Предизвик за читање на книги - 2013

Challenge ACCEPTED - Difficulty leveL

• easy - 25 книги

Гласови: 8 28.6%
  • normal - 35 книги

Гласови: 9 32.1%
  • hard core - 45 книги

Гласови: 11 39.3%

• Вкупно гласале
    28
Статус
Затворена за нови мислења.

Рушен

Активен Член
22 октомври 2012
181
124
43
Па за тие што посетуваат други „поголеми„ форуми ширум балканот се запознаени со овој предизвик на читање книги.
Ова е за тие љубитељи кои многу сакаат да читат, за тие што не им се чита ич да не се пријавуваат.

Difficulty level:
easy - 25 книги
normal - 35 книги
hard core - 45 книги

Да видиме кој колку чита.

Е сега, како ќе знаеме дека тоа што вие го кажувате дека таа книга сте ја прочитале точно. За секоја прочитана книга ќе го напишете нејзиното име и писателот на книгата како и да ја прераскажете во кратки црти.

За сите што планирате да учевствувате, треба само во коментар подоле да напишете Challenge Accepted - број на книги.

Ете јас прв да се пријавам.

Challenge Accepted - 45 книги Предизвикот започнува од 1ви Јануари 2013 година.

• Ми се допаѓа
Реакции: WomanInRed

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,557
1,133
Па за тие што посетуваат други „поголеми„ форуми ширум балканот се запознаени со овој предизвик на читање книги.
Ова е за тие љубитељи кои многу сакаат да читат, за тие што не им се чита ич да не се пријавуваат.

Difficulty level:
easy - 25 книги
normal - 35 книги
hard core - 45 книги

Да видиме кој колку чита.

Е сега, како ќе знаеме дека тоа што вие го кажувате дека таа книга сте ја прочитале точно. За секоја прочитана книга ќе го напишете нејзиното име и писателот на книгата како и да ја прераскажете во кратки црти.

За сите што планирате да учевствувате, треба само во коментар подоле да напишете Challenge Accepted - број на книги.

Ете јас прв да се пријавам.

Challenge Accepted - 45 книги Предизвикот започнува од 1ви Јануари 2013 година.

Одлична тема. Започнува на 1ви Јануари, а до кога ќе важи предизвикот, па да предвидам колку би прочитал?

• Ми се допаѓа
Реакции: Nightmare_f

Рушен

Активен Член
22 октомври 2012
181
124
43
Одлична тема. Започнува на 1ви Јануари, а до кога ќе важи предизвикот, па да предвидам колку би прочитал?

До 31 декември 2013 година. Фактички во насловот треба да стои прочитани книги за во 2013 година, ама нема врска.

А, да доколку сакаш да се пријавиш прочитај го воведниот пост, што треба да направиш за да се пријавиш. :zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: Trajche

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
јас немом да прочитам книга од 50 стррани па камоли 25 книги со 100 и кусуро страни..јас и книгата два различни света(т.е. лектира)

Hkakashi

Староседелец
13 јуни 2012
1,543
1,697
1,133
27
Куманово
Ја јадан целу годину 300 стране не причитам, а не 25 књиге од по 300 и кусур....Едино што сам прочитаја е Вампиркси дневници 4 дела за 6 дна(1000 странице) и толко.

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Еден предлог, за уште поинтересно да биде, нека направи некој список на 100 попознати книги кои ќе имаат над 200 страни, и од нив да си избере оној кој ќе го прифати предизвикот 25, 35, 45 книги. Вака секој може да прочита 50 книги по 50-100 страници. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Lady*

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Тоа е тоа, коа ќе видиш дека критериум за квалитетна книга е што шовеќе страници тоа подобро. Ај се кладам дека некој не може да ја прочита и сфати Новеченто (50тина страници).
Значи бројка нема врска со квалитет. Спаркс пишуе романи од по 450 страни па нема некој јак моменат. Финтата е субјективно колку ќе ја процените книгата. Ако вас зоки поки ви е топ книга - нека се брои. Поентата ми е ова е предизвик за лично вас, не за да се натрпеварувате тука кој колку прочитал.
Јас се пријавувам као Novice со тенденција да одам понатаму ако желбата ми дозволи.

steppenwolf

Староседелец
12 декември 2012
335
489
1,063
Скопје
Тоа е тоа, коа ќе видиш дека критериум за квалитетна книга е што шовеќе страници тоа подобро. Ај се кладам дека некој не може да ја прочита и сфати Новеченто (50тина страници).
Значи бројка нема врска со квалитет. Спаркс пишуе романи од по 450 страни па нема некој јак моменат. Финтата е субјективно колку ќе ја процените книгата. Ако вас зоки поки ви е топ книга - нека се брои. Поентата ми е ова е предизвик за лично вас, не за да се натрпеварувате тука кој колку прочитал.
Јас се пријавувам као Novice со тенденција да одам понатаму ако желбата ми дозволи.
Точно, 45 прочитани книги сами по себе не значат ништо. Попрво би прочитал една ама вредна во текот на целата година, отколку целиот литературен опус на морони како Пауло Коала, Робин Сарма итн...

• Ми се допаѓа
Реакции: Rêveur
Статус
Затворена за нови мислења.