Сакам да кажам/прашам (2 дел)

Статус
Затворена за нови мислења.

Marchisio

Староседелец
4 јуни 2012
551
902
1,093
кога веќе го спомнувате едниот морам да ги спомнам сите тројца
ЛАТАС поголем сејак не е роден на планетава, МИЛЕНКО партиско шоу и ЈАНКО што јаде се само трици наместо бурек
кога ќе им го чујам нивното име ми се гади и (puke)

Farfalla

Староседелец
14 февруари 2012
455
1,010
1,103
Јас..уствари мене едноставно не ми е јасно кој ви дал право да зборувате секако за мене а не ме ни знаете?
Одеднаш јас станав,неспособна,глупа,девојче шо чека од тато и мама бла бла.Луѓе ај калм даун.Мислам Farfalla Saladin i redhead како прво не ме познавате.Второ не сум на факултет.Да,моите се богати и имаме пари и тоа незначи дека јас сум каква вие што ме нарековте.Еве за сметката пример,па боже мили познавам многу луѓе кои се жалаат дека немале пари,ги гушат кредити а сметки за телефон прават високи.И не ми изигравајте некои светци овде на форумот вие не сте никои мене да ме навредувате овде.Има пари бе и шо,тато ќе ми обезбеди работа,ќе си завршам факултет (само да потенцирам дека сум одлична ученичка) ама ете среќата ќе ми се посреќи.Немам јас кецови Farfalla и не сум фраерка ;)
Снајди се па живеј.И не мислам темава да ја полнам со офф-топици и мрчење како некои од вас.У,бре побогу да се имало само виртуелен живот.Јао се згрозив.Ме разочараа некои членови и мислењата ќе ги пријават затоа што недоволно информирани а дробат за некој.
Види вака девојко, ти и те како си го докажуваш карактерот цело време. А верувај дека штом на виртуелен простор може до некаде да те процени човек....
Друга работа, почнувајќи од крадените мислења... Штом се дрзнуваш да направиш такво нешто, тогаш што останува за реален живот. Гледам прилично ти се полни егото така.
Трета работа, по пишаново кажуваш колку ти си зрела всушност. Зрел човек не се дразни така, туку смирено и со факти објаснува.
„Тате мој има“ не е факт. „Тате мој има“ е, да ми простиш ама, трескање на рамно. Затоа што драга моја Lepaa тате твој нема вечно да биде жив и да го одржува ѕвоното околу тебе.
Јас не викам дека ти на 16 години или колку и да имаш, иако не се повеќе тврдам, можеш да ја согледаш реалноста како мене на пример, како ниту јас што не можам да ја здогледам како некој на 35 години.
Само тоа што се силиш позади тате твој, покажува колку не го цениш туѓиот труд.
И последно, а не помалку битно, барем речникот среди го. Не ти личи мила.
Бацуфки и гушки најголеми на свет|-(

• Ми се допаѓа
Реакции: $3Я3|\||)&p&†Y

steppenwolf

Староседелец
12 декември 2012
335
489
1,063
Скопје
Не сум ни јас богат, ама да не се лажеме, да ви беше татко господин Хилтон и вие ќе се расфрлавте со пари, и вие ќе бевте размазени. Парите го менуваат човекот, не ми глумете светци. Оние што имаат (или чии родители имаат), ќе се курчат, оние што немаат ќе ги плукаат, Бранко е крив, размазена младина, пропаднати вредности, децата од Африка дрн дрн дрн...

Лисицата не можела да го докачи грозјето па се утешила со тоа дека било кисело. ;)

Farfalla

Староседелец
14 февруари 2012
455
1,010
1,103
Па тоа ми е и муабетот. Никогаш ништо со свој труд не стекнал некој, макар еден леб и јогурт да купи, а се прави Бог.

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,557
1,133
Ееееее, и ова го дочекав да не ти се верува другa личност на фејсбук да става мои сопствени слики. Одоздоле се диват на сликата со коментари. Кога ќе подразмислам значи сум им идол. Ако ако, ајде идемо celebrity :D

steppenwolf

Староседелец
12 декември 2012
335
489
1,063
Скопје
Farfalla

Е мене не ми е тоа муабетот. Примери кога на луѓето им се менуваат вредностите штом стигнат до некоја пара навистина има безброј. Тоа е воедно лицемерието кое ме нервира. Посиромашните плукаат по расипништвото на побогатите без да сфатат дека и тие исто би се однесувале ако ги имаат тие пари. Секоја чест за исклучоците, но тие само го потврдуваат правилото. И мене ме иритираат муабети - направив 100 евра сметка, мајка ми ќе спизди или тато ќе ми купи мотор од илјада кубика за роденден, но им се може. Некој ќе се гужва во автобус некој ќе вози X5 на татичко. Тhat's the way capitalism works...

• Ми се допаѓа
Реакции: Luckky
Статус
Затворена за нови мислења.