Дали младите девојки пијаат повеќе од нивните машки врсници?

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Мое лично мислење е дека младите девојки го земаат приматот кога е во прашање конзумирањето алкохол.Што мислите вие?

Едит:
Во медиумите секојдневно можеме да прочитаме за труење со алкохол на малолетници и мислења на стручни лица дека се помала е возраста на младите кои конзумираат алкохол и дека загрижува фактот што се повеќе девојчиња можат да се сретнат во алкохолизирана состојба.Јавна тајна е дека малолетничка може да испие и по неколку чаши алкохол за краток период.Ваквата појава загрижува и опоменува.Лично сметам дека алармот е запален и дека возрасните треба да поведат малку повеќе сметка за однесувањето на младите и секако,на девојките.Дали го делите моето мислење?

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Мое лично мислење е дека младите девојки го земаат приматот кога е во прашање конзумирањето алкохол.Што мислите вие?
Даворче срце немој да си пишал повеќе од две реченици како вовед во темата ке ми се замориш мн и после што ке правиме :zelen

Lepaa

Истакнат Член
2 декември 2012
985
1,704
393
До некаде и точно е и сум била сведок на многу такви примери.Мое мислење е дека не и личи на девојка од 13-14-15 да лежи на улица пијана,што е многу чест пример секој петок и сабота.Машките,и тие не се нешто поарни.Некој ги бранат демек као машки се ова она (facepalm).Е,тие стварно неможам да ги разберам.Иако,и јас спаѓам во таа младина (не сум помала од 15) јас би рекла дека девојчињата се пијанчат поради следниве причини: да се покажат пред машкиот пол,такво му е друштвото,родителите.Ако родителот е пијаница тогаш и кај детето има поголема веројатност да стане пијаница.Искрено,мене од дома ми велат пробај напиј се само немој да се правиш да ти се смее народот.Една чашка,јадење и доста е.Си имам поставено своја граница до кај треба да одам и нема лево-десно.Строго се држам на тоа што сум го рекла.Мене,би ми било страв и срам татко ми да ме види во токсикологија,неможам едноставно.

Сара.13

Староседелец
13 ноември 2012
1,260
3,110
1,133
Воведот си е таман ;)
Иако и јас спаѓам во оваа група на "млади" девојки, со гордост можам да кажам дека не спаѓам во оние "алкохолизирани" млади девојки...Имам 16, не викам не пијам алкохол, но само во одредени прилики, искрено колку и да сакаш да бидеш самостоен, самата атмосфера ќе те натера на нештото.Али секогаш е со граница, мене образот не ми дава да се вратам испијанета да се влечам по скали за дома, да ме гледаат и другите а и домашните таква..
А искрено низ чаршија може све да се види, сум гледала примери примери ехеее и помали девојчиња од мене што не знаат по пат да одат локаат или локаат, ко буриња се без дно,ама трагедијата е што од една чаша само ги фаќа и после се курвале низ чаршија епа ќе се курваат кога си го сушат мозокот и не знаат да размислат после..
Кое асолно машко, би сакало да види испијането девојче а уште помалку па да биде со него...пу пу скрајадае....

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Сфе што е до границу личи, сфе над е стфарно неукусно за око
Нема врска мушко женско, сфак се праи салата, али треа да се контролира тај салата, треа да се има тачка на сфе
Нема врска тој дали женско може да испие поише од мушко или обратно , сфе зависи од поединца
Ја знам едно девојче што ке излока толко мноо алкохол а ке биде само загреана, ке оди правилно и ке се понаша праилно
Године не су битни, иако реално сфе поише и поише има пијани малолетници

Gloria

Нов член
7 јануари 2013
5
5
3
Не. Значи девојките се оние кои со помалу алкохол повеќе се пијанат, додека пак на момците им треба малку повеќе напор :giggle
Од друга гледна точка пак, се зависи и од самиот организам (кој колку може да поднесе алкохол).

• Ми се допаѓа
Реакции: Давор

Hkakashi

Староседелец
13 јуни 2012
1,543
1,697
1,133
27
Куманово
За други градови незнам, ама дојдите у Куманово да видите што е женско пиење. Кт бесмо на концерт на Ацу Лукаса на плоштат пред нас имаше едни девојчиња. Човече ја за 40 минута испи едну лименку пиво, а они гу смажасва текилу од 1 литар, а не су биле повише од 3-4 девојчиња и тој или су моју генерацију или су едну годину постари. Па возрасни толко да пиев па ке се напиев, а не они. Иначе да, женски почнасва све повише и повише да пиев од мушки и да пушив исто. Брате 7 сат сабајле они идев накуде школу и тентив. Па пушачи сс искуство бре не пушив одма што ке станев. Мушки кт ке виду пијани ај па и па иако и на мушки не ги треба. Ја лично едн пут сам се напија и не ми беше интересно. Кт ке виду женско пијано да неможе на ноге да се стои еј, а оно концерт како концерт свакакви будале па гу пипкав, мував лом гу направив. Ја мушко па куде и да искочу независно дали е концерт, некој кафиќ или слично па си пију пиво(а тк кт се напи требаше да испију 10 стакени флаше пиво и 3 чаше ракију да се напију), а они земале локав текиле и коњаци, па сг се вртив слике сг пиев тикилу и лимон држив у руку. Такој да за други градови незнам ама у Куманово дефинитивно локав женски и тој много.

Lollypop

Истакнат Член
26 декември 2012
251
197
143
Значи разликата е во тоа што женските од 2-3 чаши одма се пијани а на машките им треба повеќе да пијат :D Инаку знам случаи коа девојкиве ќе се напраат дрво и мислат кул се..што не личи, не ли. Ја две чаши од прилика и тоа е сер :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Давор

Sofija...

Истакнат Член
23 ноември 2012
256
358
363
29
Факт е дека машко може да пие повеке од женско (кога збориме за алкохол) а во друго осало ми смо си јачи него икада