Секс на прв состанок или не?

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Не се нервирајте, шо се нервирате?
Љубете се дур сте млади, не штедете се...ама бидите подискретни во љубењето, зш не ќе можиме да ве мажиме, или ќе чекаме лето да дојт за да дојдат азилантиве наши од Аустралија и да ве испратиме.
Иначе според мене сексот не е критериум според кој треба да одлучам дали треба да ја почитувам девојката или не треба.
А тоа дека ќе и предложам секс и на прв состанок, се подразбира....зш во спротивно ќе мислит дека сум п***р.

goodgod

Истакнат Член
26 декември 2012
433
304
163
пред компјутер
Одам оф последен пат, ветувам нема повеќе. :)
Не дека се плашам, ама изгледа уште не си запознаен со тоа колку жени/девојки имаат HPV - вирус, еден од главните причинители за рак на грлото на матката.
Да има многу такви, епа ти сигурно се плашиш. Опушти се не се плаши, бидејки у иднина дечкоти или идниот дечко ке нема пари за кондоми од твоите ке трошиш, верувај. (освен ако има добро обработан бизнис, е тогаш ке немаш проблеми).

Не се сите ти како што мислиш, сепак ги има многу каде страстите и љубовта победува, не мора во тој случај општо за не-користење на заштита.

Mila Kunis

Истакнат Член
15 февруари 2012
2,290
3,529
443
Скопје
Да има многу такви, епа ти сигурно се плашиш. Опушти се не се плаши, бидејки у иднина дечкоти или идниот дечко ке нема пари за кондоми од твоите ке трошиш, верувај. (освен ако има добро обработан бизнис, е тогаш ке немаш проблеми).

Не се сите ти како што мислиш, сепак ги има многу каде страстите и љубовта победува, не мора во тој случај општо за не-користење на заштита.
Опушти се не се плаши? Не се плаши што ако не се заштитиш можеби ќе закачиш вирус кој може да доведе до рак на грлото на матката? Зошто,затоа што се трошат многу пари?(facepalm)

едит: извини,колку години имаш?

• Ми се допаѓа
Реакции: Emma.T

Mila Kunis

Истакнат Член
15 февруари 2012
2,290
3,529
443
Скопје
Не разбирај буквало бе, аман бе што ви е вас? (facepalm)

Инаку години, дупло од твоите, зашо?
А колку имам јас?:eek:
Така се изрази ти,така и те сфатив.
Идеме оф топик овде,но уште ова ќе пишам, секој различно функционира,но нормално е после подолго време во врската доколку двајцата партнери се здраствено добри,да престанат со користење на презерватив,ама муабетов на темава е за однос на прв состанок со личност што првпат ја гледаш;)

goodgod

Истакнат Член
26 декември 2012
433
304
163
пред компјутер
А колку имам јас?:eek:
Така се изрази ти,така и те сфатив.
Идеме оф топик овде,но уште ова ќе пишам, секој различно функционира,но нормално е после подолго време во врската доколку двајцата партнери се здраствено добри,да престанат со користење на презерватив,ама муабетов на темава е за однос на прв состанок со личност што првпат ја гледаш;)
Ако мислиме на најлошото никаде нема да стигнеме, ама баш никаде.
Така да, ајт да гледаме серизно, секој користи кондом? да правиме споредби? ја кондом само еднаш иам користено, и што се разболе девојката? Сега ке кажеш не се сите исти, епа затоа ви кажувам дека не мислете се на најлошото. Ајт поз од кај дојдов тука на темава ме нападнаа девојки.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

violetmoon

Модератор
Член на администрација
11 декември 2012
2,662
5,747
1,153
Доколку постои хемија,претходно запознавање на двајцата,(биле во исто друштво,колеги на работа и сл.),на тој официјален прв дејт има големи шанси за секс...и мислам дека во тој случај никако не треба да се етикетира личноста,или пак дечкото да мисли дека е лесна девојка и да ја откачи,тогаш тој не ја заслужува(shake) .
Е сега во ситуација излезени на дејт,ако девојката му се наметнува на дечкото и дава сигнали дека сака секс,мислам дека нема шанси да ја одбие(освен нашиве форумџии кои се поштени и не бараат а не па да дадат :D),и после тоа голема е веројатноста дека нема да излезе пак со неа и за него таа станува тнр. лесна девојка или народски кажано к***а,со која не палнира ништо посеризно освен забава.
За жал таква е реалноста,секоја чест на ретките исклучоци кои стварно се ретки :)

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
Нај глупа работа ми е со некој да легнеш на прво видување,
а уште поглупо па да ти запне некој, ајде па ајде...

На пример пред некое време сретнав еден дечко , многу фин, убав, згоден,
и се по ред..арно ама покрај сето тоа јас не сакав уште одма да правам со него ништо..
и океј беше се дружевме, се гледавме...и таман кога посакав се скаравме нешто :frantic
и сега во мисла ми остана, тууу бреее..(човек да не знае како да се понаша во животот)
и така од многу чекање некој дочекал, ама некој и не :rolleyes:

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati and Lepaa

turop

Активен Член
15 март 2012
105
68
28
Глупо е многу различно мислење ќе имам за жена од прва:Мераклика,Ку***ва,Лесна итн.Можеби ќе и се засвиѓаш многу во тој момент па ете ќе легне.но од таа госпоѓица не биднува домаќинка.Кој знае ако е толку лесна што имала пред мене па и во иднина е така е тоа.

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Ерм...оно као сите мажи јебачи, а сите жени поштени.
Секоја фраерчина само со поглед уште од прва ги слекла гаќите на жената, а секоја жена врти со очињата „Јас? Не, пу пу...“
И ко то овде лаже?

Абе видете, сто различни типа луѓе, сто различни ситуации, едноставно не може да се генерализира дискусијава.
Ако на двајцата им се сака без обврска и после чук-чук нема да си ги видат очите, чуму да им е гајле за почит, етикети и последици? Тие дали и лик и име ќе си памтат по некое време.
Ако имањето односи на прв состанок не им игра улога во тоа до кој степен ќе им се развие дружбата, why care?
Од кај да знам, си зависи од партнер до партнер, за некого може душата со месеци, па и години да не ти се пушта, со некој може веднаш да се осети хемија, физика, биологија и што ти не таму.
За сè си има компромис...одредена ситуација, познавање на карактер, период на познавање. Не може да е исто ако се знаат подолго, па сега официјално излегле, и туку-така ако се собрале од негде вечерта.
Малку оф топик, ама мене пак од кожа ме вади она „Ако ме сака, ќе чека“, па тогаш пустиот трпи смешен број испади, тестови и сушни периоди за да ја докаже љубовта кон булката на цурава, а после два месеци гледаш отишол возот или братов си се празнел настрана, па Бранко им е крив. Имаме некој чуден балкански синдром на квази поштење. Ама зошто збориме за машка гледна точка, јас да сум машко, знам дека сто пати повеќе би ценел(а) некоја што ми се свиѓа, и’ се свиѓам, си дала јасни намери што сака, ќе си го направи меракот и крај, отколку некоја ванаби морална фуфица што ќе ми се пекмези, фрцка, трти, провоцира, од километар ќе мириса на загорено, а ваму ќе се стиска само за да изгледа ко демек е hard to get.

Foxboro

Староседелец
16 јуни 2012
716
1,479
693
Pripyat, Ukraine
Според мене не е точно тврдењето..............првично мажот нема да ја натера на таков чин и дека таа сама ке си одлучи што ке прави.....ама сепак е подобро после неколку среќавања....:)

• Ми се допаѓа
Реакции: turop and Kitty