Сакам да кажам/прашам (2 дел)

Статус
Затворена за нови мислења.

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Еден кретенски муштерија денес на работа :( Глеа дека пливаме со работа и таков напет уште ми доаѓа до внатре да нарача, ја со два ајнцери у мене и ми кажуе уште шо сака, викам: "извинете ќе дојдам за 2 секунди надвор", "ама чекаме веќе 15 мин"... И отидов надвор си послужив масите и таков: "девојче да не послужиш може, чекаме веќе 15 минути, викам: "извинете ама жените што седеа тука само што станаа така да нема шанси 15 минути да чекаш", вика: "е чекам, види цела цигара испушев дур доеш да нарачам" и ја ни две ни три: "ја ко шо знам цигара за 3 минути сге пуши највеќе а не за 15" и се кара се дере тука пред сите, пред цела тераса "ама ти не ми кажувај колку време се пуши цигара, треба да не послужиш, на шо личи ова, викни го шефот одма", и ја таква "нема да те послужам а шефот еве ти го повели", и го викнав, се расправаше он со нив и после колешката ги послужи, абе ајдеееее бегај таму, он мене мангуп ќе ми се праи па уште и ќе ми се дере тука, ќе ми урла... Сељак засељачен :gjavol
си требала да се свртиш и да си отидеш од кај него ,па нека си се кара самиот со себе :zelen

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Еден кретенски муштерија денес на работа :( Глеа дека пливаме со работа и таков напет уште ми доаѓа до внатре да нарача, ја со два ајнцери у мене и ми кажуе уште шо сака, викам: "извинете ќе дојдам за 2 секунди надвор", "ама чекаме веќе 15 мин"... И отидов надвор си послужив масите и таков: "девојче да не послужиш може, чекаме веќе 15 минути, викам: "извинете ама жените што седеа тука само што станаа така да нема шанси 15 минути да чекаш", вика: "е чекам, види цела цигара испушев дур доеш да нарачам" и ја ни две ни три: "ја ко шо знам цигара за 3 минути се пуши највеќе а не за 15" и се кара се дере тука пред сите, пред цела тераса "ама ти не ми кажувај колку време се пуши цигара, треба да не послужиш, на шо личи ова, викни го шефот одма", и ја таква "нема да те послужам а шефот еве ти го повели", и го викнав, се расправаше он со нив и после колешката ги послужи, абе ајдеееее бегај таму, он мене мангуп ќе ми се праи па уште и ќе ми се дере тука, ќе ми урла... Сељак засељачен :gjavol
Јас нема да сум јас,кога веке прочитав а да не се умешам :giggle
Муштеријата е секогаш во право:)
Не сум била присутна во самата ситуација за да проценувам,но секаде како правило за жал стои дека муштеријата е секогаш во право.
Крај краева тој не е виновен за да чека да биде послужен повеке од пет минути,доколку работодавецот нема поставено доволно персонал за да му биде услугата на подобро ниво.
Не сите муштерии имаат трпение а богами ни време.

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo and JaMi

Trouble

Староседелец
6 март 2012
1,516
2,611
1,123
си требала да се свртиш и да си отидеш од кај него ,па нека си се кара самиот со себе :zelen
Па тоа и напраив де, отидов докај менаџерот само да го викнам и си влегов внатре да си праам друга нарачка, шо го е**м бе ;)

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi

Trouble

Староседелец
6 март 2012
1,516
2,611
1,123
Јас нема да сум јас,кога веке прочитав а да не се умешам :giggle
Муштеријата е секогаш во право:)
Не сум била присутна во самата ситуација за да проценувам,но секаде како правило за жал стои дека муштеријата е секогаш во право.
Крај краева тој не е виновен за да чека да биде послужен повеке од пет минути,доколку работодавецот нема поставено доволно персонал за да му биде услугата на подобро ниво.
Не сите муштерии имаат трпение а богами ни време.
Јас самата не дозволувам некој да чека повеќе од 3 минути а не па 15, а друга ствар, ако толку веќе чекал ќе отишол у 5 други кафичи шо се одма до нас и ќе нарачал веќе кафе и ќе го испиел и уште 5 цигари ќе испушел а не да се кара со мене... ;)
И друга работа карши нив седеа едни луѓе и побараа сметка, им днесов а со сметка носиме и едни прашалници каква е услугата, храната и атмосферата, и они за услуга заокружиле одлично, за храна ништо пошо не јадеа и за атмосфера заокружиле добро, го шкртнале и заокружиле лошо и позади у забелешка пишале лошо затоа шо тој сељакот се караше со келнерката, па сега ти види кој бил у право а кој не... Ја го знам тоа непишано правило ама со вакви идиоти тоа правило кај мене не важи, нека ми извини

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Јас самата не дозволувам некој да чека повеќе од 3 минути а не па 15, а друга ствар, ако толку веќе чекал ќе отишол у 5 други кафичи шо се одма до нас и ќе нарачал веќе кафе и ќе го испиел и уште 5 цигари ќе испушел а не да се кара со мене... ;)
И друга работа карши нив седеа едни луѓе и побараа сметка, им днесов а со сметка носиме и едни прашалници каква е услугата, храната и атмосферата, и они за услуга заокружиле одлично, за храна ништо пошо не јадеа и за атмосфера заокружиле добро, го шкртнале и заокружиле лошо и позади у забелешка пишале лошо затоа шо тој сељакот се караше со келнерката, па сега ти види кој бил у право а кој не... Ја го знам тоа непишано правило ама со вакви идиоти тоа правило кај мене не важи, нека ми извини
Никаде не те обвинив тебе:)
Тоа било и поминало и нема што да се нервираш повеке.
Такви случки ке има секој ден,кешки тоа да ни се најголемите проблеми во секој ден.

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
Татко ми некогаш е поголемо дете од мене. Бараше да му испечатам едно дваесетина слики на печатач од времето кога беше вежба во 2001. Ене го, ги урамува :)

• Ми се допаѓа
Реакции: i_wanna_fly and Lepaa

Trouble

Староседелец
6 март 2012
1,516
2,611
1,123
Никаде не те обвинив тебе:)
Тоа било и поминало и нема што да се нервираш повеке.
Такви случки ке има секој ден,кешки тоа да ни се најголемите проблеми во секој ден.
Па и не се нервирам веќе многу многу, сега се релаксирам со Бонобо а башка и мама пита ми праи, мене малите работи ме праат среќна, не дозволувам ваков кретен да ми уништи и ден и се, уживкај си ;)
Иначе....да се докажам, веќе кога спомна за времето, они дремеа таму саат време ако не и више и прво беа двајца за на крај да станат 7 души од сепаре, па сега ти види дали имал време и дали можел да почека уште минутка за да дојдам да го послужам

Статус
Затворена за нови мислења.