Кои се Анонимус?

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
30
Битола
не не реков дека е мала работа тоа... инаку со самото кликање на некој документ јас испраќам илјадници акции до некојавеб страна преку Ion Canon мислам се викаше програмата, без да знам.. ти со кликање на тој документ и ти испраќаш илјадници акции и друг итрет ... со секој клик, помагаме при рушење нанекоај веб страна...

emzzy

Староседелец
25 февруари 2012
1,376
1,875
1,123
Па за да го хакнат и избришат фб сум за
Не бе какво ти бришење. Добро може е лош пошто за помалите служи за губење време и глупирање, ама колку што е лош толку е и корисен.
Ако не е фејсбук како ќе комуницираш со другите?! Немој само да ми кажеш дека по телефон цело време..
Ако не е фејсбук како ќе знаеш кај има забави или некои други настани?
Ако не е фејсбук не би се запознала со други..

Инаку нема шанса фејсбук да го хакнат..нека кршат глава ! :D

cece17

Староседелец
21 февруари 2012
273
204
1,043
Не бе какво ти бришење. Добро може е лош пошто за помалите служи за губење време и глупирање, ама колку што е лош толку е и корисен.
Ако не е фејсбук како ќе комуницираш со другите?! Немој само да ми кажеш дека по телефон цело време..
Ако не е фејсбук како ќе знаеш кај има забави или некои други настани?
Ако не е фејсбук не би се запознала со други..

Инаку нема шанса фејсбук да го хакнат..нека кршат глава ! :D
е како порано сме знаеле кај да искачаме и се кај има забави како сме комуницирале се деревме по тераса е цекајме во 7 на пр таму сум еве флаер за во саб сме збореле по телефон или по дома сме седел и збореле со саати сеа на фб виртуална ком ужас не ни знаес што уствари цувствува лицноста не ја глеаш во очи не ја слушаш :unsure

Jericho

Староседелец
19 февруари 2012
355
465
1,063
Моментот е што анонимус постојат од негде 2008-9та како што ме држи памтењето... Бар тогаш првпат ги сретнав по странскиве форуми. После со СОПА се активираа, ама пошто нас не не занимаше не се крена прашина, е сеа со АКТА кога стана голбален проблем, од борците за “човекови права“ што ни штикаат муда за бубрези како треба и што е демократија а они спроведуваат режими како северна кореја и ги туркаат на мала врата, преку разни цензури и глупости е друга работа. Се појавија многу анонимуси, секој може да се фура дека е анонимус, нели и самите анонимус викаат “ако не поддржувате вие сте дел од нас“. Мислам дека се мала група на спремни дечки кои се способни да направат упади, нели ги хакнаа ЦИА, Обединети нации... Ама дека можат да го изгасат цел нет како што се фураа не ми се верува. Иначе ја поддржувам нивната кауза. Сепак секогаш сум на страната на вољата на широките народни маси и нивните интереси а не на страната на некои дебели мрсни бирократски говеда кои не се ни 0.5% од светската популација и си земаат за право да одлучуваат за иднината на народите.

Maks

Староседелец
Хакерската група „Анонимуси“ се закани дека в сабота на 31 март целосно ќе го запре интернетот во „Операцијата затемнување“, која на форумите предизвика бројни дебати дали е можно да се изведе такво нешто.
Хакерската група, која е формирана во 2008 година онеспособи бројни сајтови, тврди дека ќе ги блокира Системот на имиња на домејните (ДНС).
Британскиот експерт и професор Алан Вудворд наведува дека ако тоа и успее ќе биде соборен „телефонскиот именик на целиот интернет“, кој веб-адресите ги претвора во така наречениот интернет протокол, и на тој начин интернетот ќе стане бескорисен.
Други тврдат оти тоа е можно да се изведе ако на највисоко ниво на ДНС се изведе напад така што интернет серверот се оптовари со толку барања да не биде во состојба да одговори на легитимните барања, што потоа би се пренело на целата мрежа. Тоа може да се постигне, ако хакерите користат туѓи компјутери, кои со помош на вирус би ги претвориле во „роботи за испраќање на барања“, при што сопствениците на компјутерите не би биле свесни за тоа.
Истата техника е користена на крајот од февруари кога е спречен пристапот до страницата на Интерпол. Но, останува прашањето, дали е можно да се користат слични постапки за да се сопре целиот интернет.

Извор: zdravo.com.mk

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
30
Битола
јас мисла мдека е можно ке им биде потребен голем број налуѓе.. епте нголем број.. потребное само да се блокира или да се сруши некој од днс серверите и потоа веќе ке биде направена доволна штета врз интернетот која сигурно ке предизвика реакција ..

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
кој ги знае кои се..

па нели се анонимни :D

ако ги дознаеме ќе мора да се преименуваат...

а башка сакале цел интернет да го срушат...а јас шо туку се регистрирав на црнобело...:mad