дојде со комби и грмна со звучниците со песните на Мајкл. И излегоа оттаму некои 40 души и почнаа да играат како него. Знам дека беше се` толку под конец направено, уедначено, луѓето сигурно беа професионалци.

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp and Selma

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Незнам како се,ги,нарекувате,но ги погледнав само видеата на Сарах.
Не дека е нешто фасцинантно,но ете за промена не е нешто за да го наречам шит.
Ама нели каде сите турци таму и гол Асан.
Кој е покраетивен,нека измисли нешто поинтересно па нека ни го одвлече вниманието.

• Ми се допаѓа
Реакции: Rodeo Tvrdo