не слушам рап ама рнс ( ко шо си го знам ) е појак милион пати од тони зен.. од рнс омиленами е од постарите жешка линија...
Кога осеќаш лирика, не е битен светскиот стандард... Јас го знам Зен, но го запознав Сан штом ја слушнав Одмазда.... сега размисли кој ме допре повеќе! Зен е повеќе во филм, Сан е реалност! Фин човек е Тони Зен, ама музиката што ја прави не ми е во стил.
п.с. Ќе влезам во внатрешноста за да ја уништам
Како не е? Особено кога е копирана, или само на Зен се ископирани леќите?
Постои една трака од Nas што се шири како зараза по форумиве кога е у прашање темава. Песната се вика Hip Hop is Dead.
Еве неколку стиха од истата:
- Nas
Hip hop just died this mornin'And she's dead, she's dead
- РНС
Рапот го фрлија во гроб, тој е мртов.
- Nas
If hip hop should die we die togetherBodies in the morgue lie together
- РНС
Рапот ќе умре штом на мојот гроб ти ставиш цвеќе.
Значи инспирацијата се бара низ светски стандарди, за да создаде Сан лирики кои искрено врска неам како и колку те тачнале. Едино мене ми праи мерак изненадувањето на Зен со задњава песна. Пошо сум песимист по природа, поради правилото дека увек можам да се изненадам, така и типот од школски рими успеа да напраи песна и напредок после долго шлајфување со геј-геј и остала багра. Сан му пушти водичка за големиот ( во буквална смисла ) да се освести и да прави песни со кои може да се носи.
Маче тоа не е барање инспирација од светски стандарди, тоа е само истомисленик... значи РНС се пронаоѓа во тоа и го преточил на свој начин...
П.с. ХИП-ХОПот НЕ Е МРТОВ и НЕМА ДА УМРЕ! тоа е културно движење, тој е начин на живот...
Сега ме мрзи цитат да праам. Тој погоре што пишал за Нас и РНС колку нема врска, ти знаеш колку рапери имаат ставено во песна дека хип хопот е мртов (и голем број дека е жив) и тоа не е копирање, стиховите не се исти
Иначе мислам нема потреба да се дискутира на оваа тема