Замислете си

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Јас замислувам исто често..
Ама секогаш навечер пред да заспијам..
Најчесто сум некаде,на некои места за мене посебни кои постојат во мојата меморија и во мојата фантазија..
Замислувам и личности со кои сакам да бидам а не е можно,личности кои не се во моја близина во реалноста.
Чудното на сето тоа е,што можам да ги чувствувам тие личности,свесно ги доживувам тие емоции...
..како да се реални,иако не постојат..
и тоа ме прави срекна на некој начин...
кога ке заспијам ги сонувам тие места и тие личности,на некој друг убав начин..
Мислам дека така свесно си ги бирам соништата,свесно делувам на нив..
Замислувам и сонувам..
Колку е убаво што ја имаме таа дарба,да фантазираме,замислуваме,сонуваме...

• Ми се допаѓа
Реакции: cakar_ulav and Rosana

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Никогаш не замислуваш???
Планирам како би било, и кога би било нештото....али не си фантазирам и да викам "леле шо убо", а на крај може ништо да не испадне од очекувањето. Така да не фантазирам, мој конечен одговор.

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Планирам како би било, и кога би било нештото....али не си фантазирам и да викам "леле шо убо", а на крај може ништо да не испадне од очекувањето. Така да не фантазирам, мој конечен одговор.
ама кога планираш како би било значи замислуваш???

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
ама кога планираш како би било значи замислуваш???
Лено Лено Ленче, татино девојче, мамина галеница .... и така натаму....да планираш е едно да визуелизираш е друго.
Односно планирањето е дел од секојдневието- вечер ќе одам во дискотека, утре треба да одам кај другар, сабота ќе излегувам итн. Визуализација е сликовито замислување , фантазирање за детали на одредена случка која ние ја замислуваме во зададен момент. Така да јас планирам кога, како, со кој, каде и ред други фактори...но не замислувам како би било во детали- тоа може да биде во занес и многу ретко.
Можам да се соживеам со напишано- видено или искусено, но не и со илузија.
Пример http://forum.crnobelo.com/threads/Н...ите-вашата-идна-сопруга.836/page-2#post-50846 можеби ти овој пост можеш да го претставиш сликовито и да се соживееш.... јас можам само да ги дооловам ефектите но не и сликата.
Еве два примери од тие поеротските како за тебе:
- На некои луѓе им треба само кревет, и да го опуштат мозокот да визуелизираат.... за да мастурбираат
- На некои им треба порнич како помагало за истата функција.
Јас сум во втората групација.:)

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Лено Лено Ленче, татино девојче, мамина галеница .... и така натаму....да планираш е едно да визуелизираш е друго.
Односно планирањето е дел од секојдневието- вечер ќе одам во дискотека, утре треба да одам кај другар, сабота ќе излегувам итн. Визуализација е сликовито замислување , фантазирање за детали на одредена случка која ние ја замислуваме во зададен момент. Така да јас планирам кога, како, со кој, каде и ред други фактори...но не замислувам како би било во детали- тоа може да биде во занес и многу ретко.
Пример http://forum.crnobelo.com/threads/На-кој-начин-планирате-да-ја-запросите-вашата-идна-сопруга.836/page-2#post-50846 можеби ти овој пост можеш да го претставиш сликовито и да се соживееш.... јас можам само да ги дооловам ефектите но не и сликата.
- На некои луѓе им треба само кревет, и да го опуштат мозокот да визуелизираат.... за да мастурбираат
Ти благодарам за деталностите,но не беа потребн,те сфатив и без примерите...

• Ми се допаѓа
Реакции: cakar_ulav

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Пример http://forum.crnobelo.com/threads/На-кој-начин-планирате-да-ја-запросите-вашата-идна-сопруга.836/page-2#post-50846 можеби ти овој пост можеш да го претставиш сликовито и да се соживееш.... јас можам само да ги дооловам ефектите но не и сликата.
Не бе па и ти,не ми треба кревет :D

• Ми се допаѓа
Реакции: The_Mayor

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Постојано замислувам. Додека ги извршувам секојдневните обврски практикувам медитација со визуелизација, додека си го мијам лицето или забите практикувам посебна медитација со визуелизација за прочистување на духот преку чистење на телото...
Додека готвам исто така...
А замислувам и спонтано... многу ретко работам без визуелизација

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena