Предлози и прашања поврзани со функционалноста на форумот

МиГ 21

Староседелец
12 ноември 2012
1,252
2,458
1,133
Прилеп
5. Официјален јазик на „Црнобело форум“ е македонскиот. Тoа значи дека сите постови мора да бидат исклучиво на овој јазик. Толеранција може да има само кога се поставува текст напишан на јазик сличен на македонскиот, но само ако тој текст е со намера да се развие дискусија и доколку не е тенденциозно насочен против форумот и против македонската култура, историја и традиции. Секое непочитување на ова правило, веднаш повлекува времено или трајно отстранување од форумот.
На „Црнобело форум“ препорачано е користење на кириличното писмо, сепак доколку се злоупотреби непочитувањето на оваа препорака можни се дополнители санкции.
12. Ве молиме вашите потписи да бидат во најмногу два реда, со големина на буквите (size) = 1, со нормален стил на букви (без bold, italic, underline, strikethrough) и со најмногу 10 големи (capital) букви. Во потписот не треба да се употребуваат бои, слики, емот-икони, како и линкови кон други вебсајтови (освен со дозвола на администраторите на „Црнобело форум“ ).

Често потписите се на англиски, а за сликите да не зборуваме секој втор потпис е со слика...значи не се почитуваат овие правила. А и сликите пречат и одвлекуваат внимание така што често и не го читам постот т.е. мислењето

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,120
1,683
Предлог (можеби последен):
Секое мислење офтопик или мислење кое треба да се бриши да биде постирано во тема наменето за неа со screenshot и објаснување за бришењето од страна на надлежното лице кое бриши. Црно на бело. Без препукување. Ем Администраторот/Модераторот чист, ем форумџијата добива до знаење каде му е грешката.

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
сеуште се провлекува истата грешка
сме дискутирале безброј пати околу тоа, но никако да се разбере еден основен и многу едноставен принцип
-ако веќе се одлучи да се брише некоја „кавга“ тогаш треба да се брише целосно, без разлика што така ќе одат јабана и мислења кои се издржани и позитивни.
не може да се очекува нешто да функционира така како што треба, како што е правилно и фер за сите, ако се носат одлуки селективно
не е во ред и многу е јасно зошто постојано има мрчења, критикувања и несогласувања
и ќе ги има сѐ додека се тера по истиот принцип.
за љубов треба двајца.
но и за кавга.
зошто го заборавате тоа?

ipopovski

Админ
Член на администрација
30 септември 2011
1,763
2,410
1,133
www.crnobelo.com
сеуште се провлекува истата грешка
сме дискутирале безброј пати околу тоа, но никако да се разбере еден основен и многу едноставен принцип
-ако веќе се одлучи да се брише некоја „кавга“ тогаш треба да се брише целосно, без разлика што така ќе одат јабана и мислења кои се издржани и позитивни.
не може да се очекува нешто да функционира така како што треба, како што е правилно и фер за сите, ако се носат одлуки селективно
не е во ред и многу е јасно зошто постојано има мрчења, критикувања и несогласувања
и ќе ги има сѐ додека се тера по истиот принцип.
за љубов треба двајца.
но и за кавга.
зошто го заборавате тоа?
Твојот придонес можеш да го дадеш со пријавување на нешто што мислиш дека исто така треба да се избрише.

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
Твојот придонес можеш да го дадеш со пријавување на нешто што мислиш дека исто така треба да се избрише.
јасно ми е како функционира
не го менувај односот кон мене само зашто веќе не сум дел од тимот
била модератор или не, јас бев и сеуште сум истата

ipopovski

Админ
Член на администрација
30 септември 2011
1,763
2,410
1,133
www.crnobelo.com
јасно ми е како функционира
не го менувај односот кон мене само зашто веќе не сум дел од тимот
била модератор или не, јас бев и сеуште сум истата
Ништо не е сменето.
Едноставно многу поефективно е за модераторите кога ќе се пријави несоодветно мислење, отколку да се напише пост дека некаде од некој нешто било избришано, ама не добришано :)

ipopovski

Админ
Член на администрација
30 септември 2011
1,763
2,410
1,133
www.crnobelo.com