Сакам да кажам/прашам (2 дел)

Статус
Затворена за нови мислења.

Mila Kunis

Истакнат Член
15 февруари 2012
2,290
3,528
443
Скопје
СДК доста бе , што ви е на сите што му се нафрливте на девојчето?:^) И вие некогаш сте биле почетници и сте пишувале по 55677 мислења во ден. Треба да се радуваме што имаме активни членови,а не некој се зачленил во Март а има 10 мислења до денес.

Mila Kunis

Истакнат Член
15 февруари 2012
2,290
3,528
443
Скопје
СДК 2
Нека Бадниковата вечер ви го избрише сето она што сакате да го заборавите, А Божиќното утро ви исплете венец од здравје, среќа, љубов и Божји Благослов !!! Нека ни е Честит празникот:)

• Ми се допаѓа
Реакции: redhead

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Мене пак секогаш ми бил интересен овој феномен од кој ни самата не сум била исклучок.
Мора да сте приметиле како кога едни пишуваат за едно исто нешто, секогаш доаѓа до пресврт кога еден ќе им се спротистави, па одеднаш никнуваат поддржувачи на втората “теорија“ и се делиме ко ВМРО и СДСМ. А не секогаш значи дека тоа го мислиме, туку не изиритирало тоа што тие што “тупат“ против тој што “тупи“ ни станале подосадни од самиот извор на тупење.
На крај, сите сме едно те исто.
Сега, форум е, ил не е форум? Право на слободен говор? Демократија ил диктатура?
Ах бре... :D

Туку ај среќен нека ви е празников. Кај мене веќе е претрупана масата, па ко воли, нек изволи.

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Убав празник е денес, а уште поубав е утре.
Одсабајле не ме разбудија коледарчиња се разочарав, но најверојатно поради дождот, но сепак дојдоа неколку и ме потсетија како до пред некоја година и јас станував рано наутро возбудена и подготвена за долг поход до комшиските куќи, па кога ќе ти се наполнеше торбичката ќе се вратиш назад ќе ја испразниш, па пак назад и така неуморно.Знам ден два пред коледе ќе се соберевме и ќе почневме да спремаме стратегии, од каде ќе почнеме, па каде да не одиме зошто минатата година не избркале, па во колку ќе се чекаме, ама да не е касно, па тука започнуваат дискусии, времиња беа тоа.И на крај кога веќе не ве држат нозете ќе дојдете дома па возбудено ќе гледате какви бонбончиња имате, па колку парички имате, па ако и има некое чоколатце, радости.Мајка ми денеска ги чекаше подготвена од рано наутро со радост во очите, но за жал не дојдоа многу коледарчиња, па за да ја израдувам и јас и запеав, а таа пееше со мене.Мама, голем збор, кажан со многу љубов.Таа денеска направи ручек, таа го направи прекрасното лепче со паричка кое беше толку вкусно, и морам да признаам без мама не би било тоа тоа, ти благодарам што постоиш мамо!
А вие имајте убави празници и сакајте си ги мајките, тие се секогаш наклонети кон вас со многу љубов и уживајте во топлата домашна атмосфера :)
а татковците за во џубре да не се?! :eek::giggle
епа кај мене татко ми прави пита и ја меси погачката со париче...
те сакам тато :giggle

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
а татковците за во џубре да не се?! :eek::giggle
епа кај мене татко ми прави пита и ја меси погачката со париче...
те сакам тато :giggle
Да не беше мајка ми дома .. јас ќе го правев тоа :D вака .. таа си работи :D

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
АПЕЛ до Badgirl
Дејче, ја разбирам дека ти е ултра-интересно на форумов, ама не мора последните 10 страни во „Што има ново?“ да ни бидат со теми во кои последното мислење е твое. Денес колку што имам нотификации у цела година заедно не ми стигнаа. Намали малку.
ајде бе доста па ти :zelen ,остави го девојчето нека си постира и нека си пишува мислења :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Nighty and Badgirl

i_wanna_fly

Староседелец
25 јули 2012
649
848
1,093
После само 4 часа спиење ме разбудија коледарите уште во 6. Да да. ВО 6 САБАЈЛЕ! Једна тура, друга тура... и така 5 пати ни запеаја на врата... до 9 часот.. дури да се изморат де. Преспав еден час или два, изгледав два филма и ме фати божиќно расположение. И сега сфаќам. Се е на свое место, се е онака како што треба да биде. Некои луѓе влегуваат со причина во нашите животи.
Единствено жал ми е што повеќето деца не отидоа на Коледе утринава. Пуста глупост. Срам? Од што? Дека ќе се смеат другите? На што? На вековната традиција од прапрапрапрапрапрадедовците? Или тоа што сте премногу “МОДЕРНИ“, да не речам глупи, е причината. Не знам.
Енивејс, СРЕЌНИ ПРАЗНИЦИ!

П.С. И вечер да се пофалите кај кого се паднала паричката :D

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp, Gemini and JaMi

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
После само 4 часа спиење ме разбудија коледарите уште во 6. Да да. ВО 6 САБАЈЛЕ! Једна тура, друга тура... и така 5 пати ни запеаја на врата... до 9 часот.. дури да се изморат де. Преспав еден час или два, изгледав два филма и ме фати божиќно расположение. И сега сфаќам. Се е на свое место, се е онака како што треба да биде. Некои луѓе влегуваат со причина во нашите животи.
Единствено жал ми е што повеќето деца не отидоа на Коледе утринава. Пуста глупост. Срам? Од што? Дека ќе се смеат другите? На што? На вековната традиција од прапрапрапрапрапрадедовците? Или тоа што сте премногу “МОДЕРНИ“, да не речам глупи, е причината. Не знам.
Енивејс, СРЕЌНИ ПРАЗНИЦИ!

П.С. И вечер да се пофалите кај кого се паднала паричката :D
Ma да нисам био 18 година .. отишо би :D

• Ми се допаѓа
Реакции: i_wanna_fly

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
е ова ке се случи :zelen