Италијанско фудбалско првенство (Калчо)

Nighty

Староседелец
24 февруари 2012
727
1,181
1,103
Со оглед на тоа што веќе има тема за Премиер лигата, се решив да видам дали и колкумина на форумов го следат едно од најтактичките и најконтроверзни првенства во Европа, односно италијанското. За кој тим сте, како сте задоволни од досегашниот тек на првенството, што би смениле, што ви се допаѓа?
Предложувам овде да се развива дискусија за натпреварите, интересните и контроверзни моменти, формата на тимовите и слично...

• Ми се допаѓа
Реакции: Marchisio

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Juventus,уште од 97ма година,коа бев копиљ. Дури и покрај сите зацрнувања за време на Калчополи,сепак сеуште го сакам тимот,и знам дека тоа беше само местенка на Милан и Интер,кои во тоа време не можеа да стасаат до титула.

elizabetta

Истакнат Член
8 септември 2012
236
382
63
не го следам италијанскиот фудбал којзнае колку по шо поинтересен ми е англискиот. А од италијанците фаворити ми се Јувентус.

• Ми се допаѓа
Реакции: Marchisio

Nighty

Староседелец
24 февруари 2012
727
1,181
1,103
јас не пратам италијански фудбал.А од Италијанската Лига сум за Милан :p

Другар, ајде ако сакаш појасни ми што значи тоа да не пратиш италијански фудбал, а да навиваш за италијански тим, зашто не ми е јасно?
Следиш какви му се резултатите, што прави во ЛШ, ги гледаш само неговите натпревари, или? :)

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
Другар, ајде ако сакаш појасни ми што значи тоа да не пратиш италијански фудбал, а да навиваш за италијански тим, зашто не ми е јасно?
Следиш какви му се резултатите, што прави во ЛШ, ги гледаш само неговите натпревари, или? :)
епа не мие интересна италијанската лига..Милан го гледам ко ќе игра само големи натпревари..сега разбра ?

Nighty

Староседелец
24 февруари 2012
727
1,181
1,103
^
ОК.

Иначе назад на темата, во пресрет на натпреварот на нашиве репрезентативци против Хрватска, насекаде се пишува дека хрватските стрелци се разбудиле... Тоа не ме интересира, повеќе ме загрижува што нашиов Пандев (како по традиција) пак си заспа после неколку добри натпревари, во најлош можен момент... Ете, и денес против Сампдорија не се изнаигра, и беше заменет по 65 минути игра, а Наполи победоносниот и единствен гол го даде минута потоа. :D

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
искрено Телму глеам само кд има калчо и кд има онај емисија нешто аурора путовање около сфет сс онуј згодну милфашицу
енивеј Јувентус ми е некако најсимпатичан тим одувек, обожаам да глеам дербиња поготово, ми пјачи танто : )

наравно обожаам да стављам на томболу лишлиња кд играм некои научни фантастике сс големи коефициенти
зшто нели калчо и сфе е могуќе, едино што гу кочи целу ситуациу е мафија и местенке
обожаам и да глеам Наполи кд игра, наравно знаете зшто : )

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
Од италијанската лига..ми беа миленици Лацио...ама старото добро лацио од 2007-8 :)

• Ми се допаѓа
Реакции: redhead