Никогаш не замислуваш???Јас не замислувам... само планирам и дејстувам.
Планирам како би било, и кога би било нештото....али не си фантазирам и да викам "леле шо убо", а на крај може ништо да не испадне од очекувањето. Така да не фантазирам, мој конечен одговор.Никогаш не замислуваш???
ама кога планираш како би било значи замислуваш???Планирам како би било, и кога би било нештото....али не си фантазирам и да викам "леле шо убо", а на крај може ништо да не испадне од очекувањето. Така да не фантазирам, мој конечен одговор.
Лено Лено Ленче, татино девојче, мамина галеница .... и така натаму....да планираш е едно да визуелизираш е друго.ама кога планираш како би било значи замислуваш???
Ти благодарам за деталностите,но не беа потребн,те сфатив и без примерите...Лено Лено Ленче, татино девојче, мамина галеница .... и така натаму....да планираш е едно да визуелизираш е друго.
Односно планирањето е дел од секојдневието- вечер ќе одам во дискотека, утре треба да одам кај другар, сабота ќе излегувам итн. Визуализација е сликовито замислување , фантазирање за детали на одредена случка која ние ја замислуваме во зададен момент. Така да јас планирам кога, како, со кој, каде и ред други фактори...но не замислувам како би било во детали- тоа може да биде во занес и многу ретко.
Можам да се соживеам со напишано- видено или искусено, но не и со илузија.
Пример http://forum.crnobelo.com/threads/На-кој-начин-планирате-да-ја-запросите-вашата-идна-сопруга.836/page-2#post-50846 можеби ти овој пост можеш да го претставиш сликовито и да се соживееш.... јас можам само да ги дооловам ефектите но не и сликата.
Еве два примери од тие поеротските како за тебе:
- На некои луѓе им треба само кревет, и да го опуштат мозокот да визуелизираат.... за да мастурбираат
- На некои им треба порнич како помагало за истата функција.
Јас сум во втората групација.
Не бе па и ти,не ми треба креветЛено Лено Ленче, татино девојче, мамина галеница .... и така натаму....да планираш е едно да визуелизираш е друго.
Односно планирањето е дел од секојдневието- вечер ќе одам во дискотека, утре треба да одам кај другар, сабота ќе излегувам итн. Визуализација е сликовито замислување , фантазирање за детали на одредена случка која ние ја замислуваме во зададен момент. Така да јас планирам кога, како, со кој, каде и ред други фактори...но не замислувам како би било во детали- тоа може да биде во занес и многу ретко.
Можам да се соживеам со напишано- видено или искусено, но не и со илузија.
Пример http://forum.crnobelo.com/threads/На-кој-начин-планирате-да-ја-запросите-вашата-идна-сопруга.836/page-2#post-50846 можеби ти овој пост можеш да го претставиш сликовито и да се соживееш.... јас можам само да ги дооловам ефектите но не и сликата.
Еве два примери од тие поеротските како за тебе:
- На некои луѓе им треба само кревет, и да го опуштат мозокот да визуелизираат.... за да мастурбираат
- На некои им треба порнич како помагало за истата функција.
Јас сум во втората групација.
кревет синко, со пајакон креветНе бе па и ти,не ми треба кревет