Од италијанската лига..ми беа миленици Лацио...ама старото добро лацио од 2007-8
ехх,, старото добро лацио беше околу 2000 та год ,,од тогаш они не имале појака екипа одкако јас пратам италијанско првенство
Од италијанската лига..ми беа миленици Лацио...ама старото добро лацио од 2007-8
ехх,, старото добро лацио беше околу 2000 та год ,,од тогаш они не имале појака екипа одкако јас пратам италијанско првенство
Juventus,уште од 97ма година,коа бев копиљ. Дури и покрај сите зацрнувања за време на Калчополи,сепак сеуште го сакам тимот,и знам дека тоа беше само местенка на Милан и Интер,кои во тоа време не можеа да стасаат до титула.
ама мафијата си го направи своето и затоа е сега на ова ниво ...
Абе плукај ти по Јувентус колку сакаш,ама се додека не разгледаш низ нетот околу Калчополи,муабетот не ти држи вода. И можеш да трабуњаш до утре,ама џабе. Кај го најде бе Буфон местач? Ако некој мести мечеви во Калчо,тоа сигурно нема да биде голман. Судијата што го разрешувал случајот Калчополи,откако Јувентус го извлече најдебелиот крај,сам призна дека немал апсолутно никакви докази за тоа. Се е режирано од тогашната управа на Интер и Берлускони,затоа што тие 2 тима не можеа да стасаат до титула тогаш. Плус Интер беа спиздени затоа што од цел нивни тим само еден играч играше за репрезентација,а од Јувентус играа 9. Згора на тоа,пред некое време се појави Виери со изјава дека има докази кои докажуваат дека Јувентус не бил вмешан во синџирот на местење,туку дека целата ситуација била смислена од Интер. Сите тие сведоци и соучесници беа намерно ставени за да се турне Јувентус од тронот. И не треси безвезе,ако ти рекле дека Јувентус местел не значи дека е вистина. Прочачкај малку низ нетот.брат, ти ништо не знаеш
знаеш ли само колку играчи на Јувентус признаа дека биле соучесници на местени натпревари ? - не знаеш, да знаше немаше ова да го напишеш (почни со број 1 - Буфон ) ... знаеш ли уште колку други луѓе се појавија како сведоци и соучесници ? - и тоа не знаеш - епа не тропај на памет бе !
он
оваа е една од најслабите сезони на екипите од калчото ... почнав да го следам од времето на Р. Баџо -
калчото едно време беше најјака лига на светот(ако ви текнува на времето кога скоро секој тим имаше по некој одличен играч од светска класа -Фиорентина со Батистуа, Парма со одличниот тандем Креспо и Киеса, Интер, Јуве и Милан со скоро цела екипа звучни имиња, Рома со Тоти, Лацио со Манчини ...и уште кој не ), ама мафијата си го направи своето и затоа е сега на ова ниво ...
Абе плукај ти по Јувентус колку сакаш,ама се додека не разгледаш низ нетот околу Калчополи,муабетот не ти држи вода. И можеш да трабуњаш до утре,ама џабе. Кај го најде бе Буфон местач? Ако некој мести мечеви во Калчо,тоа сигурно нема да биде голман. Судијата што го разрешувал случајот Калчополи,откако Јувентус го извлече најдебелиот крај,сам призна дека немал апсолутно никакви докази за тоа. Се е режирано од тогашната управа на Интер и Берлускони,затоа што тие 2 тима не можеа да стасаат до титула тогаш. Плус Интер беа спиздени затоа што од цел нивни тим само еден играч играше за репрезентација,а од Јувентус играа 9. Згора на тоа,пред некое време се појави Виери со изјава дека има докази кои докажуваат дека Јувентус не бил вмешан во синџирот на местење,туку дека целата ситуација била смислена од Интер. Сите тие сведоци и соучесници беа намерно ставени за да се турне Јувентус од тронот. И не треси безвезе,ако ти рекле дека Јувентус местел не значи дека е вистина. Прочачкај малку низ нетот.
Ти бе увек вака на сите Миле Контраш изиграваш?Нигде не пишува дека е темава сакам да кажам нешто, да фатам сеир или само да прокоментирам колку да ме има на сите теми ...
што ти е поентата ?
- барем направи едит и напиши не гледам калчо или било што што се бара на темава !
Jуве вчера изигра прилично лош меч. Да не беше цврстата одбрана,можеби и ќе доживееја пораз. Не може да се биде задоволен со 1-1 на домашен терен,па се надевам дека ќе играат поофанзивно и поотворено на гости.Дечки, дајте да дискутираме за сезонава што е и како е, оставете го минатото кајшто му е место.
Јуве вчера со Шахтјор покажаа (по којзнае кој пат) дека италијанските тимови имаат проблеми со тимовите од Источна Европа. Претходно и Интер со Рубин киксна. Италијанските тимови играат тврд, тактички фудбал, и затоа имаат проблеми кога играат против цврсти противници кои не се плашат да „гинат“ на терен.