Сакам да кажам/прашам (2 дел)

Статус
Затворена за нови мислења.

Mila Kunis

Истакнат Член
15 февруари 2012
2,290
3,529
443
Скопје
ако менуваш во банка да, доколку немаш ти отварааат сметка па потоа менуваш, а во менувачница не ти треба ништо освен да се оргинални евриќите :zelen
Нема врска никаде не бараат трансакциона,само лична карта бараат и даваат потврда дека си ги сменил.

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
Среќна ?!? Бев некогаш...повеќе не. Сега тоа звучи толку далечно и недостижно.Посакувам да се вратат деновите кога бев дете,кога единствена грижа ми беше кога ќе дојдат моите другарки да играме,кога најдолгата караница траеше неколку минути,кога единствена болка ми беа раните на моите колена кои брзо зараснуваа.Никогаш не помислував дека светот на возрасните е толку суров и комплициран,дека секој на секого гледа да наштети,да го повреди...Да го знаев сето ова никогаш не ќе посакав да пораснам.Никогаш не помислував дека љубовта боли,дека ја нагризува душата,остава длабоки рани кои тешко зараснуваат. Не знаев дека можеш цела ноќ да останеш будна,плачејќи да ги бараш одговорите за се она што ти се случува. Секоја ноќ да заспиваш плачејќи,а другиот ден да најдеш сила да продолжиш понатака.Најмалку очекував дека ќе те повредат оние на кои најмногу им веруваш,дека тие се оние што те туркаат во бездна а ти се надеваш на нивна поддршка додека паѓаш. Боли сето ова,боли...ја гори душата боли кога плачеш,а нема кој да ти ги избрише солзите.Боли кога нема кој да те праша како си,да ти се јави само за да ти го слушне гласот,да одвојува време за тебе бидејќи тоа ме прави среќна...

• Ми се допаѓа
Реакции: Photographer and Marchisio

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Нема врска никаде не бараат трансакциона,само лична карта бараат и даваат потврда дека си ги сменил.
Доколку имаш претходно отворено трансакциона точно нема потреба да отвараш само даваш Л.К а ако немаш и доколку сакаш да менуваш евра мора да ти отворат сметка па тогаш да ти ги сменат еврата а во менувачница е мн едноставно не ти треба ништо за таму.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
  • Ми се допаѓа
Реакции: ZmajChe and Kitty

Kitty

Староседелец